U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.
Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.
Evo sad nešto uzeh da guglam pezose da ako nađem kojeg borca iz NS da ima svoju dvoranu ali mi ovo prvo zapade za oko:
https://www.facebook.com/pages/Free-Fighters-Gym-FFG-Mixed-Martial-Arts-MMA-Gym-Novi-Sad-Serbia/322371261134959
Izgleda da rade još uvijek amaterski do poluamaterski tako da ne bih očekivao da su neke siledžije i vidim da rade i na otvorenom i u sali tako da su vjerovatno okej ekipa.
A rekao bih po načinu na koji vode stranicu da su prilično ozbiljna i fer ekipica.
Samo ne znam je l' primaju nove članove ili su zatvorena ekipa.
Raspitaj se ako znaš nekoga, rekao bih da su fini ljudi pa možeš viđeti sad poslije praznika kad im krenu opet treninzi da odeš na par.
PS: Vidim od skoro rade grepling turnire tako da vjerovatno nijesu neki likovi koji će te lomiti u parteru a moći ćeš naučiti nešto.
EDIT: Znam samo da Zaječarci imaju solidnu MMA scenu i da rade često seminare i kampove tamo. Možda zna nesss nekog Zaječarca da radi treninge po BG i NS?
Da, da... Baš čudno da se sad našao povrijediti... Isto čudno kako prije svake borbe za titulu uvijek smara sa pričom da je iščašio koljeno ili da su mu napukla rebra i tako nešto...
Mislim Sonnen ga je držao 20 minuta u polu-mountu onomad... Da je stvarno imao problema sa rebrima, otišla bi mu u kurac od toga.
I da, da ne mislite da ja nešto hejtujem Silvu, odličan je on borac, jedan od top 5 svih vremena definitivno (ja bih ga stavio odmah iz fedora ovako bez razmišljanja) ali je svejedno bolesno arogantan.
Znam jednog šampiona u Zemunu. Mogu se konsultovati snjim... Verovatno kad bi bilo na njegovu preporuku, da bi išlo lakše i bezbolnije.
E jebi ga, pezos je iz NS-a, ali ako ima neko tamo u BG da je zainteresovan, eto da znaju za ubuduće ;)
Ronin Gym, Tai Boks, Misa Baculov. Da se razumemo, decko je bio u ringu, imao je i neke rezultate, koliko sam cuo vodi lep klub. Bolje uzmi treniraj neki konkretan sport, ko sto ti vec rekose mnogi ovde, Muay Thai ti je najbolja udaracka osnova.
Inace ti klubovi gde su neki napaljeni likovi zeljni da maltretiraju onoga ko prvi put dodje ne zasluzuju ni da im niko dodje.
A opet znam i za lika koji je dva tri puta samo uzeo utoku u ruke i makao liku oba koljena u sred prepunog lokala.
Crnogorac koji hoce da puca u metu i jos dok ga neko gleda!?! Ja sam zvao, molio, kumio, nudio pare, ali nikad nisam uspeo da nekog iz CG izazovem na duel u pucanju.
"A ne, ja pucam samo u meso..."
Pezose ako odeš obavezno izbaci sliku da vidimo kako izgledaš bez zuba...
I ja sam više za konkretan sport a da se MMA trenira isključivo sa društvom koje poznaješ ili sa nekom pristojnom ekipom.
Kikboks može biti odlična osnova ako imaš dobrog trenera ali nijesu kikovi za svakoga. Ja npr. mogu i dalje da lako prebacim 2 metra kad udaram high kick bez problema čak i bez istezanja ikakvih ali da ga upotrijebim u tuči ako imam opciju i da dam direkt ili kroše... neka hvala. Uvijek sam više volio da radim rukama (znam i da je bohor to pričao jednom, baš prije neki dan)
Boks je možda i bolje riješenje zbog toga a i realno boks je stvarno plemenita vještina.
