Prijava

Paninaro brate , ja baš konto ti neki izuzetak ovdje , pa si normalan.Šteta brate , što si tako vrh autor , a baviš se retardiranim Dilaovim štosevima.Jebi ga niko nije savršen , uzmi čašu vode i kocku šećera.

eezveenee boljo nisam te prepozno e

Skloni se ti od mene poremećeni maloumni debilu , živi svoj jadni život i kani me se.Pojma nemam koji problem ti i dare imate sa mnom pa me stalno smarate na četu sa nekim trulim forama.Vas dvojicu treba lupat maljem po glavi , po starom crnogorskom običaju , dok se ne urazumite i počnete razmišljat sa to malo mozga.Šiptarčino milogroska nađi nekog drugog na kome ćeš liječiti svoj mentalni poremećaj.

Црвени барон
Koju plocu da uzmem za procesor Ryzen 5 2600x? Budzet nek bude 15000, koja hiljada gore dole. Znam da ryzeni zahtevaju brz RAM (3000+ mHz). Savet?

Evo par prijedloga:

Najbolja za Ryzen 5:
https://www.benchmark.rs/artikal/test-asus-prime-x370-pro-4423

Srednja klasa:
https://viphouse.rs/racunarske-komponente/maticne-ploce/msi/x470-gaming-plus/product/124966

Jeftinija dosta, zadovoljava tvoje potrebe:
https://www.eponuda.com/maticne-ploce-cene/msi-b450-tomahawk-maticna-ploca-cena-450082

Fala celtic, uvek si tu kad treba <3

Sve za braću, što bi reko Rađard :-)

EDIT: Ako bude još nekih nejasnoća, pitaj u pvt

Sto ti kaze celtic, MSI B450.
Nemoj da se zajebes pa uzmes RAM preko 3200MHz. Ne treba ti ni taj ali je trenutno cini mi se najjeftiniji od svih frekvencija (mozda je i najjeftiniji 3000MHz). Nemoj ga klokovati na 2667+, samo koliko je maksimum bez overclock-a.

Hvala Remac. Mada gledao sam neke forume, kazu da je tomahavk bas katastrofa ploca, kome verovati sad... A to za RAM, svi savetuju za Ryzene makar 3000 mHz, sad ne znam

A pazi, mogu ja savjetovati da uzmes ECC RAM ali ti nemas koristi od toga :D
Stvar je da ne clockujes nista, sadasnje ploce i procesori podrzavaju 2667MHz bez overclock-a. Sve preko toga sto hoces je overclock. Sumnjam da ce tvoje koristenje racunara imati koristi od clockovanja RAM-a na 3200MHz, pri tome ne znaci da ce ti biti stabilan racunar ako sibnes frekvenciju na 3000MHz. Te razlike u radu racunara su apsolutno neprimjetne za nekog normalnog korisnika racunara (to sto ce neko otvoriti 15 tabova chroma i otvoriti word+excel nije silovanje racunara).
Ajd prvo reci za sta koristi racunar i kakav rad :D

Gaming i posao, bitan mi je multitasking vrlo, otvoreno je stalno sijaset programa (pdf editori i sl, ne sad nesto ultra zahtevno) i tabova

Nemas potreba da se zamaras sa frekvencijom RAM-a, nema nikakve uloge u tvom poslu (ni u igricama, veci ti je uslov grafika nego frekvencija RAM-a).
Moj savjet da ubacis u konfiguraciju umjesto standardnog SSD-a
https://www.samsung.com/us/computing/memory-storage/solid-state-drives/ssd-960-evo-m-2-250gb-mz-v6e250bw/

Hvala. SSD ide sigurno, obican hard disk i ne planiram da ubacujem

Zajebi SSD standardni, ubaci NVMe ovaj sto sam ti predlozio, razlika u parama nije neka.

Remac mislim da si upravu što to kažeš u potpunosti (y)

Hakeri, jedno pitanje.

Mejl je samo odjednom prestao da prima nove poruke. Može da šalje, ali već dan i po ne prima nove. Mozilla thunderbird je u pitanju.

Ima li neko ideju šta može biti?

šta god da je, nemoš ti opraviti, ako ti slanje radi, nije do tebe.

verovatno još koristiš pop3 i smtp, jedan server je za slanje, drugi je za primanje, jedan im je crko, al pošto drugi radi, znači nie do tebe.

idi plaky provajderu

E sta sam ja razmislio a to je najbolji nacin da zaradis za dobre komponente je da zakines na skupe izlaske i izdvajanje za devojku, ali opet gejming je nesto sto kad se zavoli nemoze se prestati sa time.

Ovaj navedeni rajzen 5 nema instegrisani gpu u sebi, s toga brzina rama nije nesto narocito bitna koliko sama kolicina ram memorije, tj apsolutno se ne razlikuju performanse tipa 2333mhz i 3200mhz osim u sintetickim testovima, zato i nema razloga za podizanjem napona rama i moguce nestabilnosti u radu. Da je recimo neki apu rajzen u pitanju bez posebne graficke, onda bitnu ulogu igraju i frekvencija i latencija ram memorije