Prijava

Lagerfild Karl, žešća flegma od dizajnera. Ostaće zapamćen ni po čemu.

Nešto razmišljam o Šabanu i mislim se - po kome je izraz "šaban" dobio ime? Nije sigurno po Bajramoviću, on se opušteno pojavio da lupim 10 godina pre Šaule, napravio neko ime, bio na bibisiju pet dana za redom, proglašen za kralja mandova od strane pametnih i knjiških ljudi.
Znači - pored dva Halida, koji su i pored neosporivog prirodnog dara obojica dostigli u vrh glave uporedivo mlaku visoravan slave, dva Šabana su broj 1 dualizam u domaćoj estradi kroz poslednje četiri dekade.
Ali kada se kaže da je neko šaban, me misli se na Bajramovića, nego na ćelavog gmaza Šaulića, jer je on bio taj šaban koji će da zagine na autobanu jer se žuri da stigne sa jedne slabo plaćene tezge na drugu, iako nije sudar bio njegova krivica kao recimo što je Ipče bio kriva partija u drumskom udesu, ali Ipče je bio gori šaban od samog Šabana.
Ipče je bio beta-verzija tog nekog ljakse-fatale tipa vokalnog primenjenog umetnika sa pakistanskim imenom koje na prvu loptu izaziva podsmeh.
Nomen est omen.
Ako si Ipče, Jašar, Kemal ili Sinan, a pritom se baviš muzikom u profesionalnom kapacitetu bez potrebe da podležeš satanističkim uticajima Zapada, onda si jebi ga neophodno i šaban.
Ili ako se oblačiš imalo nalik na Šaulića devedesetih, opet si šaban.
Ali to pomalo nije fer, jer Šaban nije bio ni iz bliza toliki šaban koliki su šabani bili i ostali neki od šabana kojima se u vidu svojevrsne nepoželjne titule pripisivalo Šabanovo ime.

Bio vrh pevač.
Počivaj u miru, anhele.

10 дандара за ово прозивање ипчета

шабан сада пева анџелима

Стварно, онај тип са бабећом фацом кратке седе косе и терминатор цвиџама. Фешн Ти Ви више никад неће бити исти. Страхињића Бана изгубиће сталне муштерије.

Gotivan je bio Lagerfeld, imam nekih stvari od njegove dizajnerske linije s tim da nije dosao ni blizu vrha dizajnerskih brendova. Mozda zato sto je radio prije toga za Fendi i Pradu mada bi mu to trebalo biti ogroman boost. Ako ga uporedimo sa jednim Tom Fordom, vidimo da je vidno zaostao iako ima vece iskustvo i furao je cistu ekstravaganciju. Sta znam..

čhevu, nisi baš izabrao najbolji trenutak da na polušaljiv način objašnjavaš kako nisi gotivio šabana ali eto kapiraš da je bio veličina i stoga rip legendo bla truć.. ja bar još uvek nisam izašao iz šoka koji me zadesio kad sam čuo da je šapke stradao i ne osećam se lepo dok čitam ovakve kritičke osvrte u maniru krugodvojkaša, koji uz deklarativnu izjavu dužnog poštovanja mnogo veću potrebu imaju da izraze svoje neslaganje sa njegovom muzikom i da ga posprdaju van lest tajm :@@@

Bravo urac, provalio si kakva je klima na sajtu pa si se zaleteo prvi ovde da sakupis vukajlija poene ovim postom.
Glupo je malo da sabanovu smrt koristis za ovakve stvari.

Realno korišćenje Šapketove smrti za dobijanje nekih internet poena nije lepo. I usput samo bih dodao, @Ps nisu ono sintagme što si napisao brt.

lol šta će mi poeni?

Che vu= konjski musavi čmar

Kakva sranjcuga izasrana od che vua, ne iz razloga nipodastavanja bilo cijeg rada vec zato sto elementarno nepoznavanje materije isijava iz pisanija.
Slusao sam starije ljude, oca izmedju ostalih kad mi je pricao o Sabanovom startu, igrali su fudbal zajedno tamo u neko vreme i kazu da je Saban bio Bog jednostavno tada. Mislim da je jos sedamdesetih stekao status legende i nedodirljivog, sve sto je posle radio bilo je u svrhu opstanka na tronu. Ne razumem se preterano u narodnu muziku, ali znam pouzdano da 70 posto ljudi starijih od 50-60 godina tvrde glavom da veceg pevaca narodne nije bilo niti ce biti na ovim prostorima. Kazu da kad on uzme mikrofon bukvalno sve staje i zemlja prestaje da se vrti. Ja nemam razlog da ne verujem. Sto se tice Halida, obojice, to mogu i licno da tvrdim jer sam ziveo u vreme zenita obojice, a pogotovo Muslimovic je bio jebena legenda tamo negde 1984-1988 ili taj neki period. Prijatelju, lik koji za dve godine izbaci Cuvaj prvu ljubav, Oj jarane jarane, Znam za sve sam kriv, Stoj jarane, Idi moram da ti kazem, Mene je ucilo vrijeme, Hej ljubavi u dalekom gradu, Nepoznati druze moj, Putuj putuj sreco moja, Ucini bar jedan pogresan korak... tako nesto nazvati mlakim je zesce pretenciozno i jednostavno isijava neznanje. Nemas ni predstavu koliko je taj covek bio popularan, pretpostavljam da si previse mlad i da eto jedes govana da bi se jela. Saban Bajramovic i Ipce takva liga nikad nisu bili jednostavno.

halid muslimovic legenda israo se chevu posteno

Dobro, sada je svako legenda.
Dobar je 'Alid ne kažem, ali nema taj status legende jednog Šabana.
Moj osvrt se više odnosio na nepravdu činjenice da je izraz "šaban" dobio ime po Šauliću iako je on bio manji Šaban od recimo Ipčeta ili Kebe, ali se ne kaže "brate mojne bele čaje na crne cipele, mojne si ipče/keba", nego se koristi "šaban".

Nije muslimovic legenda, vise je da se kaze odlican pevac narodne muzike, prva liga....al nije sabanov rangrang

Bombaš - nisam Halida nazvao mlakim, već nivo njegove slave i statusa legende kada se uporedi sa Šabanom, pročitaj opet jebi ga. Čak sam spomenuo i njegov neosporiv talenat.
Sećam se i ja Halidovog zlatnog doba, '79. godište sam, nisam baš toliki gušter.

Idi moram da ti kazem; idii necu da te lazem ne volim te viseee sve mu si kriva tii - dosta bolja halidova izvedba od ninove

če vu dovedi me u nju ziland, a ja ću posle lako u brizbejn nekako, vremenom, tamo mi se sviđa tamo bih živeo, u brizbejnu, onaj severoistočni deo grada što gleda na okean

a kad smo već kod pokojnog kralja, izgleda da mu presudio turčin neki. znači dva iskonska neprijatelja srbije, nemačka i turska. Neki Kedira nam oduzeo Šabana :(

Ipče ima Tome Zdravković sindrom jbg
Poginuo roba rano i sad mi to daje na značaju. Daleko da je loše pevao.
Jašar bolji pevač od njega kad smo već kod tog samo manje harizme ima

zašto nema teme na vukajliji o tome, diskusija o najboljim pevačima narodne muzike i slično?
e svašta.