Ratni zločini u Balkanskim ratovima i Prvom svjetskom ratu

1. nervirate me
    prestanite srati

2. Ako prestanemo da seremo, umrećemo od začepljenja creva.

3. Ај мојне серете, да на тебе неко јури с пушчегањом не да би пуцао, оверио би 5 пута да л' си га убио.

То.

4. Pazi, ja ovako vidim taj 'siroti veterani' trip- od onih koji su ucestvovali u ratu deo je to zeleo, deo nije. Oni koji su zeleli- Ken Yuase- ispraznih mozgova da misle da rade dobru stvar ubijajuci- mi se jebeno gade. Gamad sugava. Od onih koji nisu zeleli deo je ubio. Te ljude u najboljem slucaju mogu zaliti. Kakvo god da je ubistvo, samoodbrana ili egzekucija, ne mogu ih postovati i smatrati herojima. Postoji i onaj ne-tako-veliki deo koji je bio nateran da se bori i nije ubio. Od tih ljudi dosta bi bilo ili je bilo ako su preziveli prosto anusi od ljudi. Ne moras biti ubica da bi bio anus. Dovoljno je da silujes, povredjujes svesno i namerno i da si govedo od coveka. Ili prosto da glasas za Tomu. Jako mali procenat tih ljudi, kao i jako mali procenat ljudi uopsteno, su kvalitetne osobe. One imaju svoje da ih pamte i postuju. Ne postujem nikoga koga ne poznajem dovoljno dobro. Mislim, postovacu kao ljudsko bice i sve, ali ne mogu izjavljivati stvari tipa Hvala ti za zrtvu, uvek cemo te pamtiti. Niisu se za mene zrtvovali vec su radili sta su morali ili sta su zeleli. I niko ne pamti. Sinovi misle na igracke, a ja cu 'pamtiti veterane'. Aha.

5. Nasla sam si decka. Jeij.

6. злочеста фуфнице, свака ти је Кандићевска. Та уопштавања и трпање људи у таборе и логоре су толико напорна да чак и када су и у позитивном контексту једнако су гадна као и она у негативном. Изјаве типа ``јако мали процента људи``, ``ови су желели``, ``ови нису`` - показују зашто си злочеста фуфница. То ти не ваља.

7. Исти ти арбанаси су вековима терорисали тамошње српско становништво Косова и Македоније, притом су у ослободилачким балканским ратовима, ратовали против победника, па није ни чудо што су најебали. Притом не треба правити паралеле тог времена са данашњим, да је постојао хашки трибунал, шта би урадио са колонијалним царствима, који са зверске начине експлатисали покорено становништво? Генерално што се тиче арбанаса, слажем се са Фредериком Муром.

8. Sad bi nekom ko je postovao na ovoj temi rekao da se vrati u šupak iz kog je izazran al neću da me ne bi banovali.

9. Људи се рађају на пичку, а нељуди на гузицу.

10. Исти ти арбанаси су вековима терорисали тамошње српско становништво Косова и Македоније

Aha, pa ćemo mi da se spustimo na njihov nivo i da budeno zveri poput njih; pa ne samo da ćemo da kaznimo zločince, nego ćemo da usput poubijamo i nedužnu decu i žene koje ćemo prethodno da silujemo. Bravo, komisička pravda je zadovoljena! Mada, slažem se sa

Притом не треба правити паралеле тог времена са данашњим

Upadam(o) u zamku prezentizma. Ipak je to bio rani dvadeseti vek, pa još na Balkanu.

11. nego ćemo da usput poubijamo i nedužnu decu i žene koje ćemo prethodno da silujemo.

Да ли имаш доказ за то што причаш? Прочитали сте текст неког слинавог педерчића, и одмах кењате како смо ми геноцидан народ. И који је, уопште смисао да пљујете по свом народу?

12. O NE! Produkti pseudospecijacije opet napadaju.

Да ли имаш доказ за то што причаш?

Ja ne. Možda prof. Dubravka Stojanović ima.

И који је, уопште смисао да пљујете по свом народу?

Nije to pljuvanje, to se zove pričanje činjenica. Ne sviđa ti se istina? Odlično, savršeno me je briga, nastavi da živiš u svom srećnom svetu deluzije.
    Čuj ga, majke ti! "Pljuvanje po svom narodu". Heh, možda je svrha ta što ti se gadi status quo i želiš da bude bolji?!

13. Ne shvatam tu tezu o ratnim zločinima. Ratni zločin kao krivično delo u međunarodnom pravu jasno je definisan Ženevskim konvencijama iz 1949, dopunjen 1977. i Rimskim statutom dosta kasnije. Sa ovog stanovišta se ne može reći da je neko izvršio "ratni zločin" 1912. ili 1914, kad ta kategorija nije ni postojala, kao ni za sve obavezujuće međunarodno pravo. Liga naroda je nastala tek nakon Prvog svetskog rata. Ako ćemo tako, može se govoriti i o srpskim ratnim zločinima za vreme Bitke na Velbuždu, na primer. Ako ćemo na događaje u prošlosti primenjivati merila koja važe za današnje događaje (što bi bilo sa naučnog gledišta diletantski), zaključićemo da su svi bili zli. Opaki! Faraoni: zli! Grci demokrate: zli! Rimljani: zli! Germani: zli! Carevi, kraljevi, pape, Kinezi, Japanci, ljudožderi, Amerikanci, Englezi, beduini, Jevreji: zli! I onda ćemo zaključiti, čisto po kontrastu, kako smo eto, mi dobri, pošto su oni u odnosu na nas zli. I tu ćemo se zajebati grdno, jer smo i mi zli, na isti način kao Jevreji, ljudožderi, Englezi ili Avari. I nas će kroz sto godina da navode kao primere čistog zla, za svoje dnevnopolitičke potrebe. Eto...

14. А зашто не поменеш чињеницу да су ти исти "злочинци" дали живот да би ти сад пљувао по њима и њиховој борби за слободу?

15. А зашто не поменеш чињеницу да су ти исти "злочинци" дали живот да би ти сад пљувао по њима и њиховој борби за слободу?

Pa valjda su se oni borili da bi ti imao slobodan izbor, a ne da bi morao da ćutiš?

16. Pa da, Valdemare, zato sam i rekao da upadamo u zamku prezentizma.
    Ali svi ti što si nabrojao zaista jesu zli po današnjim normama. Zato mi je bljuc veličanje istorijskih ličnosti poput vojskovođa & vladara, pa sve do veterana.
    Ja nisam zao. Možda sam ponekad otresit, egocentričan, neljubazan, možda kršim neke norme ove buđave patrijahalne kolektivističke kulture, ali nisam zao. Barem nikoga nisam ubio.

17. Pa valjda su se oni borili da bi ti imao slobodan izbor, a ne da bi morao da ćutiš?

LOL, spust u jednoj rečenici.

18. Ја неверуем о чему ви овде разглабате. Оружје у руке, па се докажите!

Rekli o sajtu

Da. Definitivno ima dobrih fora, svaka čast onima koji ih smisliše. Respect Vukajlija.

MyCity Forum · 4. Februar 2009.