da li bi moglo biti?

1. Zbog ovakvih tema baguje sajt.

2. Zbog ovakvih tema baguje sajt.

A, ti bi više voleo da otvaramo teme o odnosu perifrastične konjugacije aktivne prema sintaksičkim kontekstima koji su obeleženi upotrebom akuzativa cum infinitivum?

3. IStina je to za Atlantidu. I nije Atlantida uništena, nego skrivena. Sakrili su je naši preci da ne bude uništena za vrijeme Velikog kataklizmičkog sukoba. Ona je skrivena, i postoji ključ Atlantide negdje. Mi Srbi ćemo ga pronaći kad budemo dostojni naših vanzemaljskih predaka, kad prihvatimo našu istoriju prve civilizacije Mliječnog puta. Zadnji poznati čuvar ključa je bio Josip Broz Tito. Sad je negdje zagubljen, vjerovatno na Kosovu i Metohiji. To je i pravi razlog otcijepljenja Kosova... POTOMAK PONOSNIH ATLATIĐANA!

4. Da li bi moglo biti kurčina?

5. Cenothop ne kvari tradiciju nija ta recenica.

6. Prilagodio sam naslovu teme BBB al evo.
    U duhu tradicije:
    Da nije slučajno kurčina?

7. Video sam temu kada je otvorena. Očekivao sam ozbiljno proseravanje na njoj.

Ali sam sada video da je jako lepo krenula. Naravno, dok nisu počela proseravanja.

Moram reći da mi se Haze-ova mišljenja sviđaju. Iako se ne slažem sa onim za atlantidu, sviđaju mi se.

Što se tiče Marsa, što da ne, mislim da je donekle moguće.

Ali po mojoj teoriji, nije se ništa od toga desilo.

Ljudska civilizacija je evolucijom uznapredovala do nekog stupnja, ali ne dovoljno velikom brzinom. Onda su došli (da, ovo je takav post) vanzemaljci. Postoji mnogo dokaza njihovog postojanja, kao i dokaza njihovih poseta zemlji. I prošloj i trenutnoj.
    Zar je toliko teško poverovati na su nam pomogli?

Zamislite ovu situaciju:
    Ljudi za nekih 100 godina ostvare ideju intergalaktičkih putovanja. Nađu neku planetu gde su ljudi (pretpostavimo da su ljudi, humanoidi) u evolucijskom stupnju kao mi pre 5000 godina. Zar im ne bi pomoglu, dali neko oruđe, alate, pokazali kako šta da zidaju?
    A onda, naravno, pustili ih da se sami dalje, brže razvijaju, nego da smo uvek tu pored njih, da zavise od nas. Odalji se i gledaj. Posmatraj.

Haze, koliko si upoznat sa Mojsijevim lutanjem kroz pustinju sa jevrejima?

8. Zamislite ovu situaciju:
    Ljudi za nekih 100 godina ostvare ideju intergalaktičkih putovanja. Nađu neku planetu gde su ljudi (pretpostavimo da su ljudi, humanoidi) u evolucijskom stupnju kao mi pre 5000 godina. Zar im ne bi pomoglu, dali neko oruđe, alate, pokazali kako šta da zidaju?
    A onda, naravno, pustili ih da se sami dalje, brže razvijaju, nego da smo uvek tu pored njih, da zavise od nas. Odalji se i gledaj. Posmatraj.

Šta bi ljudi uradili? Gledaj primer Amerike, Afrike i još nekih područja. Ekspresno bi ih prvo istrebili nekim bolestima, preveli sve u hrišćanstvo, koristili kao robove, eksploatisali njihove rude, uspostavili kolonije, oteli zemlju, bombardovali i na kraju uveli demokratiju!
    EDIT: U najboljem slučaju za te sirote humanoide, ako bi stvar u ruke uzeli naučnici a ne kompanije i političari, mislim da bi ljudi uspostavili zonu zabrane kontakta, i onda ih proučavali iz daljine, jer bi pod a) svaki kontakt uticao kao šok na tu kulturu b) dobili bi se dragoceni naučni podaci o zakonitostima razvoja civilizacija u svemiru. Neki kažu da postoje vanzemaljci i leteći tanjiri, i baš zbog ta dva razloga samo letkaju okolo a ne uspostavljaju kontakt.

