Kutak za bubnjare i one koji bi voleli to da budu

1. Predosećaj...:)
    A inače, ne bih ulazila u taj muzički svet, više bih za sebe svirala. Deluje mi nekako zen (verovatno nije, ali jbg, ja sam to tako zamislila).

2. Ja i burazer se i ne trudimo na nađemo ostale članove, mada bi trebalo... :) Nekako za svoj dert sviram(o). :) Lepo je i tako...Najviše kad si gitarista. Mislim, možeš ti za sebe i bubnjeve da sviraš, ali opet, bubnjanje je bolje kad sviraš sa nekim.

3. Bubnjevi su skuplji u odnosu na gitaru, treba vise mesta, treba se zajebavati dok ne montiras ceo set, teze se prenose...

Inace bih voleo da sviram bubnjeve ali to su sve razlozi koji me sprecavaju.
    Jednog dana cu sigurno probati, ali ne u skorijoj buducnosti.

4. Дефинитивно најпаљевинскији инструмент. Пре једно 5,6 година је у мојој кући био постављен сет бубњева једног пријатеља од мог ћалета (мој ћале је гитариста), свирали су ту често, а бубњеви стајали неко време. Ја лупао као клинац, а како сам тад тек био почетник што се тиче рок музике, било ми је баш интересантно. :)

Јебига, моја велика жеља, али ем немам простор, ем немам времена, ем немам пара. Ко зна, можда једног дана. :)

5. Bubnjevi su skuplji u odnosu na gitaru, treba vise mesta, treba se zajebavati dok ne montiras ceo set, teze se prenose...

И бука, брате, бука. Ако живиш у стану, тешко да ћеш проћи без комшијског кењања.

Иначе, чини ми се да сам негде написао, ја свирам гитару, али сам слабо талентован за гитару, није то инструмент за који сам рођен. Имам осећај да сам рођен за бубњеве и нисам искористио то кад сам био клинац да научим да их свирам. Кад сам први пут сео за бубњеве, диг'о ми се, мајке ми. Капирам да то нешто значи. :=)

6. Oglas:
    Bend tazi- bubnjara, basistu, klavijaturistu i pevacicu

7. И бука, брате, бука. Ако живиш у стану, тешко да ћеш проћи без комшијског кењања.

Осим ако ниси ловатор, па можеш да искешираш неког електронца. Иначе сам имао аверзију према електронцима, али кад сједнеш за њега кул је осјећај (наравно, не може да се пореди са јебачким осјећајем кад сједнеш за прави акустични сет), оно почнеш да пичиш по ефектима и истрипујеш да знаш да лупаш нешто.
    Увијек ми је била жеља да свирам бубњеве, чак кад сам увео АДСЛ прва ствар коју сам гледао на јутјубу су били драм солои, баш сам био залуђен тим инструментом. Али, јеби га, нит сам имао пара да узмем да вјежбам, нити сам икад имао стварно воље да урадим нешто поводом тога, тако да сам остао на оним основним ритмовима, толико осјећаја имам.

8. Свирао сам електронце код ортака из бенда давне 2004. Мислим ''свирао''. Лупао. Није то тај осећај. Палице се некако вештачки одбијају, имаш осећај као да удараш у душек. :)

9. Јоооој, најјачи инструмент. http://www.youtube.com/watch?v=52PXFJsPMvc

10. Наравно, не може да се пореди осјећај, тотално су двије различите ствари, али су идеално рјешење за кућу/стан. Мало простора заузимају, ставиш слушалице и пичиш. Оно, добијаш неопходну моторику на њима, одлични су за вјежбање. Само што су много скупи, јеби га. :)

Едит: Ово је први бубњарски клип који сам одгледао, ја мислим.

http://www.youtube.com/watch?v=WPncumXZExo

11. Nisu ni elektronci vise toliko skupi, stariji Alesisovi modeli se mogu naci i za 200 evra u oglasima. Nisam neki ljubitelj elektronaca, bas zbog tog vestackog odskoka palice. Duzim vezbanjem na njima se gubi na dinamici, jednostavno, osecaj nije isti.
    Sto se tice buke i problema sa komsijama, postoje prigusivaci za akusticne setove. Osecaj je priblizno isti kao i bez njih, osim u slucaju bas bubnja, gde bukvalno imas osecaj da udaras u slabo zategnutu mrezu za komarce. Zato, azmafon u ruke, oblozis sobu njime, narocito pod, i resen problem.

