Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.
Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.
Здраво, ја сам пуњена кобасица дегенеричне умјетноси ЧД
Против. Живот је увек боља опција од смрти.
nikad ne znaš šta može da se desi. EU Tanzanija!
Замисли умреш и сутрадан дођу ванземаљци. Какав фејл.
Oživeli bi te oni, nikad se ne zna, crnci su to.
Za. Pogotovo ako je Karleuša u pitanju.
Ја сам за. Ако неко 'оће да умре нека умре, као што већ рекох овде туга и неверица, пун ми је курац кретена који не поштују туђу вољу.
Ti izgleda nikada nisi svedočila višegodišnjoj agoniji i raspadanju ljudskog bića. Nadam se i da nećeš...
Da je život neka svetinja, ne bi se završavao tek tako lako. Mrdneš se, pobiješ sto miliona bakterija. Protrljaš oči, pobiješ gomilu grinja. Čistiš stan, strada tih sitnih stvorenja nebrojeno. Sedneš za sto, u proseku dva viša kičmenjaka su tu ostavila dušu. I sad kao život je svet... Da je život svet, ne bismo ni umirali.
Ja bi se smorio.
Валдемар, видиш да сам баш из тих разлога била за цео дан. Али ипак, мислим да постоје довољно добри и снажни лекови који могу да ти тај живот учине пријатнијим, у неким случајевима. Мада, овде се поставља и питање људског достојанства на које наводно сви имамо право. Нема ничег достојанственог у распадању, немоћи, потпуној зависности од других па макар и да не трпиш несносну бол захваљујући лековима, ако се болесник осећа усрано не видим зашто би му држава забранила да располаже својим животом и да достојанствено умре ако то жели.
Opet meni tema u krilo... vernik sam i ne mogu da prihvatim ideju da sam sebe ubijem, makar mi prsti otpadali pred očima, ali čovek mora biti tolerantan - moja vera nije univerzalno svetska, drugi ljudi drugačije razmišljaju. Ako je ženama dozvoljena mogućnost izbora pri rađanju, ako je gejovima dozvoljena mogućnost izbora hoće li ga primati ili davati, ako je bilo kome dozvoljena bilo kakva mogućnost izbora bilo čega, zašto bi onda bila zabranjena mogućnost izbora prava na smrt? Dakle, ne propagiram eutanaziju, ne shvatite me pogrešno - propagiram PRAVO na izbor eutanazije (ko voli nek izvoli, meni ne smeta).
svako ima prava na samoubistvo
Али такви болесници можда нису у могућности да га изврше. Како да се убијеш ако ниси способан до вецеа да одеш, шта да радиш? Не можеш да се обесиш, пиштољ би морао неко да ти набави чиме постаје помагач и иде у затвор, не можеш да мрднеш из кревета да би се бацио с моста, доста су скучене опције, не знам како то да изведеш.
Pa to i kazem...ako ti ljudi ne mogu da podnesu takav ,,zivot,, imaju prava na to da smrcu skrate muke...tj da drugi to odrade za njih tako sto ce ih uspavati.
Drugo je samoubistvo. Eutanazija je medicinski asistirano samoubistvo. Dođeš kod čika doce, i kažeš: E, ja oću dasubijem. Onda on pogleda istoriju tvoje bolesti, pa te pregledaju da procene čemu još imaš da se nadaš, za koliko će smrt nastupiti, da li ćeš trpeti nepodnošljive bolove i biti u užasnim situacijama, pa prođeš kroz gomilu psiholoških testova da se uvere da nisi neki ludak kome je fetiš da umre u bolnici, i onda ti u jednom trenutku, kad budeš spreman (naravno, posle uplaćene ogromne sume) daju injekciju da umreš bezbolno. To je legalno u Švajcarskoj i par država u SAD.
postoji kod amerikanaca neka fora "pravo na reanimaciju" gde potpišeš karticu i dobiješ narukvicu od hirurškog čelika na kojoj je gravirano "U slučaju smrti ne pokušavati reanimaciju" i lekar to mora da poštuje - treba uvesti tako nešto: "U slučaju neizlečive bolesti i gubitka moći odlučivanja ubrizgati smrtonosnu dozu morfijuma" ili sllična fora... ne znam, kažem da sam protiv eutanazije, ali odobravam pravo onima koji je žele, pa neka smišljaju fazone za sebe...
ja da oslepim jednog dana trazio bi da me uspavaju i morali bi to da ucine
Teško bi potpisao formular...
Za.
Postoje bolesti koje su toliko užasne, i protiv kojih nema leka, da je mnogo bolje umreti nego živeti u bolu i patnji.