Ceo svemir je crna rupa nekog drugog svemira u sestoj dimenziji

1. Mene zanima fizika, svemir, i tako te stvarčice, i od skora mi se vrzma neka ne tako suluda ideja:
    da je naša galaksija (ili naš svemir) nastala nekim sudarom između dve ili više galaksija, ili zvezda (svejedno čega), ili eksplozijom zvezde (supernovom), ali da je to ciklus koji se ponavlja, to jest da je sve jedan ogromni ciklus. Da je postojala užarena lopta koja se hladila (Zemlja) i na kojoj se polako razvijao život (u možda istom, možda različitom obliku), da je sve imalo razvojni put i da se sve već desilo (nauka, tehnologije, otkrića, ratovi, kompovi, net, sateliti, samo naravno nekim drugim putevima) i da je svemu tome došao kraj, opet je došlo posle nekoliko milijardi godina do smaka cele galaksije, nastanka nove galaksije, u kojoj je sve krenulo ispočetka, i sve tako iznova i iznova.
    -----------------
    Ono što se nikada neće znati:
    - kako je nastalo to nešto prvo, niti kada je nastalo (materija se ne može uništiti niti ni iz čega stvoriti, može samo da menja oblik i agregatna stanja)
    - odakle sav materijal koji postoji (hemijski elementi)
    - koliko je velik svemir, i ima li kraj (mada mislim da je nemoguće da ima kraj jer i iza tog kraja ima nešto)
    ----------------
    Ono što često slušam je da je ovo neki san, neki virtuelni program, ili neki "veliki brat projekat" vanzemaljaca, i to nikako ne verujem, jer preeeeeedugo traje da bi bio neki vanzemaljski eksperiment, a da je san-ma to je sajenc fikšn.

2. bruce,stavio da se instalira,ali se prekinulo i sad stavljam opet... industrial

Mene zanima fizika, svemir, i tako te stvarčice, i od skora mi se vrzma neka ne tako suluda ideja:
    da je naša galaksija (ili naš svemir) nastala nekim sudarom između dve ili više galaksija, ili zvezda (svejedno čega), ili eksplozijom zvezde (supernovom), ali da je to ciklus koji se ponavlja, to jest da je sve jedan ogromni ciklus. Da je postojala užarena lopta koja se hladila (Zemlja) i na kojoj se polako razvijao život (u možda istom, možda različitom obliku), da je sve imalo razvojni put i da se sve već desilo (nauka, tehnologije, otkrića, ratovi, kompovi, net, sateliti, samo naravno nekim drugim putevima) i da je svemu tome došao kraj, opet je došlo posle nekoliko milijardi godina do smaka cele galaksije, nastanka nove galaksije, u kojoj je sve krenulo ispočetka, i sve tako iznova i iznova.
    -----------------
    Ono što se nikada neće znati:
    - kako je nastalo to nešto prvo, niti kada je nastalo (materija se ne može uništiti niti ni iz čega stvoriti, može samo da menja oblik i agregatna stanja)
    - odakle sav materijal koji postoji (hemijski elementi)
    - koliko je velik svemir, i ima li kraj (mada mislim da je nemoguće da ima kraj jer i iza tog kraja ima nešto)
    ----------------
    Ono što često slušam je da je ovo neki san, neki virtuelni program, ili neki "veliki brat projekat" vanzemaljaca, i to nikako ne verujem, jer preeeeeedugo traje da bi bio neki vanzemaljski eksperiment, a da je san-ma to je sajenc fikšn.

tako je predugo traje da bi bio experiment,to je takodje glupost...inace jesi li razmisljao o tome da je cela realnost samo san i da se dok umres budis iz tog sna,u nekom drugom snu nekoj drugacijoj realnosti i tako sve u krug,ciklus koji se snalno ponavlja i nema kraja....hologramski univerzum

3. Jesam i o tome, ali i to mi je nemoguće, bilo bi puno praznina:
    kako se onda rađamo ovde, a ne probudimo se već odrasli? i za to bi bilo potrebno rastaviti svoje telo ovde na atome, preneti ga u drugu dimenziju i spojiti. ali opet, mi se rađamo iz materice, ispočetka, od zigota pa nadalje, e sad, da li smo to mi samo prešli u zigot nekog drugog i opet postali mi, i odrastali ponovo, ne verujem, to već prelazi u fantastiku, ne bih ja išao toliko daleko..

