Šta mislite o grupi Riblja Čorba?

  1. Бора комуњара, него неће да призна...

    Ма де неће, децхко је овде роко пратеће...
    http://www.youtube.com/watch?v=ge7KoJxSgSc

  2. Riblja corba je bio moj najomiljeniji bend zakljucno sa "Istinom".Posle toga su postali bend koji pravi prosecne,a cesto ispod prosecne pesme i zivi od stare slave,dok su danas jedan potpuno bezvezan bend.Boru ne mogu da smislim i menjam kanal,ako je on na njemu,pogotovo ako sere o politici,srpstvu i nebeskom narodu.Bora mi se u stvari zgadio onog trenutka kada je postao profesionalni srbin.
    Ipak,prvih par albuma su antologijski i rado ih slusam u svakom trenutku.Sa njih nemam favorite,vec su te albume posmatram kao celinu,na kojima je svaka pesma podjednako dobra i u kojima uzivam svim srcem.
    Ovo sto danas rade i snimaju nije samo obicno djubre,vec je u rangu decije izbljuvotine i potpuno je bezvredno.Nazalost Bora je jedan od autora kratkog daha ,koji je svoj potencijal brzo ispucao i postao sablonski pesnik,koji ih stancuje kao spiskove za pijacu.To sto je postao nacionalista je jedna od prvih stvari koja mi se smucila kod njega,pogotovo kad je usao u budoar kod Mrnjaua i poceo da se lize sa njime.Ako nesto jednom pesniku nije potrebno to je da udje u politiku.Moze on da pise o politici,da daje svoje kriticke osvrte na svet oko sebe,ali da bude u politici je neoprostivo!
    Devedesete su nam donele rat i razaranje,a Bori duet sa djubretom poznatijim kao B.M Knindza.Koji mu je kurac to trebalo ,ni danas ne mogu da shvatim,ali to prihvatam kao dokaz da je Bora propao i moralno i politicki.
    Posto R>C nikada nece biti onaj bend koji je pravio sjanu muziku,nastavljam da slusam "Kost u grlu","Pokvarenu mastu...","Buvlju pijacu"...."Istinu" i da zivim u nekom drugom vremenu kada je taj bend bio odlican i zaista je predstavljao nesto!

  3. Талентовани, просветитељу наш! :) Опет шириш љубав, истину и ЛДП по сајту! Талентованог за преЦедника, па да онда слушамо само политички коректну музику!

  4. 30 i kusur godina. Nečiji ceo život, majku mu. Šta očekujete od čoveka, da toliko godina piše samo evergrine? NIKO to nikada nije uradio, i niti će, ako ćemo realno.
    Boru na stranu, ovde se piše o grupi Riblja Čorba, ne o njemu lično. Čorbu slušam od kada sam bio klinja klinjasti, tako da mi je radni staž već poprilično dug. Sve te pesme znam, sve sam pričeo čitao i slušao šta se, kako i zašto dešavalo, zbog čega je koja pesma pisana i štatijaznam. Slažem se sa Talentovanim za neke stvari, ali se nikako ne slažem daposle ''Istine'' ništa ne valja.
    Ne možeš to reći nikako. Genijalnih pesama ima, i to mnooooogo. Sad, ako ti se baš hoće, ja mogu redom da ih nabrajam, ali mislim da i sami znate na navedete bar 50%.

    Prva 3 albuma su mi kult i religija, naravno. Ta sveta trojka popišava ceo ostali eks Ju rok zajedno i ne da mu ni u wc da ode, nego mora da pita.

    Poslednji album, priznajem, ne najgori do sada. Tako su mu neuskladjene rime, previše nabacano sve to izgleda, manjak smisla i mašte za sve te opise i reči, čak je i muzika takva bila, a realno, Čorba ima jebenu muziku kad hoće, i to dobrano.
    Od tih par poslednjih albuma, ''Ovde'' jebe keve, kada malo sedneš da prostudiraš, i taj mi je jedan od najomiljenijih, tu negde iza one trojke.