9. Šta bi ljudi uradili? Gledaj primer Amerike, Afrike i još nekih područja. Ekspresno bi ih prvo istrebili nekim bolestima, preveli sve u hrišćanstvo, koristili kao robove, eksploatisali njihove rude, uspostavili kolonije, oteli zemlju, bombardovali i na kraju uveli demokratiju!

Ali ako bi bili toliko napredni, da možemo da letimo svemirom i istražujemo druge planete, našli bi ih još 500, na kojima nema života, koje bi mogli da eksploatišemo za svoje potrebe.

a) svaki kontakt uticao kao šok na tu kulturu

Da. U najboljem slučaju bi ljudi bili proglašeni bogovima. U najboljem.
    Razmislite šta smo mi izvukli iz religije.

Neki kažu da postoje vanzemaljci i leteći tanjiri, i baš zbog ta dva razloga samo letkaju okolo a ne uspostavljaju kontakt.

Taj rad.

10. Ali ako bi bili toliko napredni, da možemo da letimo svemirom i istražujemo druge planete, našli bi ih još 500, na kojima nema života, koje bi mogli da eksploatišemo za svoje potrebe.

Ali zamisli: planeta na kojoj žive bića nalik na ljude mora da ima i uslove nalik na Zemlju. Da sam predsednik neke rudarske kompanije, odabrao bih baš naseljenu planetu sa divnom atmosferom, obiljem namirnica, robovskom radnom snagom, a ne neki ključali pakao na 300 stepeni ili ledenu pustoš u vakuumu. Bez života na planeti (kako uglavnom misle naučnici), atmosfera ne može da sadrži dovoljan procenat kiseonika za ljude.

11. Da sam predsednik neke rudarske kompanije, odabrao bih baš naseljenu planetu sa divnom atmosferom, obiljem namirnica, robovskom radnom snagom, a ne neki ključali pakao na 300 stepeni ili ledenu pustoš u vakuumu. Bez života na planeti (kako uglavnom misle naučnici), atmosfera ne može da sadrži dovoljan procenat kiseonika za ljude.

Postoje mašine.

12. Kosticu nisam bas nesto preterano upoznat sa hriscanskom mitologijom, inace slazem se sa tobom kada kazes da nema razloga napadati naseljene planete kada pored takvih ima na milione onih koji imaju cak kvalitetnije rude. Pa skoro je otkrivena planeta sacinjena od dijamanata, a sigurno je da neko ko ima tehnologiju tog nivoa nema razloga da nas napada i porobljava jer vec ima robote koji mu obavljaju sav posao. Uostalom mene jedna stvar poprilicno muci sto se tice intergalaktickih putovanja, a ta stvar je vreme potrebno za ista.
    Naime do najblize zvezde potrebno je putovati 4 godine brzinom svetlosti, a najudeljeniji registrovani kvazari su udaljeni 13milijardi svetlosnih godina, tj. toliko je stara vasiona pa i svetlost koja nam dopire od njih, a oni su zbog neprestanog sirenja vasione verovatno i udaljeniji, stoga mi je nejasno kako neko uopste moze da dodje do nas. Mozda je svemir drugaciji nego sto ga mi zamisljamo, ali ako nije i ako je Ajnstajn u pravu onda je nemoguce putovati brze od svetlosti jer bi vreme prakticno stalo ili bi nas u najboljem slucaju vratilo u proslost. Mozda je moguce generisati takozvane crvotocine i pomocu njih putovati, i ljudima pre 200godina su avioni bili nezamislivi, ali ipak se mi njima vec citav vek sluzimo.
    Mi i previse tezimo necemu nepoznatom, a dovoljno je reci da su nama okeani manje poznati od suncevog sistema i da vise od 90% okenaskog dna lezi neistrazeno, da ne pominjem to sto je najdublja busotina dostigla citavih 12km.
    Licno ne dovodim u sumnju postojanje nekog sto bi ameri rekli extraterrestrial life forma, ali ipak smatram da je tesko da su imalo nalik nama, moguce je da su u pitanju patuljci od 2-3cm, a mozda cak i dzinovi od par stotina metara, opet sve u zavisnosti od jacine gravitacije na datoj planeti.
    Kiseonik je sam po sebi otrov i vrlo je zapaljiv, stoga nije iskljuceno da su vanzemaljci mozda razvili disajne sisteme koji se zasnivaju na azotu ili sumporu kao neke bakterije na Zemlji, a mozda cak njihove organizme pokrecu radioaktivni elementi.
    Kada bi vec odlucili da dodju na Zemlju mislim da to ne bi bilo licno oni vec roboti koji lice na njih, oni bi dosli sa zadatkom da ispitaju teren i da eventualno uspostave kontakt sa stanovnicima te planete, opet je pitanje kako bi komunicirali sa njima, tako nesto bi bilo prakticno neizvodljivo i smatram da bi tu nastao prvi i najveci problem u medjusobnoj saradnji.

