Језичке недоумице

1. Капирам шта хоћеш да кажеш. Али опет мислим да се пише са два Ј.

2. А то си мислио... :) Хм. Има логике твоја тврдња, али ипак - што рече Хипнос.

3. Ljudi, kako se pise "el"? Znam da je to kao od "je li", ali da li to treba bas kao 'e l' ili sta?

4. Алал ти питање! :)

Увек се ставља само један апостроф, чак и у случајевима кад се изоставља више гласова са различитих места у речи. Нпр. (х)ај(де) се пише 'ај, а не 'ај'. Овде су две речи, тако да је ово 'е л' вероватно исправно, ал' много ружно изгледа. :)

Бацила си ме у ребус.

5. Meni "el" uopšte ne zvuči kao postojeći oblik. Možda u govoru, ali u pisanju sigurno nije ispravan, pa zato i ne postoji način na koji se skraćuju reči da bi dale to "el". Al' ovo samo iz glave pričam, nigde nisam proverila, tako da mi ne verujte. :D

6. Колегинице, брукамо се. :D
    Боље да смо се правили да нисмо видели питање. :D

7. Pothitno ili podhitno? Ja bih inače rekao da ide pod hitno, no u testu su ponuđena samo prva dva navedena odgovora.

8. Da, zato kazem. Zbunilo me posto su dve reci. Deluje nepravilno sa ta dva apostrofa. Hvala u svakom slucaju. Preci cu na potpun oblik da ne bude nedoumica. :)

9. Увек се ставља само један апостроф, чак и у случајевима кад се изоставља више гласова са различитих места у речи. Нпр. (х)ај(де) се пише 'ај, а не 'ај'. Овде су две речи, тако да је ово 'е л' вероватно исправно, ал' много ружно изгледа. :)

А зашто би се писало

'ај

кад је то скраћено од

ајде

а оно се пише без апострофа.

Ваљда је логичније да буде

ај'

Pothitno ili podhitno? Ja bih inače rekao da ide pod hitno, no u testu su ponuđena samo prva dva navedena odgovora.

Какав ти то тест? :)
    Пише се ''под хитно''.

10. to je super-test, da ne zaokruzis ni jedan odgovor :D

11. Ниједан! :P

12. Očekivala sam više od tebe Džimi. :)

Veliko slovo, super-test, bedna konstrukcija duple negacije, razmak i bez tačke.

Bemudete, valjda se vidi sarkazam... :(
    :otišla da se rokne:

13. Џими, ја пишем "ајде" са апострофом, због "хајде". Јебем ли га, не знам да л' треба тако...

14. Što se brukamo? Ne kontam..
    I, ko ima gde da proveri EL to EL postoji EL ne postoji? :D Kakva reč! Multifunkcionalna!

15. Стивене, ајде се 100% пише без апострофа. :)
    Чрч паб, добро, нећемо да претерујемо. :Д

16. Хахахахаха...

Ма зајебавам се, као требало би да знамо све.

Како ти пишеш "ајде"?

ЕДИТ: Џими, повероваћу ти.

17. Ма зајебавам се, као требало би да знамо све.

Нећете да знате све ни кад завршите факс, а ни 30 година после тога. Језик је немогуће научити. .)

18. Ту си у праву. Али имам ја још много празнина у свом знању.

19. Khm, vraćajte se na EL, pametne glave. Ajde, Džimi, da te vidimo, vadi tog Klajna. :D
    Ah, srpski jezik, divno dvosmislen, naročito u kombinaciji sa germanizmima. :)

Rekli o sajtu

Vukajlija, lijek koji je potisnuo iz upotrebe Edronax, Zoloft, Prozac, Aktivin H i ostale antidepresive. Nuspojave su: grčevi u trbušnim mišićima, suzenje očiju, ludački osmjeh i lako se navući na njega.

Psiholog · 20. Februar 2011.