Kako se broj autora u poslednje vreme strmoglavo uvecava, mislim da bi bilo pametno da se novajlijama odmah nakon registracije automatski prikazu neka pravila, sta treba a sta ne treba da definisu i kako tacno to treba da urade. Secam se da sam video nekakve informacije za pocetnike (valjda ih Black Hole napisa) nekoliko meseci nakon registracije, a sad cak ne mogu ni da ih nadjem. Smanjila bi se se kolicina nadolazeceg smeca i moderatori bi imali manje posla.

Za! I da tamo budu ulinkovane neke sranje definicije sa groblja, da vide kako ne treba, i neke moje da vide kako treba.
Šalim se, mislim da bez obzira na uputstva, svako mora da nauči vremenom i na svojoj koži. Mora da ti obrišu po koju definiciju da bi ušao u fazon. Iskustvo je keva, štrebanje je kita.
- S
Predlagali smo to, skupili smo i sva pravila na jedno mesto. Samo treba da se odradi.

RTFM pravilo - read the fucking manual: kad pokušaš sve što je u okviru ljudskih mogućnosti i zatim učiniš i neke stvari koje nisu, a mašina još uvek ne radi onda primeni RTFM pravilo...
Niko ta uputstva ne čita dok mu ne obrišu deset defki i dok ne popije sto komentara na račun svoje gluposti... i onda pojedini ne kapiraju pa otvaraju namnaest naloga koji svi odreda bivaju banovani...A sem toga, pola uživanja mi je u čitanju napušavanja pacera :))))

Istina. I ja kad sam bila novajlija nisam kontala točno što se treba i kako. Umjesto pomoći dobila sam antagonizme s visoka.
Zato danas suosjećam s novima i stalno im nekog vraga objašnjavam.
Enivej, negdje pri reganju uvest prozor za čitanje osnova - kratko i zanimljivo. Tek nakon čitanja mogu dovršiti postupak registracije...
pustiš mu na foru - negde u ovom tekstu nalazi se ključni odgovor na pitanje za registraciju, molim pažljivo pročitajte pa odgovorite na postavljeno pitanje da bi ste se registrovali... a onda u sredinu teksta staviš neku reč koju moraju naći (pitanje glasi: koliko puta se u pročitanom tekstu pojavljuje reč kvalitetno)
Tek nakon čitanja mogu dovršiti postupak registracije...http://www.southparkstudios.com/full-episodes/s15e01-humancentipad
- P
To LOL!