13. StefanKostić,Sumeri su narod koji je ziveo 6000 godina pre novi ere...imali su mapu suncevog sistema sa sve okruglim planetama(do pre 500 godina ljudi su mislili da je zemlja ravna ploca) sa planetama Neptun,Uran i Pluton koje su ljudi otkrlili tek u 19om i 20om veku i znali su za postojanje zvezde Sirius B koja je otkrivena tek 2004 !!!! Ne samo da su znali za njeno postojanje nego su odrzavali rituale svakih 50 godina tacno na datum kada se Sirijus B napravi pun krug oko Sirijus A !!! Tako da se u potpunosti slazem da su vanzemaljci posetili zemlju i to bas Sumere u to vreme

14. Haze,da li si cuo za wormhole,kosmicku ,,crvlju,, rupu...to je kada sabijes prostor i vreme i napravis kosmicku precicu i putujes gde hoces...nesto slicno teleportu

15. StefanKostić,Sumeri su narod koji je ziveo 6000 godina pre novi ere...imali su mapu suncevog sistema sa sve okruglim planetama(do pre 500 godina ljudi su mislili da je zemlja ravna ploca) sa planetama Neptun,Uran i Pluton koje su ljudi otkrlili tek u 19om i 20om veku i znali su za postojanje zvezde Sirius B koja je otkrivena tek 2004 !!!! Ne samo da su znali za njeno postojanje nego su odrzavali rituale svakih 50 godina tacno na datum kada se Sirijus B napravi pun krug oko Sirijus A !!! Tako da se u potpunosti slazem da su vanzemaljci posetili zemlju i to bas Sumere u to vreme

Си ово код Деретића прочитао?

16. Da to su takozvane crvotocine, samo sto mi o njima nista ne znamo.
    To za Sumere je potpuno tacno, oni su prvi imali kanalizaciju, prvi pravili pivo, prvi poceli da pisu(klinasto pismo), a i to za planete je tacno jer je nadjen jedan kamen gde su predstavljene poprilicno verno, pa ja kad pogledam u nebo meni to sve isto sija otkud su oni znali bas da je ono levo gore Jupiter,a ono desno Mars, dodje coveku da se zapita stvarno...
    O tome da su vanzemaljci u stvari drevni bogovi ja sam cesto razmisljao i svakako ne sme se iskljuciti mogucnost da smo i mi u stvari klonirani vanzemaljci.

17. Надам се да схватате да гледате документарце са гомилом небулозних и непроверених информација.

Или сте мастеркласс тролови.

18. Stojim iza svega sto sam rekao, cak je nacrtana i 10eta misteriozna planeta.

Rekli o sajtu

Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“

Danas · 06. Novembar 2008.