rešio sam da se podsetim svog znanja iz informatike (a i matematike) pa sam odlučio da broj 98765432123456789 pretorim iz dekadnog u binarni, bez digitronskog računjanja.
trebalo mi je sigurno sat vremena. bolje da ne pišem kolko sam 0 i 1 dobio, ne znam dal bi sve stalo u celom tabu hehe.
са базом од
3.250.000 облика речи и конвертором из
ћирилице у латиницу и обратно, затим
„Правописни речник српскога језика”, са
123.000 детаљно обрађених и
акцентованих речи са коментарима и
објашњењима, и „Српски електронски
речник” од 307.000 речи.
Jel bilo teško upisati sve ove reči?
Inače ekstra je stvar, ne znam kako nikad nisam ni čuo za ovo :o
E da to je baš za ovu temu. Naime, odlučio sam da do kraja života ne uđem u kockarnicu ni u kladionicu. Napravio sam prvi korak sinoć, napisao sam sve što moji ne znaju da sam radio, sve dugove od najmanjih do najvećih, da želim da se menjam, plan vraćanja dugova(normalnim putem). Ma sve do najsitnijih detalja. Večeras kad se vratim sa faks ću da im dam to. Jebiga, izgubio sam bitku sa kockom, al nisam rat. :D
Dobro u svakom slučaju nisi omašio temu, pronalaženje šljake je za pohvalu.
Kakav sam imao sada osjećaj slušajući 'Stairway to heaven' u vožnji, navaren.
Danas sam bila u najboljem društvu! Sa klincima u vrtiću slikala mali mural! Znači, kad su neodoljivi! :)
rešio sam da se podsetim svog znanja iz informatike (a i matematike) pa sam odlučio da broj 98765432123456789 pretorim iz dekadnog u binarni, bez digitronskog računjanja.
trebalo mi je sigurno sat vremena. bolje da ne pišem kolko sam 0 i 1 dobio, ne znam dal bi sve stalo u celom tabu hehe.
Ај га сад врати назад.
uu čelendž? a jebiga, ne bih da provedem baš celo popodne za olovkom trućko:)
Aj sad to u heksa, pa iz heksa u dekadni. To ti nije teško.
Па јебига. Кад си направио срање, сад га поправи. :) Колико ти треба да га пребациш сад у хексадецимални?
ЕДИТ: Млата бржи за две секунде.
Politika pisala o mom sajtu.
http://www.politika.rs/rubrike/spektar/Digitalni-svet/Srpski-jezik-u-oblacima.sr.html
moro bih prvo da se podsetim kako se to radi, poslenji put sam radio ovako nešto pre cirka 10tak godina
'iljaditi post na forumu
То је за похвалу?
PA i nije al' et' video brojku 999 na profilu...
Jebač ima 10 000+ pa je klasični nemač pojma i dalje. Nači Anarhista dvojka si.
Kakvu sam piletinu spremio, sa četiri vrste sira i bosiljkom. Ponosim se sobom.
@ Valdemar
3.250.000 облика речи и конвертором из
ћирилице у латиницу и обратно, затим
„Правописни речник српскога језика”, са
123.000 детаљно обрађених и
акцентованих речи са коментарима и
објашњењима, и „Српски електронски
речник” од 307.000 речи.
Jel bilo teško upisati sve ove reči?
Inače ekstra je stvar, ne znam kako nikad nisam ni čuo za ovo :o
Zevs, sta uradi ti sa kockom, jesi li rekao tvojima? I jesi li bar malo batalio?
E da to je baš za ovu temu. Naime, odlučio sam da do kraja života ne uđem u kockarnicu ni u kladionicu. Napravio sam prvi korak sinoć, napisao sam sve što moji ne znaju da sam radio, sve dugove od najmanjih do najvećih, da želim da se menjam, plan vraćanja dugova(normalnim putem). Ma sve do najsitnijih detalja. Večeras kad se vratim sa faks ću da im dam to. Jebiga, izgubio sam bitku sa kockom, al nisam rat. :D
Сврати до клаџе успут, има Лига Европе.
Jebac motivator!