Prijava

Гледај то са ведрије стране. Још не пљују Чавића.

Капирам да је жао људима, пошто је Чавић екстремно глуп момак, а и не курчи се толико као Ноле, не смара људе на интерфон... :)

Видех пре неки дан ту рекламу. Туга.

Седам дана сам горе и доле, потражи ме.

Опет наркотици, такозване подизалице и спушталице, пробудио се, не зна где и зове рибу да га пронађе

И седам дана сам, нађи и стави, покажи ме.

И плус јој обећава како ће да је кресне, али мора све то сама д'одради јер је превише нарокан чак и да јебе...

a mozda se prvo treba nadrobiti neke droge pa poceti citati sa razumijevanjem ove tekstove ekv-a... Mislim, meni to nista posebno, onako tekstovi ne kao svi drugi, ono zajebavaju se, drogirali se bili i pisali tekstove i to. Sta znam...

Покрадено је права реч. Сећам се 2008. године на овом сајту кад сам само ја бацао хејт на Ђоковића, сви остали су писали дефиниције ''Ђоковић - цар, Ђоковић - српски син! Најбољи тенисер! Федерер чеша буљу, а ђоковић га јебе у чмар!''

Сад сви пљују Ђоковића. Мој хејт је обезвређен.

Iz uvodnog posta nije izgledalo kao hejterska tema...

Па, и није хејтерска тема. Ђоковић је друга прича.

Глупо је што ниси тему отворио да буде озбиљна дискусија о нечему што те, претпостављам занима (или само тролујеш), него упадају дванаестогодишњаци да се курче и упуцавају теби Џими (Л0Л, знамо колико је тај дечак наложен на твоју појаву овде).

Него, једно од мојих тумачења ''Круга'' је да је ветар, у ствари, живот.
Али није у питању твој или мој живот, већ више као апстракција свега, силе која даје и узима животе ( за вернике Бог, за атеисте јбмлигашта), времена које пролази и на које ми немамо никакав утицај ( река најчешће у литератури).

Ветар мисли, ветар зна, све што знамо ти и ја
Он ме води, он ме носи, он ме разбија

Има логике, зар не?
Мада, има смисла ако се посматра и као време. Док је Круг твој траг у времену и простору, као представа твог живота, тај поток у великој реци ( ето опет). итд, итд...

Мени је, лично, фаворит ''Буди сам на улици'', мада ме је ''Седам дана'' увек збуњивало.

Грешка у старту је посматрати им све текстове као нека спиритуална просеравања. Не. Неки су прилично лагани а неки су створени под дејством опијата, звучали кул уз неки риф, онда им они нашли инстант смисао и ето. Нема филозофије.
Опет, свачији доживљај је исправан. Ко сме да ти каже да ниси у праву, ако кажеш ''текстови ЕКВ-а су срање''? Нико. Али онда, дај објасни којом логиком то закључујеш и нема фрке. У супротном...па, такви неаргументовани одговори и тумачења су карактеристична за наше политичаре и ђаке са кецом
из Српког.
Радо ћу се ''расписати'' кад ми прође кулдаун.
ЕДИТ:

Lik se okružio jednim brojem ljudi, ograničio je sebe nekim navikama. Plan mu je bio da napravi "malo, ali odabrano" društvance sa kojima će ubijati slobodno vreme zarad stvaranja nekih sećanja kojih će se prisećati kao mator baja.

Po stvaranju kruga, sve je neko vreme išlo kao po loju, ali avaj - čovek posle nekog vremena počne da puca. A, kako da ne pukne kada se sam ograničio na jedan mali prostor i kada je zapao u trip proživljavanja nečega ekvivalentnom sadašnjoj programskoj šemi RTS-a.

Podvukao je čovek crtu, presekao i "razbio krug" - završio sa dotadašnjim načinom života.

Е, то.

Интересантне анализе. Свиђају ми се. Мада, искрено мислим да се ни сам Милан не би сетио тога.

А како схватате песму ''Соба''?

