U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.
Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.
@Marijana
Hvala
Razmišljao sam da li da pitam ovo ovde ili u definicijama za brisanje pa rekoh ovde. Čitao sam raspravu o definicijama kopiranim sa interneta i pitao sam se kakav je stav po tom pitanju? Da li se te definicije tolerišu ili brišu? Pročitao sam i nečiji argument da se potrudio da iskopira to i mislim da to ne pije vodu jer bi onda ovaj sajt izgubio svaku poentu... Elem ako su te definicije za brisanje ja ću ih rado prijaviti a ne da po stoti put budem hejter (i to ne zato što sam dao veliki broj minusa u malom vremenskom periodu nego samo zato što sam dao veliki broj minusa!!!).
Hvala adelante :)))))))
to ti je vrlo zajebana stvar boxy, da ne kazem borba sa vetrenjacama. u principu nije lepo da se radi, ali je dozvoljeno. dozvoljeno je zato sto ne moze da se svaka def proverava da li je odnekud prepisana ili ne.
u principu ne smeta ako se nesto malo preformulise i postavi, ipak je ovo kao recnik slenga a sleng je nesto sto vec postoji, tako da ako je nesto bilo vic prvobitno, pa uslo u sleng, ne smeta to definisati (ali obicno ne skuplja mnogo pluseve to).
problem je kod potpunog c/p, ali i tu se u principu se nista ne radi, te se definicije ostavljaju. jedino sto ja radim, u slucaju kad vidim neki potpuni c/p i da se recimo autor zahvaljuje dole kad mu neko da plus, kao mnogo sam ga dobro smislio, je da stavim link u komentarima odakle je prepisano, i onda autor obicno obrise sam definiciju (i obicno baci mali hejt).
mozes recimo to da radis umesto da prijavljujes... ali nemoj ukoliko nije potpuno isto kao na tom sajtu, i vodi racuna da na nekim sajtovima osvanu definicije odavde (oni rade c/p vukajlije). i nikako nemoj da napominjes ako si nacuo negde nesto slicno, a nemas dokaze za to. to je ruzno!
znaci ako radis ovo, vrlo pazljivo. samo ako si 100% siguran i imas dokaze (sa datumom).
Obrisali ste mi "smilovati se" - "Ponekad se smiluje Čak i Noris" ???
Razlog za brisanje: "nije definicija".
Mislim da je u tome stvar. Ovo je primer, a ne definicija za pojam "smilovati se".
Slažem se, samo ima dosta neobrisanih primera gde ovo "pravilo" nije ispoštovano, a voleo bih da mi neko objasni kakve veze sa Vukajlijom ima definicija "Ne govori loše o Srbiji", i slične ... Niti je duhovito, niti je definicija, niti je sažeto, dakle, čovek napisao sastav na zadatu temu ... Dakle, moja "definicija" je imala sigurno više veze sa Vukajlijom nego ovo nešto ...
Pazi, to stoji.
Ako naletis na definicije koje nisu obrisane a za koje mislis da bi trebalo, slobodno ih prijavi, ima tema za to na ovom delu foruma.
Razlog zasto postoje je taj sto ih moderatori cesto ostave ako su noviji clanovi u pitanju, a def im je usla iz nekog razloga u plus, cisto da ih ne bi obeshrabrili, dok se malo ne uhodaju. Posle ih obrisemo, ali nekad propustimo pokoju i onda takve ostanu.
Ti si, sa druge strane, afirmisan autor za mnostvom dobrih definicija, pa u skladu sa time se i ponasamo prema tebi.
Naravno, desi se da i mi pogresimo, tako da slobodno mozes da dovedes svaku odluku o brisanju ili ostavljanju u pitanje i tako da pomognes oko uredjenja sajta. Samo daj primere.
Poz!
vratite mi ovu def.objasnjenje nije definicija je jaca glupost,jer ako bi tako gledali,90 posto stvari ovde nije definicija tako da....
http://vukajlija.com/razlika-izmedju-zivotinje-i-coveka/52207
ne može.
sto?
Pravda za Lakija, definicija je dobra
pravda za surovog.
definicija je nekvalitetna, nije definicija, a bogami i nema smisla. možda čak i eksplicitno vređa inteligenciju pojedinih članova.
ne može.
jebem ti kriterijume...
nego el moze da se promeni color sheme ili tako nesto na ovoj novoj verziji,jer svaki frugi red jedva da vidim..
Лаки одеш у свој профил, измена профила, и на дну ти се налази опција за мењање теме.
Ovim putem izražavam zahvalnost N.N. moderatoru koji je umesto mene bacio teglu sa hejterima na groblje.
Ponekad i vi možete znači biti dobri. :)
Kada neko prvi put poseti sajt i vidi za medalju nepreglednu prvu stranicu, teško da će se zadržati. Može li da se promeni osnovna postavka boja, da se npr. stavi ljubičasta tema, dosta je preglednija?
Gde se nalaze, ako uopšte postoje, nedefinisani, traženi izrazi?
to sam i ja pitala
Zasto mi se desava da citajuci def.,naidjem na vec ocenjenu, a ja je nisam ni procitala? Evo, malopre, def" Cigani na Ju Tjubu" ocenjena a ja je prvi put vidim. I nije ovo prvi put, desavalo se do sada desetak puta.