Premijer Liga 2011/12

1. Ja postujem junajted kao klub, ali jednostavno Ferguson mi je najodvratnija licnost u svijetu fudbala...jednostavno iz njega bar za mene izbija tolika odbojnost da ja to ne mogu opisati....opet kazem imam respekt za sve sta je uradio u tom poslu

2. Видић изабран у најбољих 11 у историји премијер лиге. Велико признање, богами.

Је л' уме неко да ми објасни зашто се у обзир узима само последњих 20 година кад се говори о премијер лиги? Добро, промењено је име 1992. године, али није ми то некако довољно да би се о оном што је било пре причало скоро као о другом такмичењу.

Јасно ми је кад говоре о неким рекордима у ЛШ, па не рачунају оно док се звало КЕШ, јер је систем такмичења био другачији. А Енглези су ваљда увек играли класично првенство.

3. I mene je to zanimalo i mislim da sam negde pročitao da se tada nije promenilo samo ime, nego i sistem takmičenja, počeli su da se bavi više statistikima. Izmenilo se dosta pravila i zakona da bi liga stala na noge.. Bem li ga, ne mogu da računaju ko je bio najbolji asistent 1895 :)

4. То већ има смисла. Знао сам да мора да постоји нешто више од промене имена.

5. Prvih 11 od Eksperata:

Experts XI: Schmeichel; G Neville, Adams, Ferdinand, A Cole; Ronaldo, Roy Keane, Scholes, Giggs; Shearer, Henry.

I javnih 11, od glasača:

Public XI: Schmeichel; G Neville, Adams, Vidic, A Cole; Ronaldo, Gerrard, Scholes, Giggs; Shearer, Henry.

A total of 300,000 fans from around the world and an 11-strong panel of industry experts were asked to name their greatest ever selection as part of the Premier League’s 20 Seasons Awards, and Red Devils legends past and present formed the majority of both lineups.

Bukvalno se razlikuju što su u ekspert postavi Roj Kin i Vidić, a u glasačkoj Džerard i Ferdinand..
    Ne bih da se pretvori u raspravu, tako da naglasim samo da je moje mišljenje to da se slažem za Kina, ne jer sam Junajtedovac, već jednostavno meni je on deafult za kapitena. Jes' da u ovim postava svako može da bude kapiten, ali Roj Kin je bogotac po toj kategoriji kada dodje do vodjenja tima.

6. Bukvalno se razlikuju što su u ekspert postavi Roj Kin i Vidić, a u glasačkoj Džerard i Ferdinand..
    Ne bih da se pretvori u raspravu, tako da naglasim samo da je moje mišljenje to da se slažem za Kina, ne jer sam Junajtedovac, već jednostavno meni je on deafult za kapitena. Jes' da u ovim postava svako može da bude kapiten, ali Roj Kin je bogotac po toj kategoriji kada dodje do vodjenja tima.

Taj isti Dzerard je objasnio kapitenstvo u finalu LS 2005. A da ne pominjem ko je kompletniji igrac. A da ne pominjem vernost klubu, igranje cele karijere sa igracima osrednjeg kvaliteta.

7. Taj isti Dzerard je objasnio kapitenstvo u finalu LS 2005.

Ovde se gleda Engleska premijer liga, ne liga šampiona, kup uefa ili igranje za reprezentaciju. On jednostavno nikad nije osvojio ligu i zato je Roj Kin, barem po meni, zasluženo zauzima mesto u prvoj postavi.

8. Kinova harizma je daleko veća od Džerardove. Ok, Džerard je kapitenisao to finale. Nisam ga se nešto sem toga nagledao u nekim epskim preokretima i motivacionim delima. Davao je bitne golove, naravno, ali on je generalno golgeter, i nije mi nikad bilo jasno zašto igra to što igra.

Kin, sa druge strane, nije davao puno golova, ali njegove reči bi zvonile u ušima saigrača ako bi neko nešto zajebao, jer im je na licu mesta jebao kevu ako zaseru i terao ih da poprave to. Bio je amaterski bokser prvak, i bio bi pro da se nije odlučio za fudbal. Imao je vrlo nezgodnu narav, ali baš to mu je i davalo za pravo da bude taj motor ekipe kakav niko više nikada neće imati. Neka mizerna paralela bi bio Gatuzo.

Obojica su igrali (igraju) srcem svaki minut, tu nema rasprave. Sad, preferiraš li solo gol kada ti ekipa gubi ili kolektivno mamojebačko dizanje morala za jebanje kevi, to je već od osobe do osobe.
    Meni lično je Kin najbolji kapiten zbog toga. To je nešto posebno bilo. Taj čovek je bukvalno kidao.

9. Ali zasto bi Kin/Dzerard morali biti kapiteni u ovom timu? Mogu i neki drugi igraci imati kapitensku traku iz ovog tima. Moj izbor je svakako Dzerard, narocito ako se uzme u obzir sto je igrao u timu sastavljenom od vecinom prosecnih igraca. On da je hteo titulu, lepo bi otisao u Celsi kad je mogao, tako da argument o nemanju titule i nema mnogo smisla. Svakako da je i Kin igracina, ali pogledajte samo koliko Dzerard traje u Engleskoj.

10. Van Persi je odbio novi ugovor, evo sad čitam. Uprava ga nije ubedila da će se boriti za titulu ove sezone. Najverovatnije prelazi u Juventus i, čik pogodite, Siti..
    Dosta pičkasto od njega, jer je Arsenal njega trpio dobrih 4 sezone kad je bio više povredjen nego što je igrao i stali uz njega i čekali da proradi i sad se ovako odužuje.
    Al opet, nije ništa sigurno, pošto Venger dosta planira u ovom prelaznom roku i ako dodju M'Vila, neki mega kul štoper, uz Podolskog i povratak Vilšera možda se i predomisli.

