![](/assets/vukajlija-8a1b5c1cfaa37915a8b4d51bf02b92cb0e9e1dd235e6e15aa94e201901a8c758.png)
Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).
Skodin blog · 04. Septembar 2010.
Pa to je ko da ti napravis dete, i ostavis ga samog... Sto je onda sve to pravio kad nece da se mesa.
Pa miješa se, kako se ne miješa? On je i u raju komunicirao sa Adamom i Evom, pa je slao svoje proroke da popravljaju ljude, pa je izbavio Jevreje iz ropstva u Egiptu, pa je poslao svog Sina da strada za naše grijehe i da izbavi čovječanstvo, pa i dan danas inspiriše mnoge da čine dobra djela i da popravljaju svijet. Da nije Božje promisli i milosti, svijet bi davno potpuno propao.
osim Dottera i Jovičića, ostali kao da su svoje teorije naučili napamet sa wikipedije.
apropo onog kako Bog ne učini da amputirani udovi izrastu, jel zna neko onu priču, mislim da je neki naš slikar u pitanju (al da me ne držite sad za reč), tu priču sam čuo još dok sam bio osnovna kod učiteljice (ona-verski fanatik), uglavnom, njemu su valjda nemci odsekli obe ruke, i on se molio Trojeručici celu noć, i tako i zaspao, i kad se probudio bili mu izrasli udovi ko gušteru. Al dobro, nisam ni onda verovao u tu priču.
A šta sa Ostrogom? i ako nisi vernik, kad vidiš da dođe neko sa ozbiljnim fizičkim i psihičkim problemima, kako vrišti otima se dere se, i kad uđe u dvorište manastira odjednom se smiri...definitivno postoji nekakva energija...
Ne razumem za sta je Isus umro kad ljudi i dalje idu u pakao?
Koga je kako spasao?
Pojasni mi poentu tog umiranja.
koga je kako spasao?
Spašava one koji vjeruju u njega. Svako ima mogućnost da se spasi, ali i slobodu izbora.
Cek malo , pre njega ljudi su verovali veruju i posle njega, Koja je poenta bila da on umre?
I pre i posle toga ljudi nevezano za njegov dolazak i odlazak idu u raj ili pakao u zavisnosti kakvi su bili.
Objasni mi konkretno poentu njegovog dolaska i umiranja?
Ko ne bi bio spasen a da je vernik i dobar covek u slucaju da on nije dosao?
Ne pitam te koga spasave nego koga je spasio dolaskom, poenta je?
Poenta tog umiranja. Bog je beskonačno dobro i beskonačni autoritet. Stoga i najmanji grijeh, tj. i najmanje djelo koje je u suprotnosti sa onim što Bog nalaže iziskuje beskonačnu osudu i kaznu. Ali Bog je i beskonačno milostiv. Jedini način da se ljudima oproste njihovi grijesi (jer svaki je grijeh beskonačan), jeste da sam Bog, kroz svog sina, za te grijehe bude kažnjen - to je Isusovo stradanje na krstu. Ali budući da je Bog svemoguć, Hristos je svojim vaskrsenjem pobijedio smrt i grijeh i dao svima mogućnost, da bez obzira na njihove grijehe (koji su beskonačni i neoprostivi) budu spašeni i da im bude oprošteno, ako povjeruju u Isusa i ako se pokaju.
Takođe spasio je i one koji su živjeli prije Hrista. Jer ni jedan njihov grijeh, ma koliko mali bio, ne bi mogao biti oprošten da nije tog stradanja.
A i to Hristovo stradanje je beskonačna kazna, jer kada se kazni entitet koji je beskonačan, svaka kazna takvom entitetu je beskonačna. Tako da je Hristovo stradanje beskonačno. Ali ono je prestalo, ono je pobijeđeno vaskrsenjem.
Znaci on je dosao i
ko veruje i dobar je, ide u raj ,
ko ne veruje i losa je osoba ide u pakao?
Da on nije dosao sta bi se ovde promenilo?
ko veruje i dobar je, ide u raj ,
ko ne veruje i losa je osoba ide u pakao?
To tako i inace funkcionise i bez njegovog dolaska? Zar ne?
Da on nije došao svi bi išli u pakao jer niko nije bezgrešan. A svaki grijeh, ma koliko mali bio, protiv beskonačnog autoriteta Boga je beskonačan i zaslužuje beskonačnu kaznu.
Postoji stari zavet ,kao i ljudi, dakle pre njegovog dolaska.
Da on nije došao svi bi išli u pakao jer niko nije bezgrešan. A svaki grijeh, ma koliko mali bio, protiv beskonačnog autoriteta Boga je beskonačan i zaslužuje beskonačnu kaznu.
Dakle svi pre Isusovog dolaska su isli direktno u pakao bez obzira da li su to zasluzili ili ne?
On je svojim stradanjem spasio i one prije i one posle njega. To stradanje je budući beskonačno, imalo je efekta i na prošlost i na budućnosti.
Mada po nekim teorijama, ljudi su prije Hrista, išli u Ad, a to je neka vrsta podzemnog svijeta, ali nije isto što i pakao. Nakon Hristovog vaskrsenja mnogi su iz Ada oslobođeni.
Ne znam sad tačno, postoje razne teorije.
Po jednoj teoriji pakao nije vječan, ali ipak predstavlja vječnu i neograničenu kaznu.
Naime ljudi nakon smrti budu potpuno mrtvi i tijelom i duhom, a na Strašnom Sudu, kad dođe do vaskrsenja mrtvih, oni koji nisu spaseni budu uništeni u vatrenom jezeru. To je vječna kazna jer ima vječne poslijedice, izaziva vječnu smrt i vječnu uskraćenost za život vječni koji će imati oni koji su spaseni.
No bez obzira na detalje, Hristovo stradanje i vaskrsenje je događaj koji je imao posledice i na prošlost i na budućnost.
Ja sam se slatko ismejao, ne vredi vise.
Pozdrav i odjavljujem se za sad!
Bye, bye, i ja se malo umorih od ove rasprave.
Какав бре пакао??? Од када то има у православљу???
Ajmo, pali na hevi metal gej koncert!
@Narkoman
Hevi metal gay koncert...?
Povlačim se i ja zasad :)