Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).
Skodin blog · 04. Septembar 2010.
Jel se kaže Ji Đing ili I Čing?
Ili Siđiping
Ji Djing, na srpskom
Jidjing valjda
odvojeno
nubs
recimo mene zanima do koje velicine cestica deluje takozvana gravitacija i zasto ne deluje recimo na balon napunjen helijumom
Opet je stvar u pritisku
kakvom pritiski, ne kapiram
Nisu moje reči ali eto;
Ako je ukupna gustina tela/balona/gasa u balonu manja od gustine atmosfere, onda će balon/gas u njemu biti lakši od vazduha iste zapremina, odnosno (prema Arhimedovom zakonu) težina balona će biti manja od sile potiska, pa se balon diže (sila potiska je usmjerena od područja manjeg statičkog pritiska ka području većeg statičkog pritiska, dakle nagore).
Ma troluje nas bombas, ja sam prekjuče naseo na mamac, danas ne
Naravno da "troluje" ali je svejedno tezak daunko
Ah znam da troluje, ne ide ni njemu u prilog da ispada glupan jer ovo su banalne stvari, pogledas gde je kisik gde helij u periodnom i sve ti jasno.
periodni sistem elemenata je najveca laz
zaista ne trolujem. pitam lepo jer me zanima tematika... cekaj to ne kapiram, to sam i ja rekao, laksi od vazduha i pici gore, zato jebena jabuka pada dole jer je teza. Kako se uopste racuna gravitaciona sila koja je formula
to se cekalo.dokazivanje formulama
Nije majke mi, skacu sebi usta. Cas pricaju o pritisku, cas o potisku, cas o ne znam cemu... kakve veze sad ima vazduh sa gravitqcijom. Postoje znaci tela na koje gravitacija deluje i ne deluje. Koja su to, koja je to tezina?
instalirajte znakove za fiziku u komp pa da pocnemo
na pomolu je rat matematickim formulama
pa koliko se ja razumem a ne razumem se bas, sve sto je teze od vazduha ce da padne na zemlju.ista stvar je i u vodi, ako su pluca puna vazduha plutaces, cim ispustis vazduh tones.to su ogledi koje sam isprobao