11. Ali zasto bi Kin/Dzerard morali biti kapiteni u ovom timu? Mogu i neki drugi igraci imati kapitensku traku iz ovog tima. Moj izbor je svakako Dzerard, narocito ako se uzme u obzir sto je igrao u timu sastavljenom od vecinom prosecnih igraca. On da je hteo titulu, lepo bi otisao u Celsi kad je mogao, tako da argument o nemanju titule i nema mnogo smisla. Svakako da je i Kin igracina, ali pogledajte samo koliko Dzerard traje u Engleskoj.

Ugh, jer je jednostavno najkapitenskiji materijal od svih prozvanih?

Šmajhel, Nevil, Gigs i Džerard bi mogli da nose kapitenku vrlo lako, ali pod uslovom da nema Kina.

On da je hteo titulu, lepo bi otisao u Celsi kad je mogao, tako da argument o nemanju titule i nema mnogo smisla.

Pa gde sam ja rekao da je bitno to da li ima titulu ili nema?

A Džerard ima jedno 5 sezona još da igra da bi stigao Kina po broju tekmi.

KEANE ON MOTIVATION: "People ask where my competitive streak comes from. It's fear. I have a big fear of failure"

Jednostavno nije za poredjenje.
    Džerard je sjajan, ali Kin je kapiten.

12. Realno, opet se nece Arsenal boriti za titulu. A Juventus je odustao od Van Persija, tako da ce Siti biti kandidat za njegov potpis. Ako Siti dovede i Hazarda, nema dileme ko je sampion sledece sezone.

13. Sunašće, sve nešto strepim da će Podolski da se snađe baš kao i Rebrov pre jedno 10tak godina u Sparsima...nisam neki fan tog Podolskog.
    A ako oće Persić dide, nek ide. Tako uvek bilo sa Vengerom, nije branio igračima da napuste klub ako žele. Al što kažeš, bio ovaj uz njega dok ovaj kuburio sa povredama i sl. Željni su igrači titule u PL, a Venger očigledno ne može tu mnogo šta duradi. Vidi samo Klišija i Nasrija, Fabregasa...ošli jer klub nije mogao da im ispuni te ambicije. Kapiram da će Tobdžije još par godina biti u vrhu PL, al teško da će da je osvoje, pogotovo sad kad je i jedan Siti upao u tu elitu big 4, sada već big 5,6, jebemliga.

14. Previše su pare postale bitne u fudbalu, jebiga.. Siti kao da vode likovi na menadžeri sa hakom.

15. Aко он оде остаде Арсенал без нападача. Шамак и Жервињо не знају где бију, а за Подолског не верујем да може брзо да се прилагоди. А имам осећај да се нигде неће наиграти као у Арсеналу, к'о и ови остали што су били битни играчи па отишли за паре.

16. Ja tog Žervinja kad god vidim, kao da gledam neko dete oko kazana kako trči. Iste koristi ima. Jadan da ne može jadniji da bude.

17. To sa Podolskim se nikad ne zna. Ako se kockice poklope, a Venger ih zna poklopiti, ovaj tim može lagano do titule, bez lazne skromnosti.

I dalje smatram da je mali pakšu Nasri ostao, ovaj tim bi se borio za titulu..
    Pratio sam 95% mečeva Arsenala i sa sigurnošću tvrim da je najbolji igrač Arsenala Arteta.. Statistički je Arsenal dobio 95% mečeva sa njim a bez njega 13%..
    Svaka čast Robiju, bogotac je, ali cela ekipa je radila za njega i disala za njega.
    Samo Song (zadnji vezni) mu je 8 puta namestio loptu, da ne govorim o ostalim.

Vengera je izdao skauting na početku sezone i brzo je pokupovao Artetu, Santosa, Metza i ostale i opet je nekako uklopio sjajan tim i završio na boljoj poziciji nego prethodne sezone.
    I taj mrtvi Siti je pre par sedmica oduvan sa terena, protiv Arsenala i ne znam da li su imali pristojnu priliku.
    Problem je uvek bila odbrana, i na tome se mora poraditi, jer su se glupo primali golovi pa se posle moralo čupati. Ipak ja verujem da ovaj tim uz par lepih pojačanja može da oduva Arape..

18. Ipak ja verujem da ovaj tim uz par lepih pojačanja može da oduva Arape..

sa kojim parama? nemaju oni te pare, čak ta više, čuo sam da su dužni nekih 50-60 miliona funti, ili evra,zaboravio sam.

19. Pa jebiga ako su spremni da daju 20 miliona za M'Vila onda valjda imaju para.
    Prodaće se ove sezone dosta igrača: Squilaći, Almunija, Djuru, a sigurno i još neki.
    Pa kad je većina klubova u dugovima preko 500 može i Arsenal da bude oko 100'tke :)

Ne pazi, kapiram da sam subjektivan, ali mi se dosta svideo stav pojedinih igrača ove sezone ili ti da kažem muda, što je pre falilo. Još kad se vrati Džeki Vilšer smatram, opet moje mišljenje, da mogu da uzmu titulu..

20. Ne pazi, kapiram da sam subjektivan, ali mi se dosta svideo stav pojedinih igrača ove sezone ili ti da kažem muda, što je pre falilo. Još kad se vrati Džeki Vilšer smatram, opet moje mišljenje, da mogu da uzmu titulu..

Ma jok, subjektivan si, tesko ce oni do titule pored oba Mancestera i eventualno Celsija.

Rekli o sajtu

Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“

Danas · 06. Novembar 2008.