IT Kutak - raznorazno pitanje

1. Ako stvarno isteraju ovaj DX12 da bude ovakav kakav kazu da jeste, onda ce to da bude revolucija u gejmingu.

http://s1.postimg.org/y8atzkgnz/Capture.jpg

2. Onda procesor za igre skoro i ne treba ;-)

3. Dosta su oni to nafilovali u zvanicnoj objavi. U fazonu, integrusa i grafa ce konstantno da rade zajedno, a ti kao novi algoritmi ce da omoguce bolje iskoriscenje hardvera, plus na cpu ce da se ostvari i do 50% ustede energije. Interesantno je sto je Windows10 exclusive, sto je i ok obzirom da su performanse na njemu i sad dosta bolje nego na 7 i 8...

Jedino zasto sam skeptican je to sto ce manju zaradu onda da imaju proizvodjaci hardvera. Recimo ti sad sa tvojim kompom, kada dobijes DX12 (pod uslovom da ti je grafa dovoljno mlada da podrzava DX11), imaces manje potrebe za kupovinom novijih komponenata jer su ti performanse ovih znatno skocile... Sta znam, da sacekamo pa vidimo...

4. веруј ми да ће врло брзо избацити игрице које захтевају мин 8гб рама, и неке хаце детаље да ћеш опет морати да купиш нову графику

Генерално графичке су скоро па досегле свој максимум на фул хаде резолуцији. Да би технологија код њих још напредовала, морају се омасовити 1440п монитори. 4К је још превелики залогај па чак и за најјаче графике у кросфајерима.

5. zamolio bih za link za office2013, po mogucstvu proveren

6. Idi na TPB, tamo ima.

7. Gazi, šta će ti Office 2013???? Evo ti ovo, mene služi godinama:

http://www.kingsoftstore.com/kingsoft-office-freeware.html

8. Zato sto mi trebade, na poslu sljakam sa tim ofisom, pa hocu kuci malo da pohvatam i da vezbam.

Znam i ja da ima alternativa koliko hoces,al za posao svi traze znanje ofisa.
    Moram da se spremam za biro rada jbg

9. I imam jedno pitanje za vlasnike windows 10 operativnog sistema.

Da li i vama ide na kurac i zasto da?
    I glavno pitanje, da li ste uspeli da instalirate nekog pirata od igrice, posto ja sam do sad pokusao 5 igrica i nece nijedna.

Kod tri naslova jednostavno se ne desava nista nakon pokretanja igrice nakon kreka.
    A kod dva naslova izbaci neki eror usrani

10. I dalje pitam za ofis, stvarno bi mi znacilo..

11. Kad sam instalirao win 10 posle pola sata sam vratio na 7 :D prvo treba mu dosta vremena da se ukljuci, muku sam mucio da nadjem driver za moju graficku koji moze na win 10, i nije mi radila ni igrica (mada i ne igram uopste ali tada sam imao Civ 5)

12. Ko ce da ode do bc grupa da im se najebe keve na moje ime?
    Ja nisam u BG-u pa ne mogu jbg.

13. Hvala Bac.
    To mi treba, neki sa upustvom za aktivaciju, plus hrpa komentara da valja.

cudan je win10, ima nekih neshvatljivih stvari,al generalno sam zadovoljan.

14. gaz, aj napisi nesto vise o 10.
    Do sada sta si uocio, prednosti/mane. Ja se vec par dana razmisljam da li da dizem na 10.

15. Шта ти треба сале, како су те изјебали

16. Sve ono sto te nerviralo u osmici je sredjeno.
    Ima X za izbacivanje, vratili su start meni, pojednostavili malo snalazenje. Vizuelno mi se vise svidja.
    Ima neke nebulozne stvari tipa ne mozes iz starta da dodas ikonicu na desktop (ne posotji opcija ono SEND TO DESKTOP), prilikom kopiranja iz foldera u folder nemas u onom "zaglavlju" izvucene opcije PASTE itd, nego moras ili na tastaturi ili desni klik u folder.
    Numlock je po defaultu iskljucen prilikom paljenja kompa, i za sad nisam uspeo da promenim, iako sam pokusao 2,3 neka kurca.
    Brzi je vidno od osmice. Ima onu cortanu (ja ne koristim, ne nzam ni za sta bih).
    Ima onaj EDGE, novi internet explorer. Gotivan ovako,al u principu je to i dalje IE.
    Jedino sto ima onaj READING MODE , pa kad otvoris nesto da citas, i ukljucis to, on ti skloni sve nebitne stvari sa stranice, pa je mnogo lakse (ko knjigu da citas)..
    U principu, jos se navikavam,verujem da cu za 10 dana zaboraviti kako je sedmica izgledala

17. Lepo zvuci. Jel mi ostaju i programi i slike i sve kad samo apgrejdujem na 10?

18. Sve ostaje, ne izgubis ni bajt podataka

19. Tuljane, 29. im stigo komp na popravku (ne daje sliku na monitoru i tv-u, probao i vga i hdmi).

I do danas rec ne cu od njih, zovem ih prve nedelje nakon slanja da pitam sta je, kaze decko pozovi u sredu.
    Zovem u sredu kae decko nisu jos ni dijagnostiku odradili.
    Otoga dve nedelje proslo idu mi na kurac i prebicu ih opasno.

Rekli o sajtu

Na sajtu vukajlija.com definisan je pluskvamfutur I i II , poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju.

Kurir · 20. Februar 2011.