Jedna od najboljih iluzija ikada !

1. Pa Doteru, mozda vecina ateista nisu verski upuceni, a dosta ih je i trolova i pomodara, ali skoro svi koje ja znam, a da su ateisti, mnogo su obrazovani, a takodje znaju o veri mnogo vise nego prosecan vernik. Procitao sam Bibliju, cak i na engleskom onu King James V Bible. Pogledao sam na stotine klipova za i protiv na YouTubu, desetine emisija na TV-u, procitao strane i strane teksta i verske i ateisticke sadrzine tako da barem ja znam zasto sam ateisa. Za ostale ne znam. I samo jos nesto, mogu da se kladim da ovde na vukajliji, svaki ateista, barem od ovih normalnih clanova, moze da ode na ono takmicenje iz veronauke i da briljira.

2. Drago mi je da se napokon normlano diskutuje bez psovki vredjanja , sto je i bila poenta na pocetku teme.

Kako se radi quote-citiranje?

3. Kucas citat sve veliko pa kopiras ono sto oces da citiras, pa kuca tatic sve veliko.

4. Drugo je hepo kocka. Ti možeš prosut rakije na ruku i zapaliti je i ona će goriti i neće te opeći jer toplina u vatri se nalazi pri vrhu plamena. A oni vjernici tamo dodiruju vrh plamena dosta dugo, pa se ipak ne opeku.

Znam i da možeš provući prst kroz plamen od upaljača nakratko pa da se ne opečeš. Ali oni relativno dugo dodiruju vrh plamena.

5. Jovicicu, siguran sam da postoji objasnjenje za taj plamen, mozda nije obican plamen vec neka opticka iluzija (opa vratili smo se na opticke iluzije lolo) ili neka posebna supstanca gori ne neki cudan nacin.

6. Ako je to zaista pravo, autentično čudo, zašto se ono događa BAŠ ONDA KAD PATRIJARH IZGOVORI MOLITVU U KOJOJ SE OBRAĆA BOGU?

Ај вако. Патријархово обраћање богу, поред других услова, представља инпут за дату појаву. Дешава се обрада свих улазних сигнала на датом систему. Ватра је аутпут сигнал. Извршити анализу тих сигнала и образложити како се врши обрада и можеш репродуковати излазни сигнал кад пожелиш или, можда не кад пожелиш већ само једном годишње, јер остали параметри нису задовољени. Само што је анализа ових сигнала врло комплексна и изискује много комплексних прорачуна или чега већ. Такође је могуће та већина тих сигнала се налази у нивоу шума, те је тешко разликовати корисне елементе од сметњи. Даља истраживања ће показати шта је заправо кључ овог проблема.

Ako je čudo zaista pravo i autentično, mislim da je logično najjednostavnije i najbolje objašnjenje da to čudo stvara niko drugi do Bog.

То важи ако је полазна премиса "бог постоји", "бог је свемогућ", "бог жели да прави чуда". Шта ћемо ако кренемо од премисе "бог не постоји"? Ако идемо твојим премисама, ја немам шта да кажем сем "ти си у праву и готова је дискусија". Ако кренемо од премисе коју сам предложио, ти ми кажеш "наравно, то није бог то је нешто друго и нема дискусије".
    Међутим, морамо кренути од премиса "могуће је да бог постоји", "ако постоји, могуће је да је свемогућ", "ако постоји и свемогућ је, могуће је да ће да прави чуда". Е ту је оно што јебе наше кокошке а није петао. И зато разговарамо.
    Дакле, ја одбацујем божански елемент по дифолту у овој расправи, док га ти убацујеш, исто тако, по дифолту.
    Зашто не бисмо онда муњу приписали само божанском, иако је објашњено њено настајање, начин простирања, и нестајање. Наравно, можемо рећи: "бог је створио, а наука објаснила". Обично тако буде и гле! Није више чудо. Шта сад?

7. Ja sam i onako rekao da sam po pitanju TOG čuda agnostik.

8. Није битно које је чудо. Битно је да је чудо чудо, док наука не каже "људи, па то је просто..."

9. Kako se ne desi neko ocigledno svetsko cudo da se Ajfelov toranj stvori u Nemackoj ili nesto tako?

Ne mora bukvalno ovaj primer, ali bilo sta sto se ne moze nikako drugacije objasniti nego magijom-bogom ...

10. Kako se ne desi neko ocigledno svetsko cudo da se Ajfelov toranj stvori u Nemackoj ili nesto tako?

Нешто се сјебало у Церну?

