Ноћна прохибиција
  • Jesterface

Који су ваши ставови о овоме, да ли ће се поштовати и ако хоће, да ли ћете бити нови Ал Капоне?

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/253031/Nocna-prohibicija-vazi-od-danas

• Јова

Protiv sam toga. Mada u RS već postoji takav zakon, ali ne poštuje se uvijek.
    Ima to i svojih pozitivnih strana, ali malo previše zadire u slobodu. A ne mijenja mnogo ni stvar, jer većina prodavnica se ionako zatvara do 22h.

• Букснетина™

Исто против и мислим да неће бити тако. Биће као и до сада. Ваљда.

• Francky Delevra

Tako nešto je na nivou grada NS-a doneseno još pre više od godinu dana. Zna biti malo cimanja, ali generalno ne jebe niko ni 2%.

• Џими

Неће се то примењивати.

• GM

Боље да метну нешто у пиво од чега ћеш да пишаш флоуресцентно зелену пишалину после 22h.

• n

A propo ovoga je večeras "miran prostest" aka pijančenje u parkiću kod Palasa.

• Букснетина™

@church
    Да, биће хаварија 100%. Банчење озбиљно.

• Natnat

Okupljanje ljubitelja unučića?

• GM

Једино што ће постићи је да ће бити много више унезверенијих на почетку излазака. Уместо да су распоређени лепо у току целе ноћи.

• Букснетина™

Okupljanje ljubitelja unučića?

Тај неки фазон. И ја би, да нисам онемогућен!

• Шоми 

ма важи што се неће примењивти мени су још пре неког времена рекли да вратим вопс што сам узео у максију... касирка је била у фазону, Шоми НЕЋЕШ ПИТИ!

• Букснетина™

Е, 'ладно цео дан људи говоре оно што ја хоћу да кажем.

У Максију не мож' да купиш. Не дају курветине. Ал' зато било која трафика, може.
    И за Нови Сад сам хтео да споменем да су ми пре пола године лагано у поноћ дали 3 кесе пуне алкохола на трафици. Преко 'иљаду динара. Најбоље да ће да одбије сомадина у поноћ.

• Др Јанковић

Tako nešto je na nivou grada NS-a doneseno još pre više od godinu dana. Zna biti malo cimanja, ali generalno ne jebe niko ni 2%.

То је укинуто, нема тога више код нас.

• P

Neki pravnik bi mogao da nam kaže da li je ovo po ustavu, jer sam čuo da nije.....Ako zaista nije ,eto Vukajlijaši bi mogli da urade nešto korisno i skupe potpise da se ova zabrana ukine....

• Шоми 

већ је предата иницијатива уставном суду. ево како гласи:

Поштовани Уставни суде, подносимо Вам иницијативу за проверу уставности „Одлуке о радном времену трговинских, занатских и угоститељских објеката на територији града Београда” („Сл. града Београда“, бр. 2/2011), то јест његовог члана 25 којим се забрањује продаја алкохола у малопродајним објектима између 22 и 6 часова. Тражимо да суд утврди да се ради о неуставној одредби.
    Сматрамо да би Уставни суд, пошто је већ прихватио сличан захтев када је у питању град Нови Сад, требао да примени исте критеријуме и у случају града Београда. Ради се о предмету IУо-783/2010 који се односи на Одлуку о забрани продаје алкохолних пића на територији града Новог Сада („Службени лист града Новог Сада“, број 48/09).

• Џими

требао да примени

Што се бламирају? :)

• Шоми 

зато што су правници, не филолози :) није неки аргумент али суштина је битна.

• Џими

Мислим да се превелика прашина диже око тога. Сви знамо да се неће примењивати закон како треба, а такође сви знамо да није неки цим купити пиће пре десет сати у случају да се примењује, тако да... :)

• Crno

Čuj gluposti. Poštovaće se kao i zakon o zabrani prodaje cigareta maloletnicima, kao i ograničenje klubova na rad do 1h,kao i zakon o saobraćaju, kao i sve u našoj zemlji.
    Ja nisam protiv toga, pošto ima nekih svetlih strana, ali da će uspeti - neće!