12. Zivim u stanu na prvom spratu, imam bubnjeve od novembra cini mi se navatao neki socijalni set koji je bio na rasprodaji, ali sam za njih seo mozda dvadesetak puta... Jednostavno da poludim, imam ih a ne sviran ih... Nemam vremena od skole i ostalih obaveza, a svaki dan ih gledam u sobi, kao da me dozivaju...:) Do sada sve sto sam uspeo da naucim je da drzim neki ritam sa pokojim manjim dodatkom. Jednostavno mora da se sedne i vezba, moj savet za sve koji zele da nauce je da potraze na netu lekcije za pocetnike i da vezbaju 'brojanje do 4', najbolje za pocetak a za to nisu potrebni bubnjevi, bitna je samo koordinacija i preciznost...

Gospodin Ric zasluzeno na prvom mestu... 5:30
    http://www.youtube.com/watch?v=RiN2Zxxfv9E

13. И бука, брате, бука. Ако живиш у стану, тешко да ћеш проћи без комшијског кењања.

Da ali slicno je i za gitaru.
    Mislim mozes gitaru i preko slusalica, al' nije to to.
    Mada ljudi su nekako manje tolerantni prema bubnjevima.
    Ima jednom da uzmem 800 kinti, odem u jebeni studio za probe, zatvorim se i 2 sata bubnjam daleko od usiju javnosti.

14. Кад сам би клиња стално сам правио бубњеве од свега и свачега, добијао гомилу батине због тога. Као што је горе написано, скупо, заузима простор који немам, бука, време. Једном сам лупао праве бубњеве и то колико сам им могао прићи, тада сам радио у ресторану "Плато" као средњошколац, били су затрпани међу кршом, припадали Лазару Тошићу, он је шатро неки до јаја бубњар. Нисам имао палице, а и кењали су ми шефови што му дркам бубањ.

Е, да, никад не бих могао да покрећем руке у два различита ритма, или да што рекосте одвојим руке од ногу, за то сам ретардиран, да нема тога и да има услова, био би најбољи бубњар НА ВУКАЈЛИЈУ!

15. није тачно ја сам најбољи бубњар на вукајлију! 3 године сам свирао и баталио због пријемног за факс...

16. Jebote, ja ne razumem ove sto se zale da nemaju vremena od skole... pa sta radite u toj skoli, jel to toliko tesko, nije bilo kad sam ja isao koliko se secam. Imao sam vremena za zajebanciju bukvalno od kad zavrsi poslednji cas.

17. Jebote, ja ne razumem ove sto se zale da nemaju vremena od skole... pa sta radite u toj skoli, jel to toliko tesko, nije bilo kad sam ja isao koliko se secam. Imao sam vremena za zajebanciju bukvalno od kad zavrsi poslednji cas.

Ворд! Па, кад ћеш да свираш, ако не у средњој? :)
    А ја сам у средњој некад и за време часова свирао.

18. Мени је ипак Дени Кери непревазиђен, невероватан израз:

http://www.youtube.com/watch?v=kAlcvIcjFI4

А и цепа непар као нико.

Rekli o sajtu

Vukajlija, lijek koji je potisnuo iz upotrebe Edronax, Zoloft, Prozac, Aktivin H i ostale antidepresive. Nuspojave su: grčevi u trbušnim mišićima, suzenje očiju, ludački osmjeh i lako se navući na njega.

Psiholog · 20. Februar 2011.