Разноразно питање

1. Sta milite,da li da upisem FON ili Saobracajni?Ako uzmemo u obzir da solidno znam matematiku a fiziku nemam blage veze.I sa kojim cu pre naci posao?Znam da je sve to relativno ali voleo bih da cujem vasa misljenja.

2. Sta milite,da li da upisem FON ili Saobracajni?

Znam par ljudi što završiše neki od ta dva i nijedan nije imao nekih problema s zaposlenjem. Jedan s fona bemliga koji smer radi kao java programer, taj je bez problema promenio četir-pet firmi u potrazi za idealnim uslovima. Neki sa saobraćajnog radi logistiku (a šta bi drugo) u Futuri Plus a ima još jedan lik nemam pojma čim se bavi. Uglavnom, išli su maltene direktno s faksa na posao.

E sad, dolaze jebena vremena, što bi rekli matori kinezi, ništa mi još nismo videli. Trenutno se još i traže ti menađer-poluekonomisti u sklopu popularizacije koncepta "mi baziramo privredu na malim i srednjim preduzećima a ne trulim državnim gigantima" al ko zna dokle će da drži potražnja.

Najbolje polaži prijemni na oba pa idi gde upadneš, na fonu je užas gužva.

3. Идем на матурску екскурзију у Мађарску, па пошто не лежим на парама, занима ме како се крећу цене тамо у Будимпешти?
    Размишљам да купим коју мајицу најобичнију или тако нешто за обући. Такође, немамо ручак, па ћемо купити пар кила неке шунке, или КУЛЕЊА. лолол
    Ако може неко да ми каже цене пива, воде, хране, одеће и тако тога, чисто да будем мање - више спреман

4. Sve ti je jeftinije jedno 20%, tako računaj, barem hrana. Za ostalo ne znam.

5. Pivo je jeftino, jebeš ostalo. :)
    Šalim se, k'o što kaže Čak, možda čak i jeftinije.

6. I dosta piva je jeftinije od vode. Lep izbor piva, zaista, ali ako si planirao da upamtiš ekskurziju, ponekad uzmi vodu, koliko god da košta.

7. Nego, koka kola je dosta skuplja, to me je jedino nerviralo.

8. Ovaj što je pitao za Fon ili saobraćajni: moj odgovor je - Fon.
    Nije što sam ga ja završila nego što se ljudi zaista dobro i relativno lako zapošljavaju, govorim o programerskom smeru. Znam par njih sa saobraćajnog koji se kaju što nisu upisali fon. Tako kažu, e sad možda bi se kajali i da su upisali fon, ljudi su čudna bića.

Za programerski smer (informacioni sistemi i tehnologije), treba matematike i živaca za dosta stvari ali je stvarno dobar i berićetan. Može lepo da se nauči, ako hoćeš a i tražen je, govorim iz iskustva.

Aj' pa sa srećom šta god da odabereš.

9. Зашто не видим своје последње коментаре на одређене дефиниције? Кад уђем у таб коментари па под Твоји Коментари, примето сам већ неколико пута да ту не региструје као да сам коментарисао, а кад уђем у своје коментаре на профилу - све регуларно. Дакле ?

10. Šta se dešava sa definicijama? Što ne mogu da se pišu?

11. Hvala džeri.
    A jel zna neko jel prevedeno ovo kodnas, i ako jeste, kako mu glasi naslov u prevodu:
    http://en.wikipedia.org/wiki/The_Corsair

12. Jebu me balončići ovi plavi/ljubičasti..i dugmad nisu sva svoja, kao da su deo pozadine.. Jel to gazda nešto radi il šta? Jesam jedini?

13. I ne učitava sve slike. I vreme postavljanja je u onom dugačkom formatu. I ne mogu da promenim post. I treba mi dobitna kombinacija za Loto.

14. Je l' se kaže pravilo šorc ili šorts? Kontam da je šorts, samo da proverim.

15. Gusar, Hujo. Verovatno jeste prevedeno, evo ti na engleskom ovde.

16. Je l' se kaže pravilo šorc ili šorts? Kontam da je šorts, samo da proverim.

oboje, al' se daje prednost šortsu.
    mada mi ovamo preko drine, kol'ko je meni poznato, govorimo samo (ili većinom?) šorc.

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.