Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Ne, nije još. Fali mu još nešto manje od 400 poena. :P :D LAWL
molim te ehinacea, zahtevam izvinjenje, ovo je kao da si mi umazala facu toplim gnjecavim govnetom.
Izvini!
OPROŠTENO TI JE!
:)))))
Moze neko da mi objasni, zasto sam ja "hejter"?!
Objasnjeno na pvt (forum>privatne poruke>objasnjenje)
nemam zamerke samo da kazem da je dobro sto se zakljucavaju duple teme.
molio bih moderatora da mi objasni sto je na mom profilu ubaceno"hejter" i ko je to uradio.....smatram da nisam "hejter"...unapred hvala
posle dužeg razmatranja utvrđeno je da si, namerno ili nenamerno, 65 definicija autora Ludi Psihijatar ocenio negativno u veoma kratkom roku, što po svim parametrima predstavlja hejt, tako da smo preduzeli određene mere. pored toga si koristio neprikladne reči u komentarima na definicije dotičnog autora.
ja sam hejter....ko priznaje pola mu se prashta
Možda bi trebalo da ovo za hejtere stavim na FAQ.
valjalo bi..
Sad ću prvi put da se bunim na konkretnu odluku moderacije. Obrisana mi je "najgora definicija". Kaže eksplicitno vređanje. Ako kažem da je neko napisao spontanu glupost, i to dokumentujem, ne znam čime sam ga uvredio. Nisam rekao da je neko glup, jer i pametan čovek može da izvali glupost, recimo ja. Osim toga, nikoga nisam pomenuo, a veoma je lako doći do najgorih definicija. Ako nekoga vređa što je tamo, zašto to uopšte postoji.
A šta mislim o onome koji me je obrisao, neću reći, da ne bih eksplicitno vređao. Ali mišljenje zadržavam i biće iznošeno u neformalnim kontaktima.
istina je da nije preterano teško da se dođe i ustanovi koja je najgora, ali ako je već tako, nema potrebe da i ti još usmeravaš ljude da daju minuseve.
potraži inspiraciju negde drugo, jebiga, izvini.
(ja sam obrisao)
Da kažem slobodno... pa vidiš, od tebe me tako nešto ne bi mnogo ni iznenadilo. Kažeš nisi... Pa evo, kao što svako može napisati glupu definciju, svako može i pogrešiti. Ja sam veteran mnogih internet foruma, onih političkih, gde su najgore svađe, često i lične. Čak i tamo gde se išlo na najstrožu moderaciju (recimo da bi se pokazalo kako je besmisleno onima koji su to tražili) pravila se razlika između "glup si" i "prićaš gluposti". Inače ne mislim ništa loše o osobi (odnosno liku) koja je najčešća na kraju liste definicija, za razliku od recimo tebe (što sad nije bitno)...
Tako da čekam da mi se junak javi. Ako ne vidi sam/a svoju grešku, recimo da me je razočarao/la :)
A tako znači, opet strah od minusa, ili strah od zameranja... U onoj definiciji je jasno da je najgora definicija čak uspeh. Ali to Surovi ne razume jer je ograničen.
Nadam se da te nisam eksplicitno vređao.
@duh sekire: naravno da nisi, sve je u najboljem redu.
Pošto sam uložio izvestan trud u definiciju najgora definicija, spreman sam na kopromis. Pošto vidim da je primer problem, pristajem da se vrati uz naznaku "uprava je sumnjala da bi primer smetao nekima". Zamolio bih da se definicija vrati uz glasove koje je dobila u momentu brisanja. Mislim da je to moguće. Alalim to što sam oštećen za one koji bi u međuvremenu glasali. Hvala!
@ zyclon, dobro je što smo se razjasnili, a beef nije imao veze sa moderacijom. Još jedno nisam rekao na četu: Ja sam na jednom forumu imao sam temu "Zašto mrze Ameriku" koja je imala preko 500 stranica. Tako da se poprilično prepoznajem pod oznakom Sajber mrzitelj :)
/ Kraj digresije /
I još jednom, ne mislim ništa loše o osobi koja je najčešća na dnu liste definicija. Čak mi je gotivan taj fazon. A drugi šta misle - njihova stvar.
vraćeno, nema potrebe bilo šta menjati, jedna definicija manje više ne treba da bude razlog za bilo kakvo nerviranje. ako ti je stalo do definicije, narvno da ću je vratiti. nema nikakvih problema.
pozdrav.
Hvala :)
Što me kick-ovaste na groblje?