U praznoj sobi nema vrata
I tragovi zuba na prstima
Lampa svetli zute parole
Reci dosadne
I reci porozne

Hrana je dobro u meni i tebi
Mleko u casi i kolac na usni
Probudi me, probudi me

U praznoj sobi necije stvari
I prljava ljubav u mrljama
Popodne zraci topao miris
Miris dosade i reci dosade

Hrana je dobro u meni i tebi
Mleko u casi i kolac na usni

Probudi me, probudi me
Poljubi me, Poljubi me

Ovaj krug sam smislio,
Ovaj krug sam stvorio
Ovaj krug sam razbio
U vetar rasuo.

Ovaj krug sam skupio
I opet sklopio
On me voli,
On me nosi,
On mi opras"ta.

Занима се за круг као геометријско место тачака у равни, његов полупречник, мистерија броја ПИ, квадратура круга итд.

Čova napravio bend, hteo da podigne muziku na viši nivo, nije znao kako, pa počeo da piše neke random nonsens stihove koje je sklapao u tekstove pesama, pa kao "evo, moja pesma nije o ljubavi, strasti, drugarstvu, nije kežual, ona je uzvišena, dvosmislena". Šta god neko napisao, uvek možeš nešto da protumačiš iz toga. Mogu ja da kažem "sat otkucava, gledamo se, mesec peva uz vetrove zvuke, moja kuća je lepa" (što opet ima više smisla nego neki njegovi tekstovi).
Možda grešim, možda za 500 godina provale njegove tekstove, pa počnu da ga cene kao Šekspira, ko će ga znati.

Vidim mnogi se u postovima pozivaju na uticaj droge u Milanovom stvaralaštvu.
Dvojica najvećih pesnika u istoriji književnosti, Bodler i Po, bili su takoreći ovisnici o opijatima. Prvi nije mogao bez opijuma, drugi bez ljute rakije.

Od njihovog doba, do današnjih dana, književna kritika se osvrće na delo ove dvojice velikih umetnika analizirajući ga u svom čistom obliku; tražeći esenciju i vezu sa Muzom i drugim spletovima okolnosti, dok deo kritičara traži vezu sa konzumacijom opojnih sredstava.
Međutim, niko nije išao dotle da vulgarizuje stvari i da trivijalno ukazuje na tu vezu nastojeći da je predstavi kao direktan uzrok i posledicu.

E, ovde to pokušava da učini LOL, skrnaveći Milanov život i delo!

Dati LOL-u da analizira i pesmu "Strepnja" Desanke M., on bi pronašao načina da je masakrira i dovede je u vezu sa analnim i drugim čudima, tražeći THC u krvi pesnikinje.
Doduše, on to radi na duhovit i suptilan način, iz čega se vidi da je vrlo talentovan, ali bojim se da su to čiste projekcije, i da u slučaju Milana Mladenovića gubi vreme jer je na sasvim pogrešnom tragu.
Nisam neki fan EKV-a, niti poredim Milana sa Bodlerom i Poom, daleko od toga (verovatno bi i jedan i drugi i za najbolje pesme Milanove rekli da su sranje), ali ovo što radi LOL je prevršilo svaku meru neukusa.

E, ovde to pokušava da učini LOL, skrnaveći Milanov život i delo!

Dati LOL-u da analizira i pesmu "Strepnja" Desanke M., on bi pronašao načina da je masakrira i dovede je u vezu sa analnim i drugim čudima, tražeći THC u krvi pesnikinje.
Doduše, on to radi na duhovit i suptilan način, iz čega se vidi da je vrlo talentovan, ali bojim se da su to čiste projekcije, i da u slučaju Milana Mladenovića gubi vreme jer je na sasvim pogrešnom tragu.
Nisam neki fan EKV-a, niti poredim Milana sa Bodlerom i Poom, daleko od toga (verovatno bi i jedan i drugi i za najbolje pesme Milanove rekli da su sranje), ali ovo što radi LOL je prevršilo svaku meru neukusa.

Не, оно што Л0Л покушава да уради је да на квазидуховит начин укаже на то да је потпуно апсурдно тражити смисао у томе, зато што нико не може да нам каже који је заиста смисао. Ми можемо да нагађамо, али то је најдаље што ћемо икад стићи - нагађање.

Хајде анализирајте "Глад". Да лије тешка наркоманска пјесма или чиста случајност ако је то могуће. То јест, ако већ нисте, нисам гледао коментаре.