4. Veće govno od naziva ove teme nisam video otkako sam greškom jednog 3. maja pogledao u šolju pre puštanja vode.

5. Zar nemozete da verujete u Boga!

6. Gledam ovu teoriju,Svemir nastaje,raste,suzava se i na kraju rikne.Sta je van svemira jel se to neko zapitao?Mozda jos nekih svemira?To niko nezna i nikada nece ni znati najverovatnije.Da li je svemir beskonacan?Da li ima granice?Ima milijardu nekih pitanja.Verovatno sam postavio najgluplja pitanja po mom misljenju.

7. Koga briga za to kad smo preživeli smak sveta, aj uzdravlje i da ljudska rasa živi još mnogo godina :)

8. .Sta je van svemira

To je vrlo zajebano za pojmiti...u pitanju je nesto sto nije ni prostor ni vreme...pojmiti nesto sto nije ni prostor ni vreme je jako zajebano,zato sto je to ono najosnovnije u nasem univerzumu

Mozda jos nekih svemira?

Evo ovako,nas svemir je 3D dok cetvrtu dimenziju dozivljavamo,rekao bih polovicno,pa nam izgleeda kao vreme...u petoj dimenziji su sve mogucnosti koje se mogu desavati u nasem svemiru,u sestoj se desio veliki prasak i jos beskonacno kombinacija naseg velikog praska,u drugom nivou seste se desavaju beskonacno velikih praskova drugacijih svemira,u sedmoj dimenziji beskonacno svemira koji su nastali na drugaciji nacin,u osmoj dimenziji sve mogucnosti sedme,u devetoj dimenziji beskonacno svemira sa drugacijim fizickim zakonima koji nisu akcija i reakcija,sto je takodje nemoguce za pojmiti,u drugom nivou devete su svemiri koji imaju sistem koji ne zahteva zakone,nego nesto drugacije,dok je u desetoj sve sto moze i ne moze postojati,sve mogucnosti bilo cega...dalje dimenzije su neobjasnjive

Da li je svemir beskonacan?

Da i to kroz beskonacno dimenzija

9. Ali šta nam znači nešto izvan naše tri dimenzije koje možemo doživjeti? Nama postoji samo to, ostale su nam nedostupne.

Naravno, pod uslovom da je ova teorija tačna.

10. kad bi otkrili portal za 5tu dimenziju,zivoti bi nam bili 1000 puta lepsi nego sto raj opisuju u bibliji...bila bi ti dostupna sva bogastva koje nasa planeta pruza,a i puno vise...tacnije u bukvalnom smislu mogao bi da radis sve sto se ne kosi sa fizickim pravilima naseg 3D,4D svemira

11. tacnije u bukvalnom smislu mogao bi da radis sve sto se ne kosi sa fizickim pravilima naseg 3D,4D svemira

Misliš, što se kosi?

A jel moguće postojanje takvih "portala"?

12. jeste,zato sto je to otmah tu,milimetar udaljeno od nas,ali ne mozemo videti ni osetiti zato sto smo u 3D prostoru...moguce je da ce u buducnosti ljudi otkriti te portale,ali posto jos nismo otkrili ni putovanje kroz vreme,sto je 4D,jako je zajebano da cemo otkriti 5D u narednih barem 200 godina najmanje

13. A da nije slučajno kurčina???

14. Da li je neko od vas čuo za "biocentričnu" teoriju nastanka svemira?

15. Jeste, crna bantu kurčina.

Šta znam, zanimljiva teorija.

16. CrazyAjvar,jel to da smo mi vanzemaljci ono bese...tj da evolucija zivota na zemlji datira ranije iz svemira?

17. CrazyAjvar,jel to da smo mi vanzemaljci ono bese...tj da evolucija zivota na zemlji datira ranije iz svemira?

Jok. Evo, i ja prvi put čujem http://en.wikipedia.org/wiki/Biocentrism_(cosmology)

18. kad bi otkrili portal za 5tu dimenziju,zivoti bi nam bili 1000 puta lepsi nego sto raj opisuju u bibliji...bila bi ti dostupna sva bogastva koje nasa planeta pruza,a i puno vise...tacnije u bukvalnom smislu mogao bi da radis sve sto se ne kosi sa fizickim pravilima naseg 3D,4D svemira

Zamisli dvodimenzionalni crtež kako pokušava da pojede 3d jabuku. Tako bismo i mi mogli da koristimo petu dimenziju.

Rekli o sajtu

U busu se devojka svadja preko fona da se ne kaze Vukajlija nego Vujaklija za recnik... ocaj na njenom licu kad je shvatila da ne moze objasniti

Mokoš · 11. Maj 2011.