11. Pazi sad, i kad bi se stvorio Ajfelov toranj u Nemačkoj iz čista mira, En Dotter bi to objasnio nekom matematičkom formulom. Rekao bi eto, braunovo kretanje čestica plus neka kvantno mehanička zavrzlama plus ovo plus ono uslovilo je da dođe do transformacije atoma vazduha u atome gvožđa i da se oni pregrupišu i slože tako da stvore Ajfelov toranj.

Nije bitno šta je čudo, ko neće da povjeruje u Božansku intervenciju, on će uvijek naći način da to odbaci.

Meni nije toliko bitno ŠTA se desilo, već mi je bitno to da se to čudo, ako je pravo, dešava baš nakon molitve.

A meni je lično teško nekom fizikom i naukom objasniti takav događaj, da se neka vatra javlja samo nakon molitve i samo na Veliku Subotu. Primjenom Okamove oštrice najprostije objašnjenje za takav fenomen mi je Božja intervencija, jer su sva ostala objašnjenja daleko komplikovanija. Naravno, pod uslovom da se zaista radi o čudu, a da nije u pitanju neki trik ili prevara.

12. Bog nece ocigledno da se pojavi svima ali nam daje cuda koja pokazuju da on postoji....

Cemu onda potreba da se krije?

Pojavi se javno i resena stvar.

Sta on gubi a sta dobija time sto se krije a ipak pokazuje da je tu?

13. Tone celika ne mogu da se stvore - teleportuju negde za jedan dan , to bi jedino mogao bog .

Bilo sta slicno nece se desiti naravno , jer ne moze , ako moze to bi bio samo bog i nista vise.

Ali svi vernici i nevernici znamo da se nista tako ocigledno nece desiti...

14. Gubi određeni broj vjernika koji ne vjeruju u ništa osim u najočiglednije stvari.

Dobija to da neki drugi ljudi više i ozbiljnije tragaju za Njim, dobija da se jača moral i vjera kod nekih ljudi. Mnogi nisu ni moralno ni psihički spremni da dožive čuda i to bi za njih ostavilo traume ili čak nervni slom. Zato vjerovatno Bog otvoreno pokazuje čuda samo onima koji su dovoljno duhovno sazreli za to.

15. Ali sta bog dobija time sto neki ljudi veruju u njega? Neke poene ko u igrici, jel to nesto kao na twitteru, pa sto ga vise ljudi prati to je bolji? Ne shvatam. Sta dobija bog time sto je jak moral i vera? On od toga nema nista, osim mozda svog zadovoljstva, mada je to glupo, posto ako postoji, i ako je svemocan, sto su mu potrebni ljudi koji veruju da bi bio zadovoljan?

16. Dakle postoji i daje znakove i "cuda" da postoji , to nije problem nikakav,
    ali nece da se pojavi.Koja je poenta cuda i tolike zelje da naznaci da postoji?

Ocigledno i logicno.

+ samoubistva i nervni slomovi

ok.....

17. Ali sta bog dobija time sto neki ljudi veruju u njega? Neke poene ko u igrici, jel to nesto kao na twitteru, pa sto ga vise ljudi prati to je bolji? Ne shvatam. Sta dobija bog time sto je jak moral i vera? On od toga nema nista, osim mozda svog zadovoljstva, mada je to glupo, posto ako postoji, i ako je svemocan, sto su mu potrebni ljudi koji veruju da bi bio zadovoljan?

Ima od toga zadovoljstvo jer voli ljude. Samim tim, drago mu je da su ljudi moralni i da vjeruju u Njega jer je to dobro. A On ljudima želi dobro. On takođe DEFINIŠE šta je dobro. Tj. on je sam Dobro.

18. Voli ljude, a nevini ljudi boluju, umiru i po celom svetu se dogadjaju sranja. Jako zanimljivo. A on definise dobro iako ni jednom nije direktno rekao sta je dobro, a sta nije, vec moramo da verujemo da je Biblija njegova rec iako su je pisali kojekakvi politicari, popovi i prevaranti.

19. Bog je ljudima dao slobodnu volju, a za sranja u svijetu nije kriv Bog, već mi ljudi koji ta sranja pravimo i naši grijesi. Da nije pada Adama i Eve, svi bi ljudi vječno živjeli u raju u savršenoj harmoniji i blaženstvu. Ali Bog je radi našeg moralnog uzdizanja dao nam slobodnu volju, a onda smo se sami sjebali.

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.