Možeš sa duplo gorim predispozicijama ako pravilno razmišljaš u borbi (mislim na borbu sa pravilima logično) da savladaš ljude mnogo jače od sebe. To ti je i kul ako više voliš to da radiš radi tog nekog osjećaja sportskog rivalstva a ne da bi se dokazivao po nekakvim blokovima i kafančinama kako si naučio da se biješ.
Muay thai je što reče torazulu odlična osnova ali udarci laktovima ako ne koristite zaštitu znaju biti jebeni u pičku materinu. Kapiram da ne bih nikad otišao na to kao prvi sport, naročito ako ne znam momke sa kojima treba da radim, mada torazulu kaže za ovog lika što ga predlaže da je dobar trener i da ima okej ekipu... šta znam, raspitaj se, možda ti ipak bolje da probaš udarački sport nego nešto sa parterom, jer kad dođe stani-pani, nećeš imati vremena da izvodiš armbare, gušenja i sl. a sve to možeš i sam uvježbati sa nekim ortakom koji gotivi parteraške discipline, čisto da znaš da se snađeš bolje kad odeš u parter.
ma okej je ronin, isao sam par meseci tamo pre jedno 5 godina lol....samo sto mi je blize onda da idem u BG na treninge nego tamo hahah, oni su u veterniku, u kuci od tog baculova....iskreno uslovi i nisu neki, radi se u podrumu te kuce, jako je malo...neprijatnog mirisa :D ali u sustini su okej likovi tamo, tu je trener bio neki Zoki, a pomocni je bio onaj Boba...na kraju se nesto posvadjali sa baculovim pa je taj boba osnovao svoj klub na novom naselju, Victory...isao sam i tamo par meseci...al isto daleko...mozda opet krenem tamo. E da, isao sam jos i u chakuriki na spensu, nekih 6 meseci sveukupno...sa prekidima...dva meseca idem pa dva ne idem...
ono, u principu neka najosnovnija znanja posedujem sto se tice udaranja, kolko se moglo nauciti za ovako kratko vreme...
al najbitnija je ekipa koja trenira definitivno...kad vidim neku nakurcenu pavijancinu odma bi se pobio sa njim pa nek je 10 puta jaci, i onda brzo izgubim volju
a voleo bi malo da vidim kako ide to sa rvanjem, bacanjem....dzudo mi je dugo bio zelja....kao klinac sam bio natprirodno zilav, bukvalno nisu mogla dvoica da me sruse od kojih je svaki tezi po 20 kila od mene....al to je bilo pre 7-8-9-10 godina lol, moje telo je sad jedna obicna pihtija, tacno osecam po sebi kolko sam kilav i bedan.
a jedno je sigurno, ako ikad budem imao sina od 3 godine ce da ide i na boks i dzudo i sve ostale borilacke sportove, prvo jer takvi uglavnom nikad ne budu problematicni, nauce da se kontrolisu od malih nogu, svesni su svoje snage pa nema zasta da glume avlijanere po ulici, a drugo, zajebi ti to, dobro dodju vestine svakako...nikad ne znas kad ce neki slepac da ti se zakaci za vrat koji razume jedino jezik batina
Sambo je dobar sport.
Muay Thai je filozofija, ako trener ume da te uvede u to na pravi nacin. Prava stvar je to trenirati na Tajlandu, ali ja sam poceo u Nemackoj, trenirao me je Nemac, ali maksimalno posvecen i odan toj tradiciji, pocev od mini ceremonije prihvatanja za ucenika uz mini veceru, do molitve pred trening (nije bitno koje si vere, bitno je da VERUJES), do same filozofije "Budi zahvalan onome ko te razbije ko picku, jer te na taj nacin uci gde gresis".
Sto se tice lakta, daleko si od njega kad pocnes da treniras, toliko daleko da ne moras da brines o tome uopste.
Prvo da savladas kretanje uz i niz liniju, Muay Thai kretanje u stavu je nesto sto izgleda prosto, a treba dosta da se nauci, pa onda sve ostalo...
Divan je to sport u svakom smislu ako se pravilno trenira.
