Разноразно питање

1. drugo, to mu je plata samo, nisi ispratio da je samo u jednom mesecu u jednoj firmi imao prihod 6 miliona, a znam da u tom poslu ide min dinar na dinar, dakle pola je profit min

2. ok bombas, bogat lik, u redu je. pricam o sojinoj lestvici za bogatstvo sto orbitira negde na pola puta do meseca

3. pa dobro, lepo je imati stremljenja

4. Pa to je bogastvo, ali ako se neko oseca bogato zbog plate od par hiljada e i sto hiljada e u nekretninama i to je ok, samo po meni to nesto i nije realno. Ja bih u takvoj situaciji bila zadovoljna, ali tesko da bih sebe smatrala bogatom osobom.

5. https://www.quora.com/Do-billionaires-have-billions-of-pysical-cash-in-their-bank-accounts-or-have-most-of-them-in-shares

evo ovaj napisao to najdosadnijim recnikom, al to je stanje.

recimo da je granica licne imovine oko 100ak mil, i da su nakon toga male promene u nacinu zivota izmedju nekoga ko ima 101 i nekog ko ima 20mlrd na imenu (tipa ovaj drugi, ako je rus, ima neku napicenu jahtu, al sa druge strane ima minus sto je onda javna licnost pa mu treba i telohranitelji i ti kurci, sto na kraju smori).
    Ovom drugom ce naravno da potraje duze, njegovim naslednicima tacnije, i drugi ima fondove da isteruje ne-licne interese i da upravlja zivotima drugih, ako mu je to cilj, sto prvi nema. ali, u slicnim uslovima ce ziveti.
    Mnogo slicnijim nego neko od 1mil, prema ovom od 100mil
    A opet na kvadrat slicnijim nego neko od 1mil prema nekom od 100k

6. Tom logikom ljudi iz vrha Gugla za preko milion evra mesecno platom nisu bogati, kao ni vrhunski sportisti jer svi rade za platu:) u pravu je kelt, lestvica orbitira na pola puta do meseca

7. imovine, ne stanja na bankovnom racunu btw, da se razumemo

8. Dobro, tu si u pravu. Jesam se sjebala u izrazu.

9. Ja ni u gta v nemam pare

10. Ovom drugom ce naravno da potraje duze, njegovim naslednicima tacnije, i drugi ima fondove da isteruje ne-licne interese i da upravlja zivotima drugih, ako mu je to cilj, sto prvi nema.

jedem govna ustvari. ako si spreman da se kockas i 10mil u kesu je cesto sasvim dovoljno da promenis puno toga.

11. Nemam ni ja. Nije to poenta. Poenta je da je presmesno kad Thilmo koji razvozi kulen proziva bombasa da je sirotinja. Neke astronomske cifre ce svima nama vrv ostati nedostizne za zivota.

12. nece, devalvira polagano novac, gubi vrednost

13. jednom sam dobio na kladionici 14.000 dinara

14. Evo recimo ako hocete da se obogatite od kurca do realne 2milijarde, mozete da probate kao Rotsild
    1. Nadji zenu koja moze da ti rodi 10 dece, da bi imao bar jedno 5 sina
    2. Pokreni manji zelenaski posao kad niko to ne radi, i uci musku decu od malih nogu kako da zelenase i oni
    3. Uzmi i motkom teraj tu decu cim malo porastu u vece razlicite gradove u evropi, i odrzavaj medjusobnu komunikaciju i kooperaciju. Prebacuj novac i obveznice sto vise iz jednog mesta u drugo, i ne zovi vise posao zelenasenje nego uzmi italijansku rec banka
    4. Kad nakupite dovoljno novca, ulazi u vojsku, politiku i ratove, to se najvise isplati na duze
    5. Umri

malo treba da se prilagodi modernom vremenu, al recept manje vise isti. ovaj provalio kako da ulaze novac od zelenasenja u politiku i da ima oko sebe ljude u koje moze 100% da veruje (od malena trenirao), neko drugi od nafte, danas jebem li ga sta je, informacije/reklame valjda i tako to.

15. Ima li neka cura voljna da se obogatimo kao rotsild

16. Ustvari neka draze mi je ovo moje malo sto sam posteno stekao makar mirno spavam

17. Tu cura ne vrsi posao, vec inkubator.

18. Izvinite, neki milijarder je dao Bombašu da mu vodi firmu?

19. Ajd' sve sve, al' što Tilmo, razvoznik samlevenih papkara, iz firminog reklamnog Punta sere Bombašu kako je sirotinja, to ne mogu. Ja tvoju platu, koju zaradim, pa tehnički za džeparac, sa 15 sati rada nedeljno smatram prelaznim rešenjem, dok ne nađem nešto bolje, a ti liče, koji sa tih 700 evra odžavaš jebenu porodicu, gajiš dete, se osećaš pozvanim da komentarišeš nečija primanja. Idi pij to pivo u igraonici, kad već nemaš muda da prihvatiš da si baš blago iznad lika koji isto to pivo cirka ispred marketa.

I što drkate na princip dualnosti toliko, gurate binarnu podelu, nit si sa pet iljada evra mesečno sirotinja, nit si bogat. Dobrostojeća srednja, viša srednja klasa si. I kakve cifre jebene spominjete.

A da, glavni problem sirotinje koja se fura na statusne simbole je što u svojoj sirotinjskoj glavi misle da je to spika bogatih. Ne, sirotinjska spika je, samo što si vrv samo sirotinja koja trenutno nije toliko bez keša da joj je suva egzistencija dovedena u pitanje.

Rekli o sajtu

Na sajtu vukajlija.com definisan je pluskvamfutur I i II , poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju.

Kurir · 20. Februar 2011.