Indirektna odgovornost (tj. krivica)

  1. Jovicicu, pa ja poslednja pisah, bre!

  2. Ја мислим да је Кобејн био секташ и да је намерно слао сублимиране поруке у песме. Ево ова песма има пун курац порука која те нагнају на самоубиство. Послушајте

    http://www.youtube.com/watch?v=VK0JzBtLMLc

  3. Zamolio je bez spema, sad bi trebalo da ti neko zalepi ban, znas?

  4. Не осећам кривицу што је неко ретардиран те следи мој пример без размишљања о могућим последицама. Кривицу могу осетити ако некога желим увести у свој поглед на свет, а не укажем последице. То што ће неко ниже биће да ме следи ме баш заболе курац. Нека пати.

  5. Iskreno, boli me uvo ako sam kriv za nešto, za šta u stvari nisam kriv. Pa onda kao jesam kriv indirektno.

  6. Da li je Gete kriv što se mnogo ljudi ubilo pročitavši "Jade mladog Vertera" ?

    Не. Како он може бити крив што су они емо кучке?
    Узгред, и ја сам прочитао ту књигу, и дан-данас мислим да је најпатетичније говно које у животу прочитах. Што се ја нисам убио? :)

    Da li je Kurt Kobain kriv što su mnogi fanovi za njim izvršili samoubistvo?

    Крив или не, свакако му хвала. Утицао је на те људе да ме ослободе свог присуства. О самоубицама и иначе имам јако лоше мишљење.

    Da li je Ajnštajn kriv za mnoge ljude koji su dobili rak pluća i umrli, zato što su njega slijedili, pa pušili, misleći da je to nešto intelektualno?

    Крив или не, нека су помрли, кад не знају за меру.

    Da li si ti kriv, ako pretrčiš ulicu na crveno svjetlo, ili mimo pješačkog prelaza, i naravno ništa ti ne bude, pošto si oprezan, ali te neko dijete vidi, pa onda ono za koji dan isto tako pretrči ulicu i pogine?

    Јебе ми се. Требало је родитељи да га васпитају. Ја ћу свом детету кад покуша да пређе на црвено да кажем ''Видиш овог чику како претрчава улицу на црвено? Е, тако је урадио твој покојни ујка, па га је ФАП претворио у флеку боје цимета. Је л' хоћеш да будеш флека? Нећеш. Онда не претрчавај улицу''

    Шок терапија, брале.

    Ako pušiš u javnosti, a pritom si kul lik, pozitivan i omiljen, imaš visok status, da li si kriv za smrt nekih kojima će pušenje doći glave, a koji su propušili ugledajući se na tebe; čak i ako tebi ne bude ništa od cigara, ili čak prestaneš pušiti jednog dana?

    Као што рекох горе, и треба свако да помре ко нема меру.

  7. Велики је феномен то што се осећамо кривим за нешто на шта смо директно утицали, јер су наши акти само дејства (лаички речено - последице) узрока у нама. Тако да ме апсолутно заболе за нешто на шта сам индиректно утицао.

  8. "Postupaj prema onoj maksimi za koju možeš poželeti da postane оpšti zakon."
    nisu krivi, samo ne poštuju etički kodeks. mamu im jebem.

  9. Што се те индиректне одговорности тиче, капирам, то иде у недоглед јер неких поступака који индииндииндиректно узрокују неке друге поступке нисмо ни свесни.

    Није Ајнштајн крив, криви су Ајнштајнови родитељи јер/ако су били пушачи.

  10. Bozicu, mozda su Ajstajnovi deda i baba (sa obe strane, razume se) krivi sto su napravili takvu decu koja nece nasilno fizicki odstraniti cigarete od mladog Ajstajna i time rizikovajuci zivot stotinama drugih koji ce se ugledati na njega, zar ne?

  11. Баш то. Вероватно је све усрао прадеда.

  12. Ali ovde Jovicic ipak valjda prica o ljudima koji su na neki nacin svesni svog uticaja, makar ja tako skontah da pokusava da kaze. Ali on menja stalno i to ko utice i cime utice, tako da moramo cekati da se vrne.

  13. Да ли онда Јовичић треба да добије трајни бан, зато што је на неким његовим темама дошло до вређања, спема и сл? Мислим, он је то узроковао, индиректно.

  14. Да ли онда Јовичић треба да добије трајни бан, зато што је на неким његовим темама дошло до вређања, спема и сл? Мислим, он је то узроковао, индиректно.

    Објаснио си.

  15. Ne zajebavajte coveka, zlice jedne. On prica ipak o malo pogubnijem efektu.

  16. Па индиректна одговорност је лична ствар, односно, могу да те повуку за курац уколико ти савест ради на нижој фреквенцији.

  17. Ja se slazem sa Warnerom. Dakle ban, ne mnogo. Mjesec u vr' glave, mjsec ipo. x)

  18. Oh bože Jovičiću, gde li si samo našo ove primere za ovu preozbiljnu temu. Mislim jbt dal sam kriv kad pretrčim na crveno,.. bez komentara...

    Mogo si da daš neki ozbiljniji primer, npr da li su nemci koji su glasali za hitlera, odgovorni za zločine koje je počinila nemačka... ili neki primer iz našeg okoliša, srebrenica ovo ono... zar ne obilujemo primerima... tvoji primeri su banalna i čak patološka osećanja krivice

    to nije etika, to je bolest

    slično onoj vrsti krivice iz filmskih dramopalamudija, kada patrijahalno i konzervativno odgajana mlada amerikanka, nakon što je po prvi put oblajvila nečiji kobas, seda za porodičnu trpezu, crveneći i drhtureći pred strogom i autoritativnom figurom oca koji je upravo očitao molitvu pred prvi zalogaj, opoganila je jadnica usta, a onda će ćaća iznebuha da sazna i satre je od batina, možda i od kurca jer sudbina joj takva. nedo bog da ima kadu u kući, naćiće jadnicu u njoj sa sve presečenim venama i vodom pocrnelom od njene mlade krvi, pošto se naravno vrate sa porodičnog piknika za koji se ona izgovorila zbog bolova u stomaku

  19. Mogo si da daš neki ozbiljniji primer, npr da li su nemci koji su glasali za hitlera, odgovorni za zločine koje je počinila nemačka...

    Да. Они и нико други.
    Али шта ћеш, људи су склони сатанизацији једне личности, па Хитлера данас приказују као некаквог црног ђавола и најзлију личност у историји. Дебилизам.

  20. Лепо рече у Професионалцу: "Није Слоба крив, ми смо говна!"
    Мада опет, то и није индиректна кривица, 'бем ли га.
    Штос' Хитлера тиче, кад видиш кол'ко је био опасан пропагандни систем тада, тешко да не би припадник обичног демоса гласао за наци партију. Ја сам погледао њихов пропагандни документарац из 1935. и није ми било свеједно.

"Vukajlija je domaći sajt, koji na izuzetno zabavan način aludira na čuvenu Vujakliju. Žargonskim jezikom objašnjen je velik broj pojmova našeg jezika, a kao korisnik i vi možete učestvovati u kreiranju sadržaja."

UrbanBug | 05. Februar 2008.