Uci te postovanju, i uci te da "malo primas salu, malo dajes salu". Dobijanje batina je sastavni deo borbe, ako ti to toliko smeta, nemoj ni da treniras. Ali u sustini, vidis da to nije nista strasno, naviknes. A to ti posle daje veliku sigurnost kad treba stvarno da se bijes.
Sto kaze Pazl, za ulicu je ruka zakon, i ja mogu da roknem nogom visoko nezagrejan (a to od mene niko ne ocekuje, nisam neki krakonja), ali jedna zardinjera mi je objasnila da to ne treba da radim. Najbolji rad rukama uvek imaju bokseri, i najvise udaraca u glavu dobijaju, tek kad drzis fokusere bokseru vidis kolika je razlika. Ali, svaki sport je dobar, kada te trenira neko normalan. Od parteraskih, dosta gradova ima dobre rvacke i judo klubove sa tradicijom, ja bih uvek krenuo odatle.
+1 al' ne znam kakvi su treneri. Mislim da u CG ni nema, možda kod vas ima neđe.
A što se tiče borilačkih sportova pezose, ja ti mogu dati neke smjernice o mentalnim sklopoivima likova u zavisnosti od toga koji sport treniraju (tako bude u većini slučajeva)
Boks - većinom okej ljudi koji vole sportsko rivalstvo. Možeš se dosta zgotiviti sa njima.
Kikboks - tjelohranitelji, obezbjeđenja. Kratko ošišani ili imaju fudbalerske frizure (kao ja recimo jer sam vazda bio antitalenat za fudbal; mada sam bio ošišan na opasno kacam trenirao).
Džudo - uhhh, nijesu loši ljudi, ali su ta bacanja neprimjenjiva u ferki. Kompetitivan sport, ali većina stvari osim čišćenja su teško primjenjive kao što već rekoh a zahvati u parteru su daleko ispod onih iz BJJ-a recimo
Karate, Aikido, Naruto, mojtizabuto i sl. sportovi - ĐEČURLIJA... Osim možda Aikido ali to brate treba da treniraš čudo božje da bi počeli da te uče kako da se odbraniš. Fazon što ni nije sport nego vještina samoodbrane, tako da i kad doguraš dalje radiš samo drilove više manje.
BJJ - Ovo su ili najgori smarači koji su počeli prije mjesec dana da gledaju UFC ili okej ljudi... mada su većim dijelom smarači... Često nose naočare za vid jer ih nosi i Anderson Silva.
Rvanje + submisivno rvanje - Odlično sve. Primjenjiva rušenja, sve je to super, možda i najbolja podloga ako se upari sa solidnom udaračkom tehnikom ali su 99,9% likova koji to treniraju siledžije i pavijani. Ne bi me začudilo da prave sado mazo orgije poslije treninga. (edit: da ne pričam da će ih 90% biti teže i napucanije od tebe i da su vjerovatno najnasilniji prema početnicima)
EDIT 2: I da, ako kažeš rvaču da treniraš nešto drugo sem rvanja, on će da ti kaže "to ti je glupo, znaš kakva mi rušenja imamo. Mogu da te bacim na dabl leg i da te jebem."
Rvači su inače sportisti sa najmanjim IQ-om. Dokazano...
Da znaš da me ne čudi taj podatak uopšte... a i sport je jako loš po organizam kace duže baviš s njim. Deformišeš se sav. Svi imaju uši degenerične od silnih padova na glavu. To utiče i na mozak dosta.
http://www.documentingreality.com/forum/attachments/f149/92434d1252874973-cauliflower-ear-cauliflower-ear-baret.jpg
http://www.doyoubjj.com/wp-content/uploads/2013/01/cauliflower-ear-couture.jpg
Ne od padova, već od gužvanja, gušanja, hvatova...
