Prijava

Gde sam ja pomenuo mene i novac?

Viš kako si opterećen u pogrešnu stranu. Plus živiš u švici koja je realno lepa zemlja a 23h provodiš na vukajliji.

Bolje onda da si ostao u srb.

brate, prvi si poceo sa tim kao to bilo sirotinja, ja znam itd. napisao si ovo:

Pa koj kurac celte se štekaš jebeno za hiljadu franaka gore dole a zarađuješ više nego što ti treba.

Kako postanete jebene štekare čim se zalebite preko, to mi nije jasno.

To bilo golja ovde, i umesto da kad počne da zarađuje preko kao čovek, da i živi kao čovek, to počne da se šteka i taloži neke virtualne cifre na računu. A zapusti se skroz kao ljudsko biće. Fuj.

gresis malo, verovatno sam bio "stekara" i pre nego sto sam se zalebio.

nego ajde leba ti objasni mi kako da zivim kao covek. kako bi ti da zivis moj zivot, gde gresim u svom jadnom zivotu i zapustavam se kao ljudsko bice?

Prestani jesti kavijar rukama i piti sampanjac iz fildzana, celte.

musavica_123 hAHAHHQAHA

jao majku ti jebem HAHAHAHAH

skytalker
Ljudi je l može neko ko je u IT bransi da napise okvirno vredi li upisivati ove kurseve? Konkretno BiT, Cubes i slicni, osim za It academy za njih znam vec sve sto me zanima.. Da ne preciziram sad koji kurs i da formulisem pitanje, vredi li dati 1000-2000e na te kurseve, naravno ne ocekujem da postanem ne znam sta nakon par meseci kursa nego čisto neki kick start da imam za dalje. Spem stop trandze može

Većina njih kurcu ne valja, što se tiče toga da ti oni daju neko znanje, ali kada dođeš sa nekim tim sertifikatom da tražiš posao posle, znači dosta. Većina poslodavaca i gleda samo to.

Znam dosta likova koji su bili očajni i kao tehničari, ali su recimo na IT akademiji završavali za sistemsku i mrežnu administraciju i sa tim su zaboli dobre poslove.

Pa znas kako.. Ja sam imao neki plan da na recimo Udemy odslusam par kurseva da se recimo konkretno opredelim za to i to, i onda nakon par meseci toga da upisem neku od tih nazovi akademija.. Medjutim ne znam kakvo je realno stanje sa njima i da li vredi dati taj novac

Ukratno, zbog znanja ne vredi, a zbog papira vredi.

Probaj da nađeš neku praksu / volontiranje u oblasti koja je te zanima. Tu ćeš dobiti najbolji info zapravo o svemu.

Aham jasno...a koja od navedenih je recimo najpriznatija ako se tako moze reci uopste? Posto BiT recimo uzima 1600 eura za kurs a Cubes 999 :) pare nisu problem al da ne dajem 600e vise ako su ovi relevantniji, bolji itd.

Pa ako imaš toliko para, što se cimaš da radiš uopšte. Xd

Rekao je da ce radije dati 600 eura vise ako ce za to dobiti nesto kvalitetnije.

skytalker
Aham jasno...a koja od navedenih je recimo najpriznatija ako se tako moze reci uopste? Posto BiT recimo uzima 1600 eura za kurs a Cubes 999 :) pare nisu problem al da ne dajem 600e vise ako su ovi relevantniji, bolji itd.

E jbg sad, nemam takvu informaciju (zato sam ti rekao da nađeš praksu pa sa njima da vidiš šta je bolje). U sistemskoj i mrežnoj adminisrtaciji je lako haha, završiš Comptia A+, MSCA, MCSE, CCNA itd. i priznato je jbg.

Thilmo
Pa ako imaš toliko para, što se cimaš da radiš uopšte. Xd

Pa verovatno da bi zarađivao više. Npr. radiš kao IT tehničar u Srbiji za 40-60k, ali sa MCSA sertifikatom možeš da zabodeš posao kao Sistem Admin i da radiš za 100-120k. Možeš i bez sertifikata realno, ali većini firmi je ipak jako važan bilo koji od priznatih sertifikata.

Kad pogledaš, isplati se na duže staze.

Ma zajebavao sam se, nemam pojma o čemu pričate xd

Neko iz Bosne da se dobro razume u racunare i komponente ?

mislim da postoji pristojna verovatnoća da od 3,5 milke bosanaca nađeš nekog ko se razume u to

Ima, ruse. Ali gdje je sad Radijacija, da objasni detaljno?

Glavni se dosta razume

Deje taj politicar i sta radi

Najbolji VPN za piratske igrice?

Tunngle je ugašen i bio je najbolji, osim Hamachija i Game Rangera, jel postoji još neki koji je relativno lak za korišćenje i konfiguraciju?