Појам авангарде (франц. avant = „испред“, garde = „чувати“) означава најчешће малу групу интелектуалаца и уметника који се крећу кроз нове културне и политичке терене, предводећи друштвене слојеве. Појмом се најчешће означава уметност која је испред своје епохе, иновативна, експериментална, хетеродоксна. У многим случајевима појам авангарда кореспондира са појмом елита. Руска уметност с почетка 20. века која је ишла испред револуције назива се руском авангардном уметношћу.
o partizanu ne pisu, medije boli kurac.nacija se raduje samo kad zvezda pobedi jebem ti ovakvu naciju sto me bog osudi da zivim ovde, kao da sam u proslom zivotu bio dzelat pa sad moram da ispastam
mi grobari citamo knjige da bi intelektualno napredovali, dok musavci ponesto "procitaju" da bi posle govorili "ja sam procito 8 knjiga brm brm dzvedzda". naravno nista ne zapamte posle toga, musavcima je knjiga ko vestici beli luk
Franjo tudjman je osnovao ovaj klub.
A zbog ovih jadnika nasa zemlja dozivela najvece pisanje u istoriji srbije, kad ih je dinamo silovao 5:0
Znaci ponosniji sam na cetnicku saradnju sa nacistima nego na taj sramni poraz, ko sa pionirima da su igrali
kada je napunio 3 puta toliko, osniva hrvatsku...ima neke simobolike. partizan, tri za srbiju i hrvatska...
mojne samo spike da je hrvatska bila vec i sl.ok, bila je.
a za Hrvatsku mozemo samo da mu pljunemo pod prozor... i majku mu jebem, svi su imali te neke svoje mucenike, robijase, one koji su se borili i izborili za svoje drzave, samo mi govna Seselje...
najbolje smo ubijali, najgore vazdizali, pogledaj samo koji klub nam je "simbol srpstva" i sve ce ti biti jasno. Uopste, plemenenito je i duznost svakog pravog srpskog patriote da bude protiv svega sto zvezdizam predstavlja. Samo knjiga braco.
Ardijan Đokaj vas otpozdravlja.
https://i.imgur.com/Z732XXQ.jpg
predsednik partizana zagrlio legendu zvezde?
franjo beba partizana
goranac
Hahaha
Na kojim su drogama ovi što pišu da ćemo, ako obezbedimo LE, da dovedemo Keisukea Hondu?
Jednom kad probaš anime i hentai nema nazad jbg.
Avant-garde
o partizanu ne pisu, medije boli kurac.nacija se raduje samo kad zvezda pobedi jebem ti ovakvu naciju sto me bog osudi da zivim ovde, kao da sam u proslom zivotu bio dzelat pa sad moram da ispastam
https://www.youtube.com/watch?v=Uz_Jfjc2Jkc
mi grobari citamo knjige da bi intelektualno napredovali, dok musavci ponesto "procitaju" da bi posle govorili "ja sam procito 8 knjiga brm brm dzvedzda". naravno nista ne zapamte posle toga, musavcima je knjiga ko vestici beli luk
knjigom protiv zvezdizma
počeli bosanci da čitaju knjige, otišli smo u kurac
JEBACEMO MOLDEA
https://youtu.be/Q9W4iEUlcwE
Najjača stvar na meču je definitivno bila "FIRE" Ožegović hahaha
Franjo tudjman je osnovao ovaj klub.
A zbog ovih jadnika nasa zemlja dozivela najvece pisanje u istoriji srbije, kad ih je dinamo silovao 5:0
Znaci ponosniji sam na cetnicku saradnju sa nacistima nego na taj sramni poraz, ko sa pionirima da su igrali
Franju tada treba izucavati, sa 23 godine da osniva Partizan je izuzetna stvar, veoma napredan mladic.
kada je napunio 3 puta toliko, osniva hrvatsku...ima neke simobolike. partizan, tri za srbiju i hrvatska...
mojne samo spike da je hrvatska bila vec i sl.ok, bila je.
a za Hrvatsku mozemo samo da mu pljunemo pod prozor... i majku mu jebem, svi su imali te neke svoje mucenike, robijase, one koji su se borili i izborili za svoje drzave, samo mi govna Seselje...
najbolje smo ubijali, najgore vazdizali, pogledaj samo koji klub nam je "simbol srpstva" i sve ce ti biti jasno. Uopste, plemenenito je i duznost svakog pravog srpskog patriote da bude protiv svega sto zvezdizam predstavlja. Samo knjiga braco.
zvezdizam i partinizam.ista kita, druga majka.