svega mi, sve koje poznajem a da su bokseri, ne mora da budu neki profi nego dovoljno da treniraju duzi niz godina, su uglavnom smirene i nenasilne osobe
a bjj, bukvalno je svaki napaljena pavijancina, uglavnom su napucani ko zveri i imam osecaj da samo cekaju da primene sve na nekom random liku, cisto da pokazu sta znaju
al ne mogu na pezosu to da primene, to je problem
nesss u pravu si sto se tice rvackog iq-a, pored toga sto su glupi poseduju i nadljudske sposobnosti da useru svaku salu gde treniraju. Dzudo sam trenirao u 3 kluba i u sva 3 pre nas su trening imali rvaci. Rekao bi covek da je nemoguce napraviti onakav svinjac na strunjacama. Pezose ako ti se svidja krav maga, u ns-u je odlican klub.
koji su zajebaniji, rvaci ili dzudisti?
ja dzudiste zamisljam uvek kao gromade neke, 190cm 110kg, to mi prva asocijacija na njih lol
sta je krav maga, jesu to oni rusi?
daj neki sajt ako imaju
Uši su sigurno od padova, znam jednog koji je izigravao nešto na MMA sa tim rvačkim zahvatima i ovaj lik kojeg je bacao imao je neke otekline na ušima da je meni bilo nezamislivo da uho može toliko da natekne. Ali kapiram da ima i zahvata koji treba da te oko glave uhvate.
Jebi ga, ja iz rvanja znam samo singl i dabl leg da primjenim, to dvoje je generalno jako korisni znati jer ako oboriš nekoga tako a on nema pojma sa polugama, možeš da ga ubiješ ako oćeš...
a bjj, bukvalno je svaki napaljena pavijancina, uglavnom su napucani ko zveri i imam osecaj da samo cekaju da primene sve na nekom random liku, cisto da pokazu sta znaju
Brate, fazon je što 99% onoga što znaju ne mogu primjeniti u borbi na fer.
Ja kad sam počeo da učim poluge i gušenja sam primjenjivao na ukućanima iz zajebancije. Fora, misliš da si naučio neko čudo a zapravo u većini slučajeva samo moćno izgleda a beskorisno je u borbi bez pravila...
Ono, realno najbolja vještina (ako te boli kurac što će te kasnije prozivati da si pička) je jaj-kick.
Špicom u muda, kroše da ga završiš i bježi.
EDIT:
Jevreji... Odlična vještina ali je više fokusirana na razoružavanje protivnika koliko sam upoznat. Može da ti spasi život ako je dobro uvježban, kao i sambo i sl. vještine koje praktikuju jače vojske.
Brate, džudista ima i super likova, sa kojima možeš da se odlično družiš. Znam neke i koji su intelektualaci. Rođak mog prijatelja je npr. džudista i doktor je nauka.
Okej su ljudi većinom i tek treba da sretnem nekog džudistu za kojeg mogu reći da je kreten... a i rano možeš da počneš ići na turnire i to.
Rvači sa druge strane su ti pavijani nad pavijanima.
Prvi trening tamo izgleda vjerovatno ovako:
A: Zdravo, ja sam Pezos, došao sam...
B: Da me jebete! HAHAHAHAHAHHA
A: Hehehe.
C: AAaaaaaaAAAaaAHAHHAHA! Došao je da ga jebemo!
A: Da, da, važi.
B: Ajde malo da se probamo brate, da vidimo kakav si.
A: Ček samo da ostavim stva...
B: :double leg + gnp:
I da, svi imaju ili metar i žilet i sto kila sa onim švarceneger vratinama ili su neki trokrilni ormari...
Iskreno, ako bi trenirao rvanje, bolje se psihički pripremi ili se prvo dobro raspitaj kakva je ekipa jer su većinom sve neki kromanjonci kojima je jedino zadovoljstvo u životu da padnu na glavu.
I stvarno useru salu :)
Nije prvi put da to čujem...
hahahaha, pa de ovo ima da probam barem :D
mene smara sto treba da prodje sto godina za neki mec raspali, nije mi zanimljivo ovako...nek me tuku briga me, al necu da treniram godinu dana za nista...