IT Kutak - raznorazno pitanje

1. B92: Zatvorena vrata više nisu prepreka za robota Boston Dynamicsa http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php?yyyy=2018&mm=02&nav_id=1358492

2. Savet ako moze od nekog, neki polu-pro fotoaparat, do 50.000 dinara da kosta.

3. pa koliko su u picku materinu, ne dam vise para

4. Ovo sto ti je mitke okacio je ok skroz,guglaj msm ako se ne bavis fotografijom kao sto se ni ja ne bavim onda te boli uvo koji ces iskreno.

5. 70k dinara pa na više. I to su ti polupro što kažeš, ovi jači su 1000+ evra.

Jedino da juriš neki polovan ili da uložiš tih 50k dinara + svoj mobilni pa da uzmeš mobilni / tablet sa nekom jebačkom kamerom.

6. Ako uzmes u obzir da sad neki reziser nznm tacno ko snima film fonom,da je zadnja scena the florida project snimljena sa iphon 6 nisam siguran koliko ljudima koji ne razumeju razlike izmedju objektiva a ne nesto ozbiljnije(ne kazem da si ti bombi) treba aparat. Pristojan fon odradjuje. Al ono za 50k se moze iscackati sigurno gledaj malo na kp sta ima i guglaj sta je najbolje za taj rang cena

7. Ne bavim se fotografijom niti me interesuje, hocu detetu da kupim duzan sam za uspeh u skoli, a na to se lozi, ima te naloge neke na drustvenim mrezama sa fotografijama i slicno.. mislim imam neka dva tri aparata, ali to su ovi obicni digitali do 15 mp... znaci hteo sam one fore sa onim objektivom, kao novinarcici sto nose, nesto jeftinije i to

8. Baš fotoaparat i ništa drugo? Prodaj ta 2-3 koja imaš, pa uzmi ovaj što sam ti okačio dok je na akciji. Kažem, uvek imaš opciju da negde nađeš dobar, polovan.

9. Ha ocu kurac da prodajem, sta mogu za to da dobijem, po 20-30 evra... Da, iskljucivo fotoaparat, ne treba nikakav multipraktik ili slicno, znaci eto do 50k sta bi ko kupio da ima.

10. https://www.comtradeshop.com/sony-dsc-hx350b-dschx350b-ce3-fotoaparat-crni.html

https://www.comtradeshop.com/canon-powershot-sx720-hs-1071c002aa-fotoaparat-crveni.html

Ako ti je zgodno, povedi klinca u turu komtrejd-vinvin-tehnomanija itd. Pa pregledaj sa njim šta ti se uklapa u cenu, a da zadovoljava kvalitet slike.

Iskreno ne koristim nešto fotoaparate, jedino sam popravljao u servisu i ima u mojoj firmi ovih baš pro fotoaparata i kamera.

11. Savet ako moze od nekog, neki polu-pro fotoaparat, do 50.000 dinara da kosta.

Bolje nađi polovni a bolji od nekog pouzdanog. Ili juri kod Axel-a fotoaparate (čovek je najkorektniji lik i poznat je na domaćoj foto sceni).

Možeš i da se informišeš kod njega.

Canon 1000D, 1100D, 1200D, 1300D serija je jako siromašna, i u suštini, prerašće je za mesec dana aktivnog bavljenja fotografijom, tj. krajnje je limitirana mogućnostima.

Malo iznad toga ti je serija 550D/600D/650D/700D, koje možeš da nađeš po povoljnim cenama, i pritom imaju odličan 1080p video.
    Moj savet ti je kad već uzimaš aparat, uzmi i dva/tri objektiva koji su išli na analogne aparate, sa adapterom, jer su dž (reda veličine 2000-4000RSD) i kompletiraj opremu koju zapravo klinac može da koristi za nešto i da mu bude zabavno pritom.

Ako ti treba još nešto, slobodno pitaj.

12. Повежем тв са лаптопом преко хдми кабла и неће да ми детектује дисплеј телевизора када хоћу да повећам резолуцију. Зна ли неко како могу да то урадим и да пребацим на 1080р умјесто 1366х768 колико је макс за лаптопов дисплеј?

13. Preporuci detetu i neko pivo ne mnogo jako dok slika golubobe po kalemegdanu xd

14. Ako uzmes u obzir da sad neki reziser nznm tacno ko snima film fonom,da je zadnja scena the florida project snimljena sa iphon 6 nisam siguran koliko ljudima koji ne razumeju razlike izmedju objektiva a ne nesto ozbiljnije(ne kazem da si ti bombi) treba aparat. Pristojan fon odradjuje. Al ono za 50k se moze iscackati sigurno gledaj malo na kp sta ima i guglaj sta je najbolje za taj rang cena

Lakše je neki prosek film snimiti IPhone-om nego DSLRom, IPhone ima odličnu kameru i odličan video, i ne treba ti nikakvo poznavanje parametara snimanja i bilo čega vezanog za to da bi to snimio.

15. Mitke, to sve radis u podesavanjima za graficku kartu, treba da nadjes da nije c/p screen nego da salje signal kao na dva monitora pa onda podesis na tom drugom i rezoluciju i sve

Jebalo me to dosta bas pre jedno 13-14godina

16. Млатони
    Bombas:

znaci hteo sam one fore sa onim objektivom, kao novinarcici sto nose, nesto jeftinije i to
    Miki:

Na šta konkretno ciljaš? Što se boje tiče vidim da ima i crni, samo su na sajtu komtrejda stavili ovaj crveni. A za pare za koje on traži ima solidne specifikacije.

Rekli o sajtu

Kada pitate dva čoveka o nečemu, dobićete više od dva mišljenja. Na toj osnovi je stvoren Vukajlija. Rečnik slenga i idioma.

Kompjuterska Biblioteka · 7. Maj 2009.