Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“
Danas · 06. Novembar 2008.
То су само српске предрасуде и завере наших правих непријатеља. Непријатеља у нама
Ja se, u skladu sa demokratskim principima, koje propagira naše društvo na putu u evroatlantske integracije, zalažem transparentnost u radu svih organizacija. Znači, masoni, tajne na sunce, ili zabrana. Kakav je to način? Pa ovo je ipak 21. vek!
Само да кажем да је брат Драган Малешевић, јавности познат као ТАПИ, био масон 33. степен. Он је знао.
Šta, 33 celzijusa?
Pa pazi realno gledano neki broj mora da bude savrsen u odnosu dimenzija u kojima zivi čovek kao čovek... recimo da slonu taj broj ne pridaje nikakvog značaja ili da je prosečna veličina čoveka veća od trenutne to bi bio neki drugi broj... znači realno gledano čitav svet koji te okružuje može da se matematički svede u jednu formulu a taj broj koji se pojavljuje i polemiše se o njemu je jedna obična promenjiva zavisna od nekog random broja koji se pojavio pri nastanku sveta i svega što te okružuje.. manje više to je konstanta koja je zavisna od neke promenjive u formuli sveta kojeg vidiš čujes osjetiš....
Ognjetino, broj ne postoji sam po sebi, on je kvantitet, on je način iskazivanja kvaliteta. Veliku grešku današnji ljudi čine kad poistovećuju kvalitet i kvantitet. Kao, kvantitetom se sve može objasniti. To bi značilo da ne postoje individualne posebnosti, bića, već jedna zbrka međusobno nerazlučivih egzistencija koje jedino ustrojavanje u veće ili manje grupe čini stvarnim.
Ja ti ne kazem da je sve u broju već u formuli koja je u zavisnonsti od jedne promenjive izrazila sve ostale (dakle sve od velicine planete od raspona debljine dlaka u čoveka)... ako gledaš po tom mom nekom shvatanju sveta... dakle taj broj o kome pinki prica je jednostavno ispao iz te formule koja definiše ceo svet postojanje i vreme...
Pitagora je to lepo rešio, ili je mislio da je rešio. Ali jednostavno ne postoji takav broj. Taj "Božanstveni omjer" se ne može primijeniti na sve stvari, a kakav je to sveti broj koji se ne može primeniti svuda? Možda i postoji takav neki broj, ali našem znanju nije dat!
Pazi ja ne tvrdim da postoji takav broj već govorim da postoje takvi brojevi koje pogrešno tumače jer oni moraju ispadati iz te formule i lako ih je zapaziti kao čestu pojavu... to su kao neke dimenzije zavisne od drugih a to što se ljudi lože na te brojeve kao na neka božija čuda je samo zloupotreba ne znanja i racionalnog razmišljanja...
Ali opet ne možete poricati da je bar u neku ruku ovo čudno, mislim da se pojavljuje ovako često, vjerovatno PREČESTO.
Mislio sam na PHI broj.
Šta je tu čudno, kada postoji zakon gravitacije, svi to uče u školama i sasvim je ok. A kad postoji neki broj koji nagoveštava neku drugu zakonitost, koja je evidentna, mada još nije sasvim objašnjena, to je onda čudo nad čudima.... Phi...
Исто тако се број 23 појављивао Џиму Керију стално. То је почетак једне дивне психозе. Мани се Дена Брауна, синко.
Ma ne brini, nisam baš zaluđen, samo eto onako zanimljiv je. :)
ma to su po meni početci trolovanja xD
Razlikuju se FI (=(sqrt5 + 1)/2) i fi (=(sqrt5 - 1)/2). I jedan i drugi se javljaju u tzv. zlatnom preseku. Javljaju se i u opštem članu Fibonačijevog niza. Pisao sam o tome al' ne volem EPP. Čak me nije mrzelo da jednom autoru u pvt-u napišem detalje o ovim brojevima. Ova proporcija je česta u prirodi, pitajte Google gde se sve javlja.
skroz otkacen, aj taj pvt i meni sibni, i mene zanima. ili ovdje okaci.
Savršene proporcije? A što su mu ruke i noge onako neprirodno debele u odnosu na trup?
A VIDI MU GLAVE!
skroz otkačen, postavi ovdje, nije to EPP ;)
A kizo jebešmumater, rekoše da je savršena proporcija, malo se jest ugojio.