Prijava

Moraš biti prvoklasni debil da daš Tomu Henksu da igra Lengdona. Mislim da nikad nisam odgledala film koji me oduševio kao knjiga koju sam prije pročitala. Jednostavno, uvijek nešto fali, izbace nešto što je njima nebitno, a čitaocima značajno...

Одаљили сте се од теме људи, тешко је поредити филм и књигу.
Једино ме нервирају они који покушавају да неку филозофску књигу, неку пуну осећања покушавају да метну на платно.

Da li možete da verujete da imam jednu "načitanu" koleginicu koja je ubeđena da se bestseleri pišu na osnovu popularnih filmova?
Ne možete. Ni ja, ali tako je...

Који без целери натнат? :)
Грабљивица или?

Debilno, al' što je najgore, sad koji se god snimi dobar film (a da nije rađen po knjizi), neko napiše knjigu. Kol'ko god nevjerovatno zvučalo, istinito je. :S

To vam je jedna fraza koju ljudi četo kažu da bi ispali intelektualno nadmoćniji od gledaoca filam. JEBOTE, PA JA SAM ČITO KNJIGU!

Odavno se pišu knjige po filmovima, ODiseja u svemiru 2001. je nastala paralelno sa filmom, Ratovi zvezda i Zvezdane staze su pretočeni i u knjigu i u strip, gomila američkih pisaca živi od pretvaranja popularnih filmova u štampani oblik za one koji smatraju da je film lošiji od knjige.

@Bruce,
sa njom sam se konkretno raspravljala dok nisam pobelela da Bogdan Bilogorac nije nastao po liku Nebojše Glogovca, a Bulika po liku Branke Katić. Naravno da za Slobodana Selenića nikada nije čula. O tome pričam.

Ahahahahaha! Imam ja punu kutiju takvih dijabola, čak i poneko zrno u familiji!

По мени, филм је филм, а књига је књига.

Sve si rekao ovim. Kad smo već slobodni da upoređujemo, ja uvek preferiram knjigu. Nekako, sama stvaram film u glavi, koji mi se uvek svidi više nego film koji ide na platnima, i onda taj stvoreni film uvek upoređujem sa mojim. Knjiga ,,Tajni život pčela,, je jedno divno delo, plakala sam nenormalno dok sam čitala, knjiga je divna. Film, totalni promašaj u odnosu na knjigu. Gubi suštinu, postaje samo patetika. Knjiga ruls!

Jedini film za koji mogu da kazem da je odlican a da je knjiga genijalna je "Begstvo iz Sosenka". Po meni to je najbolja Kingova knjiga.