Ратнице Амазоније

1. Samo malo da se ubacim...

Amazonke su štovale Artemidu – božicu Mjeseca

Ko kod da je pisao taj tekst blage nema veze sa grčkom mitologijom. Artemida nije bila boginja mjeseca već lova. Boginja mjeseca kod Grka je bila Selena.

2. Artemida nije bila boginja mjeseca već lova. Boginja mjeseca kod Grka je bila Selena.

U nekim verzijama, Artemida. Mojne odma da hejtujes, grcka mitologija nije ujedinjena po svim pitanjima. Ne zna se ko je kome jebo majku kad, sem ako je Zevs u pitanju.

3. Znam da se ne zna ko je koga jebao, al pročitala sam tonu knjiga o grčkoj mitologiji i još nisam naletjela na podatak da je Artemida bila mjesečarka.
    Nego da ne oftopikujem, samo sam se onako ubacila. :)

4. al pročitala sam tonu knjiga o grčkoj mitologiji i još nisam naletjela na podatak da je Artemida bila mjesečarka.

Izgleda da nisi pročitala dovoljno knjiga :) Artemida jeste prvenstveno boginja lova, ali se povezuje i sa Mesecom.

5. Селена је богиња месеца, Σελήνη на старогрчком значи месец.

6. Postoji jedan mit o tome: Po jednoj verziji, Selena se zaljubila u tog nekog smrtnog lika (Endimion li bese?), i zamolila Zevsa da ga natera da vecno spava, pa bi svakih mesec dana isla u neku pecinu u kojoj je on bio i ljubila ga u oci carnije.
    Po drugoj verziji, na mestu Selene je Artemida kao boginja ciji je resor Mesec i to je zvanicno bio jedini lik u koga se ona ikada zaljubila (Glavonja sa carnijem ocima, ne mesec)

7. Селена је богиња месеца, Σελήνη на старогрчком значи месец.

PA da, ali nije da Artemida nema nikakve veze sa Mesecom.

8. Ja sam reko svoje, pa vi vidite.

9. Јасно је мени да њих обе имају по две сисе, што му дође четири, али шта је са мањком сиса?

10. To je zbog muskaraca. Oni nemaju sise. Cim vide da dete nema sise, one ga ubiju. Da ne bi imali manjak sisa.

11. Ne znam za Amazonke al' zaista postoje plemena gde su žene te koje gospodare nad muškarcima. Doduše to je negde oko tropske Afrike a tamo nema šta nema...

12. Тим Амазонкама је требало опалити по два три шамара и послати у кујну , да зна где јој је место а не да се трипује да зна да ратује.......

13. Крушевљанин
    Тим Амазонкама је требало опалити по два три шамара и послати у кујну , да зна где јој је место а не да се трипује да зна да ратује.......

Koliko si ti čoveče primitivan.

Ne znam ništa što je u direktnoj povezanosti sa ovom temom, tako da iščekujem dalje postove.

14. Podaci o mesto življenja ovog plemena variraju zavisnosti od istorijskih izvora.
    Pominje se Kapadokija, Libija, reka Don.

Evo, ovde postoje određeni podaci.
    http://www.vumidet.net/forum/showthread.php?t=803

15. Тим Амазонкама је требало опалити по два три шамара и послати у кујну , да зна где јој је место а не да се трипује да зна да ратује.......

Kako su kod njih stajale stvari, one bi tebi opalile 2-3 samara i poslale te u kujnu.

16. Не ако им га дивљачки набијеш у пичку а одма после и у чмар ...... па кад се опусти буздованом или мацолом по глави , за пример осталима ..... да виш дал би се сетиле да узму нож у руку , осим да несечу салату ......

17. Крушевљанин
    Не ако им га дивљачки набијеш у пичку а одма после и у чмар ...... па кад се опусти буздованом или мацолом по глави , за пример осталима ..... да виш дал би се сетиле да узму нож у руку , осим да несечу салату ......

Je l' moram da se ponavljam?

18. Не ако им га дивљачки набијеш у пичку а одма после и у чмар ...... па кад се опусти буздованом или мацолом по глави , за пример осталима ..... да виш дал би се сетиле да узму нож у руку , осим да несечу салату ......

Ил' је одма дрмнеш мочугом у вуглу пре набијања у чку, слађе је док спава. Мада има нешто у томе кад се отима и врпољи. Ал' мочуга у вуглу је неминовна, још који шамар приде није на одмет.

19. Mene interesuje u vezi Skićana jel' istina da su njihove žene mogle da se udaju tek ako donesu glavu protivnika plemena...

20. Ако је то истина контам да се и нису удавале често -.- ...........

Rekli o sajtu

Kada pitate dva čoveka o nečemu, dobićete više od dva mišljenja. Na toj osnovi je stvoren Vukajlija. Rečnik slenga i idioma.

Kompjuterska Biblioteka · 7. Maj 2009.