![](/assets/vukajlija-8a1b5c1cfaa37915a8b4d51bf02b92cb0e9e1dd235e6e15aa94e201901a8c758.png)
Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Vrijeđao nisi, za glupe smatraš vjernike.
trip je u tome sto ljudi imaju svoje verske korene i obicaje i umesto to da neguju,oni sad kao drve kurac, odbacis sve sto su tvoji cuvali godinama..porazavajuce.
Šta je loše u ovome? Mislim, mnogi naši preci su verovali da je Zemlja ravna ploča. I sad, treba li to da negujemo? Kada nešto postane prevazidjeno, nema potrebe da se neguje. Neću ja ortaka da cimam na pivo telegrafom, ili da odem na faks u kočiji.
@Kizo
Za glupu osobu smatram onoga koji misli da mu bog treba da bi seo i ucio
a ne njegova sopsvena glava i volja, nigde nisam rekao vernik=glup
@Gamby
Bas tako , proslo je vreme da se kaze bog je besan pa je proradio vulkan ili gromove baca Zevs...
to je sad i vernicima nelogicno i smesno , ali ipak ...
Ne Dexter, ne trudim se ja da dokazujem vernicima da je to što oni pričaju glupost ili tako nešto (iako za mene jeste), nema poente, nego sam samo odgovorio na ovo da je poražavajuće da odbaciš nešto što su tvoji preci negovali. Smara me raspravljanje sa ljudima tipa Jovičić ili ovaj što je bio prvo mesto na takmičenju iz veronauke. To je bio TETRA TRANSFER. lolo
DexterMullen zaista provociraš. Stalno naglašavaš iste fraze - mit, bajka, magija i sl.
Stalno govoriš kako smo mi slabi, pičkice ili glupi ako vjerujemo.
Vjerovatno se nikada nisi ozbiljnije bavio religijom, nisi čitao neke vjerske tekstove, nisi osjetio neku dubinu i mudrost u njima. Prihvatio si anti vjersku propagandu u potpunosti, zdravo za gotovo, bez i trunke zadrške.
Šta si sad ti našao neke tamo video klipove i skonto si kako se u njima kao argumentovano pobija religija, i sad kontaš: "Aha, ovo je dobar materijal da ispadnem pametan, a da neke i naložim. Sad je ateizam u modi, dakle, tim bolje. Nema lakšeg puta do popularnosti nego da pokažem svoju prosvećenost!"
Najlakši put do vjere ti je kroz samo čitanje vjerskih tekstova. Ako čitanjm istih nešto "kvrcne" u tebi i ti počneš da uviđaš da tekstovi imaju smisla, postepeno može da se javi i vjera.
Aj ovako ,
procitao sam i stari i novi zavet jer mi je keva EXTREMNI vernik (nazalost)...
Nije me je ona terala
nego sto me je licno jako zanimalo cemu toliki fanatizam.
Tako da znam o cemu pricam.
Uvek argumentujem svoj stav sa cinjenicama , kao i sad.
Znači ti si u startu Bibliji prišao kritički, koncentrisao si se na razmišljanje "WTF, čemu toliki fanatizam?!" tražio si svaku moguću kontradiktornost, koncentrisao si se na dijelove Biblije koji savremenom čovjeku djeluju nepojmljivi, a ostale stvari, koje bi čovjeka mogle navesti da vjeruje, ti si zanemario. A zanemario si i to da teolozi imaju jako dobra objašnjenja i za te dijelove Biblije koji nekima danas djeluju nepojmljivo.
Koje su to " ostale stvari " koje bi mi pomogle da verujem?
Ako krenes sa cino dobro bla bla , spokoj , unutrasnji mir ,skromnost i slicno ,
za to mi ne treba nikakva knjiga , to znam i toga se drzim svojim izborom.
Jovičiću, ulepša mi dan. :)
Јовичић,sasvim dovoljno je to da je prema bibliji zemlja stara 6000 godina...a zemlja je starija tacno milion puta vise !!! i nista ne ukazuje na to da je bog stvorio svemir,bas nista,voleo bi da mi navedes neki primer sta je to u bibliji sto dokazuje boga ili bilo koju religiju
za to mi ne treba nikakva knjiga , to znam i toga se drzim svojim izborom.
Ako pogledaš kompletan hrišćanski moralni sistem vidjećeš da je on nenadmašan, a tek kad shvatiš da je on nastao prije 2000 godina u vrijeme "divljaka", onda se tek možeš zapitati kako je mogao tek tako nastati, i još uz to OPSTATI u veoma neprijateljski nastrojenom okruženju.
pa svi divljaci su imali neke svoje bogove,jos pre 5000 godina
Jovičiću izdrži!!
Koja je ovo tema na ovu temu? Oćete li možda ovaj put ubijediti jedne druge u postojanje ili nepostojanje boga?
Bibliju su pisali genijalci ! To se slazem, bez ikakve ironije.
Napisati nesto da je petosmisleno i da moze da se tumaci da je jedna stvar i crna i bela i siva i zelena u isto vreme , to je stvarno jako pametno , onda su ti isti ljudi osnovali crkvu-veru i ziveli ko carevi , koju su dans preuzeli nasi moderni popovi-hodze itd...
I gle cuda i dalje zive ko carevi.
Nisi u pravu, Jovicicu. Hoces da kazes da su Kinezi manje moralni od Hriscana? (Kinezi nehriscani) Ili da u Iranu zive divljaci? Ili je i persijska kultura zasluga hriscanstva, iako je prehriscanska?
Oćete sikire da da se izbijete ušicama ko civilizovani ljudi?
Jug of milk ftw!
Pa odrzao se i islam i budizam i svasta jos po nesto , a svi oni tvdre kao i ti
da je samo njihov put pravi jedini i ispravan...
Sam si rekao
da sam rodjen u Turskoj bio bi musliman ali bi provalio da je Hriscanstvo pravi put.
Da ne mislis mozda da bi neki mormon ili musliman rekao isto? :)
http://www.deism.com/bibleorigins.htm