Кинеска ђеца

1. ЂЕ СУ??!!

Бему миша, Кинези тако репродуктиван народ, а ја ниђе по улици ниједно дете да видим, а требали би досад да буду барем толико одрасли да могу да играју фуцу испред зграде. Ако се погледа да је масовна миграција жутаћа у Србију почела, рецимо '90-е да су тад подобијали децу, она би старија и од мене требала да буду, а ја нигде никог нисам видео...

Да ли их ви виђате, јел иду са вама у школу, како причају српски - истражујемо...

2. Интересантна тема. Немам одговор. Мистерија.

3. Ja video jedno! Al je brzo majku mu, uteče za ćošak!

4. ja ih viđam u aleksincu.. baš su slatki :)

5. Ja stvarno nikad nisam video Kinešče. Možda se Kinezi radjaju kao odrasli?

6. Meni je veca misterija dje se sahranjuju? Mislim je li ih sahranjuju odje ili ih nose nazad u majcicu Kinu. Mozda ih pojedu majku im nastranu!

7. Пази, ја виђам стварно косооке како развлаче клинце по оним продавницама. Али, дечицу од, рецимо, 4,5,6 година. Фазон је што је велика експанзија Кинеза почела ту негде почетком овог века, дакле, требали су у највеће да иду у основну школу. Јел знају они да је основно образовање обавезно, зашто не иду у школу?

8. Kinezi sjajno pricaju srpski i uopsteno tako su se dobro prilagodili da nisu vise ni toliko zuti.

9. Nema neke razike u visini, pa se i ne primećuju.
    :blended in:

EDIT: da, BLENDED.
    http://thumbs.ifood.tv/files/images/food/kid-blender-sandwich-01.jpg

10. Peki, zasto mislis da nisu migraciju nastavili kada su nakon par godina njihovi roditelji najzad morali priznati sebi da su se grdno zajebali i da nam je zemlja propast?

11. znam primer, iz pančeva, gde porodica, odn majka, jedne moje drugarice, čuva kinešče za kintu jer su njegovi u kini, a fazon imaju već jedno dete tamo ili šta već..

12. Ја их виђам по улицама око бувљака, али их у центру града, парку и сличним локацијама нема уопште. Као што рече Пеки - мистерија.

13. Јел знају они да је основно образовање обавезно, зашто не иду у школу?

Е па то и мене копка, или не знају, или су им ови наши педери попустили и направили кинеску школу...

14. Hipnos, sto je misterija ako se drze jednog kraja?! Pa evo ti getovi u Americi, cist primer naseljavanja samo jedne grupe na jednom podrucju.
    A i bebe su cesto u Kini, a ovde roditelji rabote.

15. zlocesta pufnica
    Peki, zasto mislis da nisu migraciju nastavili kada su nakon par godina njihovi roditelji najzad morali priznati sebi da su se grdno zajebali i da nam je zemlja propast?

Па виђам и даље једне исте Кинезе у једним истим радњама. Јес да се тешко разликују, али ето, упамтио сам једног лика што држи у Нишу радњу баш десет година. Е сад, јесте да је он сам, али има и целих породица. Сигурно да има и случајева да направе децу овде, јебига.

Јесте да нам је земља пропаст, али кад упоредиш ситуацију тамо, ово је за њих рај. Овде не долази њихова средња класа или богатуни, него сиромаси. Могу да бирају да тамо склапају патике за долар дневно, или да дођу овде и зарађују бар да имају шта да хасају.

16. ja mislim da ih, kada napune neke godine (6, 7) vraćaju u kinu, da završe školu, i onda u nekom ranom tinejdž dobu, dovode ovde, da šljakaju.

17. Ma kako ne, išla s mojim sinom jedna u obdanište, mrzi me prilagati fotografiju kao dokaz...

18. Kad ne moraju da plaćaju PDV, što da moraju da idu u školu... jebe se njima za Ч, Ж, Љ, Њ, Ђ :)

19. Па у нашим школама се не учи кунг-фу карате.

20. Hipnos, sto je misterija ako se drze jednog kraja?! Pa evo ti getovi u Americi, cist primer naseljavanja samo jedne grupe na jednom podrucju.
    A i bebe su cesto u Kini, a ovde roditelji rabote

Одрасли Чинези се могу видети и у граду (свуда), али деца не. То је мистерија. Немогуће да су им свима остала у Чини.

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.