U krugu oka ispod nervozne koze
Mirno ceka glad
Napukle snage ali gvozdenog stiska
Vreba glad

I kada mislim da je svega mi dosta
Kada krenem da se hvatam za zemlju
Opet osecam glad

To nije igra za jedno
To je igra za dvoje
Za mene i glad

Ta greska moze da me kosta zivota
Zivim samo za glad
I kada mislim da je svega mi dosta
Kada krenem da se hvatam za zemlju
Opet osecam glad
Glad mi otima dodir
Uzima dusu

U krugu oka ispod nervozne koze
Uvek budna je glad
Napukle snage ali gvozdenog stiska
Zdere glad

I kada mislim da je svega mi dosta
Kada krenem da se hvatam za zemlju
Opet osecam glad

Хајде анализирајте "Глад". Да лије тешка наркоманска пјесма или чиста случајност ако је то могуће.

Вид', ''тешка наркоманска песма'' је она у којој наратор прича своје вуду доживљаје из будућности када ће бити духовни вођа последњег живог племена људске врсте, живети у пустињи и јести кактус.

Ова песма, тј. ''Глад'', је прича о томе колко може да буде зајебано када стварно почнеш да је осећаш. Глад би била свака врста зависности. Не само хероин. Половини мојих ортака да не дају дуван на само два дана, они би се шлогирали.

Ово је један од ''приземнијих'' текстова, не видим шта није јасно.

Jebote, kako ste plitki, HAHAHAHAAHHA

Pesma "GLAD" govori o gladi za vreme ispitnog roka

Ја мислим да постоји смисао. Мислим да им је дрога отворила неке путеве размишљања као на пример што је случај са Дорсима и ЛСД-ом. Капирам да је зато теже разумети.

Jeste. Najjače fore koje sam ikad smislio su one u napušenom stanju, što nije slučaj s alkoholima, mislim, i tad smiškljam ekstra vrhunske fore, samo u manjoj mjeri, al tad sam puno ljepši i jači. Sad, što śutradan ne kapiram dvije riječi u Draftove, ne znači da su te fore glupe, čak štaviše, vrhunske su, a to što ih ni sam autor ne kapira je samo plus, jer će onda doć' neki rečiti nalpe i uzdić' će te riječi u nebesa.

Meni je jedan lik na youtube poslao poruku, objašanjavajući pesmu Oči boje meda ovako:

Oci boje meda su zenske grudi. Pesma govori i seksualnom vrhuncu (orgazmu). Voda pada je naravno sperma, decak iz vode - pa svi smo nastali iz sperme :). Trag pod levom miskom je trag na srcu zato sto je najverovatnije zaljubljen. Usne boje mesa - vagina. Glas iz grla, covek svrsava pa..... :) Ruke i usne na meni je jasno. Noz medju zube obicno nose vojnici koji se spremaju za konacni napad, tako da se moze shatiti da se sprema da vrhunac. Sablja oko bedra je penis, sta bi inace moglo da bude krivo kao sablja i da se nosi oko bedra a nije sablja :) Znoj sa cela - covek se znoji :) i tako. A i sam pocetak gde kao neshto shishti sh shhhhh i cuje se aa a... asocira na oragazim. I ima dosta pristalica ovakvog tumacenja, mada naravno ne znaci da je jedino i tacno.

Inace o tumacenjima pesama koje je dala Margita mozes procitati ovde http://www.popboks.com/tekst.php?ID=7111 . Odatle poticu sva povezivanja pesama sa drogom i heroinom. Mada je to daleko od istine, jer Milan nije zapravo nikad ni bio klasicni narkoman a Margita je govorila o pesmama za vreme kriziranja tako da joj se ne moze verovati. Ona cak i pesmu Dum Dum povezuje sa heroinom sto je apsurdno.

Ja ih slušam ceo život. Al' ono što Džimi reče..

били су ми занимљиви музички

... a što se tiče tekstova... pa znam da sam dostao razmišljao o njima, al' sam uvek nalazio ono što ja želim da nađem u tom trenutku... svi to valjda radimo ?
volimo da se pronađemo u tekstu pesme, pa se trudimo da ga razumemo onako kako mi to želimo...