Zarada novca, kako?

1. Што Џими рече... Јебига, ја сам мислио да даејм часове мате, хемије или физике, али незнам како да се изрекламирам...

Што се тиче часова, ја сам почео с тим тако што сам лепио оглас на бандере. Постоје тактике за то. Углавном људи лепе огласе око школа да би видели клинци, међутим то је много погрешна тактика, јер клинце у суштине заболе за часове. Лепи огласе око аутобуских стајалишта, пошто се ту родитељи задржавају, као и око разних добростојећих предузећа. :) Ако ти се цима, остављај флајере на шофершајбне. Никад нисам то радио, али опасно ради пос'о, чуо сам. И оно, класика, лифтови, хаустори, аутобуси и сл. Што више огласа оставиш, то боље. Е, а после кад се покажеш, онда иде ланчано. Можеш да испослујеш, да се договориш с децом да ти нађу нове ученике, а да им ти спустиш цену за сваког новог кога ти набаце.

2. А да нагласиш "за основце"?

3. Чек, и колико ти времена треба да одрадиш тај оригинал рад за 1000 динара?

4 do 5 sati aktivnog baktanja, umem da pišem ni o čemu, a ko želi ozbiljniji rad sa više literatura, pa čak i inostrane, može da plati više, onda bih tome posvetio par dana.
    da napomenem, rad sa sve naslovnom i sl iznosi od 10 do 15 strana, mada nikada nisam napisao manje od 12 strana, mislim da je sve ispod mizerno.

4. Nije to teško, u principu. Samo treba se razumeš u to, napraviš taktiku i eto ga.

5. Чекај маре ти хоћеш да дајеш часове физике хемије шта ја знам за основну ?
    Нема ти ту љеба. Ако хоћеш паре одеш у брање малина на љето останеш месец покупиш 300 евра и сви сретни :)

6. Ја би полудео после сат времена брања тих пипавих, ситних ствари ,,,,

ЕДИТ: Страхињо, пишеш дипломске можда? ололо

7. Meni je pisanje radova nekako bliže, bolje je kad radiš sam sa sobom nego sa decom, znaju da budu nenormalna, imam drugaricu koja daje časove hemije.

8. Ja sad običan seminarski radim za 1000 dinara. Neko će reći malo je, neko mnogo je ja mislim da je taman. Evo zašto, sad je aktuelno prodavanje radova, ne pisanje, prodavanje, uvale ti neki rad za 500 kinti pa se jebi, preprave naslov pa nek piše šta piše. Ja uvek odradim original i to košta 1000. Koštalo bi više nego su debili koji se bave skupljanjem i preprodajom ubili cenu.

Koliko ti se to isplati? Kupovina papira za štampanje, boja za štampač...
    Ja nemam štampač i ne znam koliko bi mi se to isplatilo. Ako je na primer cena 15 dinara po stranici a recimo ima 50 stranica meni bi izašlo 750 dinara, dobijem hiljadu a sledeći seminarski da se odštampa platim opet 750 i ostane mi od zarade 250 din. Meni se to ne bi isplatilo. Mogla bih da roknem veću cenu da bih imala neku zaradu. Ne znam, ja bih cenu povećala na 2500 pa nek bude i malo zainteresovanih, ali bih imala zaradu. Dok ne rešim neke probleme, neću počinjati sa kucanjem.

9. Nisam napomenuo vučice, ja radim u elektronskom obliku. :) Pošaljem na mejl, fejs... pa kome treba neka štampa.
    Naravno, i dizanje cene ima svoje efekte i dobre i loše, ali da ne ekonomišem ovde sad. :))

10. @maremaestro-- izvini ako ce ovo biti uvreda, ali ko je lud da tebi da pare za casove? To govorim jer si napisao da si 8 razred, a za klince navodis decu 5,6..7...Da pojednostavim: tesko ces videti belog dinara od toga, a i koji ce ti kurac kad imas samo 14 godina.

11. Ја би полудео после сат времена брања тих пипавих, ситних ствари ,,,,

Брате 15 евра по дану ако испуниш квоту :) није то мало :))

А ја не бих могао да наплатим некоме часове, ето мени један друг сваке године дође пред крај, окида из физике, хемије и математике и увијек прође на крају. Знам се мучити са њих по 3 сата али му никад не наплатим.

12. Kad već postujemo i objašnjavamo, ako nekome treba rad, seminarski, maturski...neka se javi na PVT, dogovorićemo se čas. Ozbiljan sam.

13. He, mejl, kako mi to nije palo na pamet.:) Moglo bi da se debelo inkasira. :)))
    Hvala na pomoći.

14. Kad već postujemo i objašnjavamo, ako nekome treba rad, seminarski, maturski...neka se javi na PVT, dogovorićemo se čas. Ozbiljan sam.

Оћеш да профитираш на колегама вукајлијашима лололо

15. Ja bih mogao srpski ili engleski osnovcima, to bih bas onako posteno odradio.

16. Nema na čemu Vučice.
    Pa pitanje je ko će na kome da profitira Cokuliću. :))
    Jedan moj ortak kaže kevi da rad košta 2000, ja uradim za 1000 i njemu ostane 1000 svi srećni a njegova keva ispada debil, jbg i takvih ima.

17. Чекај маре ти хоћеш да дајеш часове физике хемије шта ја знам за основну ? Нема ти ту љеба.

Ја баш мислим да има леба од тога. Знам људе који живе од приватних часова, и то сасвим пристојно. Мој бивши профа математике има преко хиљаду евра месечно од приватних часова, плус ради као редовни професор на вишој школи.
    Мени је иначе фасцинантно како су људи спремни да ми плате рецимо 10 евра за 90 минута лађења муда, буквално објашњаваш ствари које си 100 пута дотад објашњавао, пијеш сок, блејиш. А нису спремни да ми плате дупло мање паре кад дерем дупе радећи превод. Десет пута напорнији посао, чисто физикалисање.
    Чудни су људи, не знају да процене вредност рада.

18. Koliko naplaćuješ? Mene ne treba,no ako me neko bude zamolio da pomažem,pa da proslijedim tebi.

Rekoh već, 1000 dinara su seminarski, maturski 2000. Ako nekome treba tu sam. Relativno brzo bude gotovo i garantujem da nije preprodaja radova već nov rad. Po propisima da se tako pandurski izrazim.

19. Филозофе основци су одлични за манипулацију и то :)
    Мене је буразер натјерао да читам његову литературу 3 књиге по 500 страна кад је радио матурски да не погријешим случајно кад му будем куцао лоло :)

20. Da,viđela sam na prethodnoj strani,zato obrisah post.

Rekli o sajtu

Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“

Danas · 06. Novembar 2008.