Prijava

Obrisao sam to iz posta, pošto pročitah komentare drugih ljudi koji kažu kako je film stvarno čudan i bolestan :)
Moraću ponovo da ga odgledam.

I was fascinated by it and it really got into my psyche. It's dreamlike, weaving seemingly unrelated elements into a story with almost free-association. There's peanut butter mixed with flies and other gross stuff, super fast-growing hair, paintings that come to life, a sugar trail being washed away, and other random images. I wonder if this movie was actually inspired by a dream, or by someone picking random words out of a dictionary maybe?

Anyway, I loved it and longed to be able to paint a picture that I could walk into. The plot is unique and imaginative. I was too young when I watched this to pay attention to dialogue or acting - they're probably not great. The imagery is amazing, though. I don't remember the story being especially scary, but it was disturbing. I believe the boy who is the victim of all this was in a coma and also kidnapped. I just wonder if I watched this movie now whether it would still seem as magical to me, or would I be disappointed?

Biće ti trip, garant ćeš se pokidati od smeha na ono što si se ranije bojao :)

Znam, isto kao kad sam prošle godine odgledao IT :)
Ali pazi ovo, svi kažu kako su gledali kao klinci, da je film kao san, da im nije bio najjasniji, da su imali noćne more ili bar bili uznemireni jer su se u to vreme gledali filmovi Van Dama i taj neki fazon. Zato nam je ostao ovaj film u pamćenju i kako kažu ostali, traže ga godinama, ali uglavnom niko nije znao kako se zove. :)
Inače, sećam se da smo devedesetih gledali puno tih dečijih "horora", tih nekih čudnih filmova kojih sad nema...

Plašljiva deca :D Ja sam uživao u horrorima i psiho trilerima , što me verovatno čini bolesnim.

http://www.youtube.com/watch?v=mTWS-WB7snM
Traume , jecaji , bol , znoj , zubi , lobanja , krv , traume , jecaji , bol , znoj , zubi , lobanja , krv , traume , jecaji , bol , znoj , zubi , lobanja , krv ...
I u krug,krug,krug...

Marš na Igmanu. Lele, bato...dasusereš u nekim momentima. I još tako neki partizanski horori.

Iskreno ovaj film sam gledao sa 10 godina i doveo je u pitanje čak jedno vreme moju seksualnu opredeljenost ! I dan danas se plašim da gledam. http://www.youtube.com/watch?v=q2lBCSpdbAc

Чаробњак из Оза. Плашио сам се оне вештице и стално сам се крио иза кревета кад се она појави.
И Ејлијен, кад сам га гледао као мали. Ока нисам склопио целе ноћи.

Od ovoga sam se isprva usrao, mada mi je film kasnije bio drag, pre svega zato što je klasična Karpenterova filozofija spakovana u B produkciju.
http://www.youtube.com/watch?v=7Lwlx3GnLGs

http://www.imdb.com/title/tt0046534/ stara verzija iz 1953, ne patetično govno sa Tom Kruzom. Bio sam klinac kad sam prvi put gledao, totalni sjeb, gledao sam nedavno opet tu staru verziju, nelagodno sam se osećao na momente, valjda zbog loših uspomena.

Ja od nekog đe je glumio Tom Kruz,kao neki roboti,nešto...

I have come here to chew bubblegum and kick ass...and I'm all out of bubblegum!! Hahahahah

Badi pas košarkaš, definitivno.

Jadan Badi. :(

http://www.imdb.com/title/tt0046534/ stara verzija iz 1953, ne patetično govno sa Tom Kruzom. Bio sam klinac kad sam prvi put gledao, totalni sjeb, gledao sam nedavno opet tu staru verziju, nelagodno sam se osećao na momente, valjda zbog loših uspomena.

Gledo sam oba sa nekih deset godina u razmaku od par meseci, i prvi je bio težak za gledanje zbog te ljudske nesposobnosti i nadmoći robota i na kraju nisam ni ceo odgledao, mada mi je bio kul.
Rimejk mi je delovao obećavajuće, ali sam se posrao na njega kad sam video kraj filma.

Talijanski film Demoni
http://www.imdb.com/title/tt0089013/
Režiserov ćale je lično Mario Bava, za one koji se razumeju u horore. Gledao sam ga kao klinac u bioskopu, a radnja filma je smeštena baš u bioskop gde demoni kreću da kasape ljude i pretvaraju ih u demone. Samo sam gledao oko sebe kad će da počne masakr, nisam smeo da se mrdnem...

E da, i sa nekih devet-osam godina sam pogledao Terminatora i bilo mi mnogo napeto i mnogo sam se istraumirao do kraja filma razmišljajući da li će da prežive.
Fora je u tome što sam tada primetio da je Džejms Kamerun stavio realizam u njega, pa zato nije bilo scena kada na primer Kajl Ris ispuca 100 metaka iz gloka a terminator samo gađa dvaes centimetara iznad glave (tako nešto je u trećem delu), plus T-101 je otporan na metke (iako je mnogo slabiji nego u nastavcima, ne znam zašto), a Kajl i Sara padaju mrtvi nakon jednog dobrog metka. Tu je i ona napeta muzika a i kolorit je dosta mračan.
Nakon tog filma, praktično sam prestao da se brinem na tu foru jojdalćepreživeti, a i sada mogu da kažem da su neke scene baš zastrašujuće, iako me film nije mnogo plašio.
Bio mi pomalo napet i drugi deo, ali nije to to.

Da li je neko gledao Return to Oz? Sa onom vešticom Mimbo što menja glave devojaka...

Sada me ne plaši, al usro sam se kad sam bio klinac. Evo scene sa glavama...

http://www.youtube.com/watch?v=7XjC_0lGm0E&feature=related

Btw, mislim da je film remek-delo (uprkos popišanim kritikama) i knjiški primer onoga šta stiskanje s budžetom može uraditi jednom potencijalno kultnom filmu, ali ovo je sve, samo ne dečji film (što bi trebao da bude).