U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.
Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.
Само за ову могу да претпоставим шта значи. Нешто као прикривено? Јел сам у праву?
Ја сам мислио да идем на ЦПЕ за једно годину дана, да нагрувам вокабулар и да причам енглески сам са собом у сврху вежбе. ЦАЕ сам положио у трећем или четвртом средње, без трунке припреме, али не могу рећи да је био лак. Реадинг и спеакинг делови могу бити зајебани, њритинг је лаган ако си иоле елоквентан, док је листенинг пичкин дим.
Mej gad fak ju, pa što idete po tim kursevim i školicama? Platite Džimiju.
Vaj ar ljudi idu stalno u te školice ingliš lenguidža?
Pa da ne bi morali kod Dzimi boja.
To je мит да можеш негде да предајеш енглески с тим. Тако су и мене триповали кад сам својевремено полагао тај, сад могу слободно да кажем, пичкин дим од испита.
Па пази братац моја професорка што ми је предавала у школи енглеског неколико година раније је била ту због ЦАЕ испита, а мислим да сам је начуо да је и предавала у основној школи, ал' то нисам сигуран пошто се искључим кад ми неко почне причати нешто што ме не занима....
Познајем и сам неколико људи који нису ни близу апер интермидијет нивоа, а имају ЦАЕ положен. Безвезе....
Но, оно што ми је занимљиво је да сам оба пута на спикингу причао о некој екологији, чувању околине, глобалном загревању и сличним глупостима.... Као да не мењају те теме....
De ne menjaju, nas je u grupi bilo 6-7 i svako je normalno morao da se predstavi, odakle je i dobijali smo svoje teme...
Ау, много вас било, за ФЦЕ смо били ја и нека цава, а сада и на ЦАЕ сам био са неке две цаве и увек иста тема ми била.... Можда ме укењало....
Ја треба да полажем ФЦЕ, али оно, смор је и много лако.
Хоћу ЦАЕ, али ми "не препоручују". Боли ме курац...следеће године ћу.
Ako imas love sto da ne, to mu dodje negde oko 150-200 ako me drzi memorija..
Тако некако.
http://btjunkie.org/torrent/Cambridge-CAE-Advanced-Test-with-update-2008-From-practice-te/4358df36ab3a1f10bd785a8f13fa34d259df16ece711
Evo skinite ovo. Dobra stvar za pripremu čini mi se. Valjalo bi da odradi neko ko je već položio i da kaže valja li ova aplikacija. I ja bih da polažem CAE, samo da se nakanim.
Гледај, и ја кад сам положио ЦАЕ, мој профа ме ангажовао да предајем у његовој приватној школи, тј. да га мењам кад не може све да постигне, тако сам први пут почео да зарађујем неку нормалну лову. У приватним школама увек нешто може да се искомбинује.
И ја сам чуо за случајеве људи који раде с ЦАЕ у основним школама, али зато сам употребио фразу ''нормалне школе''. Позната је ствар да, ако си завршио англистику, нема теорије да добијеш сталан посао у неком већем граду уколико добру немаш везу. С друге стране, у малим градовима се отимају за језичаре, села да не помињем. Ту и тамо се нуде и веће плате, тако да није искључено да неко са ЦАЕ ради у таквој некој школи. Дај шта даш, боље ико него нико. (И сам бих радио у неком банатском селу кад не бих имао алтернативе)
Па, углавном се врте исте теме о којима би као сви требало да имамо неки став. Мени су се и на факсу страни лектори попели на курац с тим. Докле више о економској кризи и глобалном загревању, аман? :))
Нема теорије да у већини случајева добијеш посао без везе, реално....
Ја сам их богами, задњи пут поприлично пошорао са Џорџом Карлином http://www.youtube.com/watch?v=eScDfYzMEEw
Мојој бившој је једном успела да западне тема о неким старим кућама, али и то се свело на еко-куће и чување енергије....
FCE je baš opušten ispit, položila sam ga još sa 14 godina bez mnogo cimanja. Jedini problem, ako si tremaroš, može da ti bude spiking deo, ali i tu dobiješ sliku o kojoj možeš da pričaš šta god poželiš i šta ti padne na pamet, dakle negde u glavi već može da postoji delom spremljen tekst. Pored toga, pričaš još nešto o sebi, što isto naravno lažeš i kažeš ono što ti najsigurnije zvuči. Sve u svemu, nije nikakav problem položiti ga.
Ja sledeće godine polažem FCE(nivo B2).
Stevčo Nekropostalo
stevcho,ako nastavis nektopostovanje,zacepicu ti supljinu na steni,,pa ces se osushiti od nedostatka zapljuskivanja talasa
http://www.prva.rs/upload/boxImageData/2015/01/20/72585/mala-vanja.jpg