    U svakom slučaju, za mene je Čirba uvek i zauvek nešto najbolje što se desilo muzici, jer ju je umeo interpretirati na jedan poseban, drugačiji način nego bilo ko drugi. Imao je svojih sranja, ali to nije muzička tema, tako da to batalite.

    Kao pesnik je bog.

  5. Kul je Čorba. Pogotovo kad si na kraju osnovne ili na početku srednje škole. Ima stvarno pjesama za sva vremena. I sad mi ponekad padne na pamet poneka stvar, pa pustim u jutubetu. Baš ovih dana mi se mota po glavi "Da, to sam ja".

    "Otvorila mi matora, sa licem aligatora,
    i rekla: "Ej, pa to sam ja!"
    A gomilaaa dečurlije me gledala iz avlije,
    i pitala se šta mi je, i šta ja tražim tuuu?!"

  6. Nekad su bili vrhunski bend.... nažalost njihov rad u protekloj deceniji ima depresivan, starački prizvuk, nema one oštrine i mladosti ni u tekstovima ni u melodiji.

  7. Metallica R.I.P. 1991

    Tako neki pišu i za te vaše Čorbe. Jel to neki urbani trend? Da znam pa da i ja budem kul.

  8. Иначе, кад сан их гледао уживо, сконтао сам какав је Миша Алексић, заправо, нуб за бас. Окида као да је испао из тамбурашког оркестра.
    Али, да се добро чује- чује се. Тако да на звук нема замерке.

  9. Odlična grupa. Dobar je i Bora, jeste ispao sisa kad je ušao u politiku i prolupao je malo ovako, ali ako Hrvati ne zameraju ništa Tohompsonu koji je nacista ijavno poziva na ubijanje, ne vidim ni što mi imamo da pljujemo Boru zbog par viceva i gluposti.

  10. To. Zasere nastup svojim oštroumnim opaskama. Naravno, on u zadnjih dvajes godina ne kosristi iste fore. Transfer.

  11. ВОлео бих да ми Талентовани некад објасни зашто је БМК ђубре, а Брус Спрингстин кад пева Борнинајуесеја није. А осећам да свршава на Спрингстина, што је потпуно ок. Само не знам која установа га је овластила и путем које дипломе да квалификује људе попут Мирка Пајчина као ђубрад....

  12. Брус Спрингстин то пева из сарказма, пошто пљује по Вијетнамском рату, 'бем ли га. Ал' Брус није цар, БАЈА ЈЕ ЦАР!! Бора је трансфер, БАЈА ЈЕ БОГ! НЕМЕШ ТАЈ ЂУБАР ОЂЕ ИСТОВАРАТ!

  13. НЕ знам, Латиничару, нисам никад слушао то активно, па не знам о чему пева. Али фала на исправци.

  14. Па тај рад, а врх је лоша песма :Д
    Ал' с пљувањем Баје га прећера, Талентовани, ез јужуал. Је л' теби ишта свето?

  15. Malo ih jebe što kad su smišljali ime grupe, nisu razmišljali o tome da će im "inicijali" biti RČ.

  16. dzonovan

    Malo ih jebe što kad su smišljali ime grupe, nisu razmišljali o tome da će im "inicijali" biti RČ.

    Ахахахахахаха

  17. БАЈА ЈЕ ЦАР!! Бора је трансфер, БАЈА ЈЕ БОГ! НЕМЕШ ТАЈ ЂУБАР ОЂЕ ИСТОВАРАТ!

    Nadam se da se zajebavaš.
    Iskreno.

    Jer ako se ne zajebavaš, ja ovo kopiram sebi da imam da se valjam od smeha i fejspolmujem kad mi bude dosadno u životu.

  18. Baja je jebena legenda, čovek je ostao veran svojim principima iako je malo šuntav. Ima neka tema o njemu?

  19. Volite li da slušate kad RČ svira uživo?

  20. Naravski, idem na rč kad god mogu.

Rekli o sajtu

Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.

Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.