Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.
Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.
Појма немаш. Кад си био у Русији да провериш то? Ја сам био и проверио. Појма немаш.
Da, možemo usput i da organizujemo piknik na Prokletijama. Lep vidik, kažu.
Kako ne, a i fino je vreme pričao mi je ćale. Tamo je sližio vojsku. :)
Област је добила име по Србима који су се населили 1752. године у Русију из Аустријског царства (углавном са територија данашње Војводине). Руске власти су дале српским насељеницима земљу и дали јој име Нова Србија. У новој домовини су Срби основали многа села са истим именима као и у старој. Многа од тих села су и до данас задржала старе називе, али становници су русификовани Срби.
Примери назива села у Новој Србији, која се јављају и у Панонској низији (у Војводини и другим регионима) су:
Сомбор (Дикивка), по Сомбору у Војводини
Сентомаш, по Сентомашу, данашњем Србобрану у Војводини
Сланкамен, по Сланкамену у Војводини
Вршац (Нестеривка), по Вршцу у Војводини
Суботица (Мала Аџамка), по Суботици у Војводини
Мошорин (Некрасивка), по Мошорину у Војводини
Сента (Могилово), по Сенти у Војводини
Кањижа (Три Барјаки), по Кањижи у Војводини
Мартонош (Јермина Балка), по Мартоношу у Војводини
Панчево (Ољховатка), по Панчеву у Војводини
Надлак, по Надлаку у Румунији
Турија, по Турији у Војводини
Владимировац, по Владимировцу у Војводини
Вуковар, по Вуковару у Хрватској
Фелдвар, по Велдвару или Фелдварцу, данашњем Бачком Градишту у Војводини
Чонград (Andrusivka), по Чонграду у Мађарској
Земун (Плахтијивка), по Земуну, данас делу Београда, Централна Србија
Вараждин (Протопопивка), по Вараждину у Хрватској
Ковин, по Ковину у Војводини
Вилагош (Деријивка), по Вилагошу, данашњој Ширији у Румунији
Бечеј (Усикивка), по Бечеју у Војводини
Oblast koju su nam dali je fazon veća od Vojvodine!
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/b4/Map_of_Ukraine_political_simple_Oblast_Kirowohrad.png/300px-Map_of_Ukraine_political_simple_Oblast_Kirowohrad.png
Славеносрбија је била под непосредном управом Сената.
Насељеници су служили у Бахмутској хусарској регименти.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/20/New_serbia_slavo_serbia.png/800px-New_serbia_slavo_serbia.png
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D1%8F%D0%BD%D0%BE%D1%81%D0%B5%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%8F
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%8F_%D0%A1%D0%B5%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%8F
do jaja ali zar nisu ta imena u zagradi ona koja se danas koriste?
Ma ne može niko da ospori značaj i uticaj Rusije na Srbiju,ču.
haha bukvalno chu :))
Ču malo mi čudno. :)
Dobro, zajebali ste me.
To sto sam ja mislio da njih apsolutno zabole za nas je to sto od njihovih politicara nisam video nista dobro.
Uh, jebeno za prognoziranje. Ništa dok mi Džanki ne dojavi šta bi moglo da se desi. Ali...
Recimo da pustimo Borhana dileju da odigra svoju diplomatsku kartu do kraja i da pokloni i taj sever Kosova al' da zvanično izgleda kao da i dalje nismo priznali, zašto? Zato što trenutno nemamo drugog izbora. Ako uđemo u rat, najebali smo. Vojska nam je na nivou lovačkog društva, dok ovamo zapad finansira šiptarčine. Jednostavno nema ko da ratuje ili ćemo možda mi kao civili da pokupimo motke i da ih bijemo? Ali neka im ga za sad. Doselimo preostale Srbe odatle kod nas i a u kurac. Posle toga, odmah masovna revolucija i da sklonimo prljavu gamad s vlasti i da ih ponabijamo u zatvore i uvedemo smrtne kaznu za veleizdaju. Naravno, nova vlast bi bili novi ljudi koji s politikom do sad veze nisu imali, niko od aktuelnih smradova iz opozicije. Od tog trenutka počinjemo s mudrijom politikom, ulaganje u poljoprivredu, pospešivanje nataliteta raznim bračnim beneficijama, iskorenjivanje feminizma iz debilki, batinama ako treba. Ima da rađate sve u šes', nego šta! Troje dece po porodici minimum! I ima svi da rade dvajes put više od Kineza! Sve poslove, nema biranja! Što bolja saradnja s istokom, Rusi, Kinezi glavni ciljevi. Recimo da prođe 10, 15 godina i mi konačno postanemo pristojna država i povratimo neki ugled. U međuvremenu, pretpostavimo da će Ameri da bankrotiraju. I time šiposi izgube "leđa". Ulećemo na Kosovo, deremo se: "GDE STE ŠIPTARI DECXHKO!" i u stilu Andrije Brevića vršimo divljački genocid!!! Dobro, ne mora baš to, možemo samo i da ih rasteramo. I onda živimo srećno dokle nam se živi srećno. THE END Sem ako se ne desi smak sveta u međuvremenu.
Ovo čisto malo da vidim kakav sam u pisanju bajki, ne shavatajte me ozbiljno. :D I onako je sve beskorisno što pišemo ovde.
To bi zvucalo kao idealna drzava, al ne moze to kod nas. Ne mozemo mi da se dogovorimo medju sobom.
Sramota, sramota... Ko će da brani te Srbe na kosovu sad!? NIKOO!!! NEMA KO DA IH BRANI, ONI KOJI BI STALI UZ NJIH i BRANILI U SVAKOM TRENUTKU SU ZAVRŠILI U HAG!! Tako da ko sme sada da ih brani od ovih što su na vlasti, niko, jer se plaše da će završiti kao ovi.
Zna li neko otprilike koliko ima Srba dole?
Ma znam, moje puste fantazije.
Нажалост нисмо. Ти си се сам зајебао. Проблем је што и даље тврдиш зајебали сте ме, уместо погрешио сам. Велика разлика.
To sam mislio, pogresio sam.
Премало....
http://three-ninjas.co.uk/wp-content/uploads/2011/07/double_facepalm.jpg
Па од тих који су сад у Хагу једино је Војвода имао муда да каже - Ухапсите ме! и за то му признајем заслуге. Остали су говна која су јебавала ову земљу годинама скривајући се ко најгоре пичке! Поготово Караџић, Младић и Хаџић! ПИЧКЕ!
Jesu picke. U Bosni i Hrvatskoj su radili sta su hteli, a posle beze.