Prijava

Који су ваши ставови о овоме, да ли ће се поштовати и ако хоће, да ли ћете бити нови Ал Капоне?

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/253031/Nocna-prohibicija-vazi-od-danas

Protiv sam toga. Mada u RS već postoji takav zakon, ali ne poštuje se uvijek.
Ima to i svojih pozitivnih strana, ali malo previše zadire u slobodu. A ne mijenja mnogo ni stvar, jer većina prodavnica se ionako zatvara do 22h.

Исто против и мислим да неће бити тако. Биће као и до сада. Ваљда.

Tako nešto je na nivou grada NS-a doneseno još pre više od godinu dana. Zna biti malo cimanja, ali generalno ne jebe niko ni 2%.

Неће се то примењивати.

Боље да метну нешто у пиво од чега ћеш да пишаш флоуресцентно зелену пишалину после 22h.

A propo ovoga je večeras "miran prostest" aka pijančenje u parkiću kod Palasa.

@church
Да, биће хаварија 100%. Банчење озбиљно.

Okupljanje ljubitelja unučića?

Једино што ће постићи је да ће бити много више унезверенијих на почетку излазака. Уместо да су распоређени лепо у току целе ноћи.

Okupljanje ljubitelja unučića?

Тај неки фазон. И ја би, да нисам онемогућен!

ма важи што се неће примењивти мени су још пре неког времена рекли да вратим вопс што сам узео у максију... касирка је била у фазону, Шоми НЕЋЕШ ПИТИ!

Е, 'ладно цео дан људи говоре оно што ја хоћу да кажем.

У Максију не мож' да купиш. Не дају курветине. Ал' зато било која трафика, може.
И за Нови Сад сам хтео да споменем да су ми пре пола године лагано у поноћ дали 3 кесе пуне алкохола на трафици. Преко 'иљаду динара. Најбоље да ће да одбије сомадина у поноћ.

Tako nešto je na nivou grada NS-a doneseno još pre više od godinu dana. Zna biti malo cimanja, ali generalno ne jebe niko ni 2%.

То је укинуто, нема тога више код нас.

Neki pravnik bi mogao da nam kaže da li je ovo po ustavu, jer sam čuo da nije.....Ako zaista nije ,eto Vukajlijaši bi mogli da urade nešto korisno i skupe potpise da se ova zabrana ukine....

већ је предата иницијатива уставном суду. ево како гласи:

Поштовани Уставни суде, подносимо Вам иницијативу за проверу уставности „Одлуке о радном времену трговинских, занатских и угоститељских објеката на територији града Београда” („Сл. града Београда“, бр. 2/2011), то јест његовог члана 25 којим се забрањује продаја алкохола у малопродајним објектима између 22 и 6 часова. Тражимо да суд утврди да се ради о неуставној одредби.
Сматрамо да би Уставни суд, пошто је већ прихватио сличан захтев када је у питању град Нови Сад, требао да примени исте критеријуме и у случају града Београда. Ради се о предмету IУо-783/2010 који се односи на Одлуку о забрани продаје алкохолних пића на територији града Новог Сада („Службени лист града Новог Сада“, број 48/09).

требао да примени

Што се бламирају? :)

зато што су правници, не филолози :) није неки аргумент али суштина је битна.

Мислим да се превелика прашина диже око тога. Сви знамо да се неће примењивати закон како треба, а такође сви знамо да није неки цим купити пиће пре десет сати у случају да се примењује, тако да... :)

Čuj gluposti. Poštovaće se kao i zakon o zabrani prodaje cigareta maloletnicima, kao i ograničenje klubova na rad do 1h,kao i zakon o saobraćaju, kao i sve u našoj zemlji.
Ja nisam protiv toga, pošto ima nekih svetlih strana, ali da će uspeti - neće!