Prijava

ALI, nigdje se Srbi ne spominju ni u pisanjima o bitci kod Stamford ćuprije. Ne možemo isključiti mogućnost da nismo odigrali presudnu ulogu.

није у реду кизо да тако кењаш. на станфорду наравно да не постоји теоретска шанса да смо били пристурни, а на овом догађају се очекује да јесмо. немој сад да се зајебавамо јеби га.

Ja sam čitao da su u Ilijadi Likijci bili u stvari Srbi. Jer likos znači vuk, a vukovi su bili srpske totemske životinje, pa eto. Vodio ih je hrabri trojanski saveznik kralj Sarpedon.
http://www1.serbiancafe.com/lat/diskusije/mesg/21/013693466/karpatski-i-likijski-srbi.html?5

чудно је што извори истичу и подвлаче као ЈЕДИНОГ марка евгеника ефеског као лика који није потписао. да ли то значи да постоји неко ко није био у фиренци и јелте није потписао, а позван је. то се не каже. они само кажу од банде која је била тамо, е ту није потписо овај.

они само кажу од банде која је била тамо, е ту није потписо овај.

A možda je bio Etiopljanin, Kopt ili tako nešto? Možda Efes nije taj Efes, koliko li je bilo u to vreme gradova koji su se zvali Efes. Evo vidi danas Filadelfiju.

пфф то је смешно валдемаре, та новија историја срба.

ово је прича:
http://www.facebook.com/pages/Istinita-Istorija-Srba-od-7500-godina/232035133480759?fref=ts

Al na osnovu ničega je neko zaključio da smo mi ispali mudonje. Nit se spominje da je neko naš bio, nit da nije.

Ali pazite ako mene sećanje dobro služi, istočne pravoslavne crkve i ruska crkva su bile potčinjene direktno carigradskom patrijarhu, za razliku od naše, tako da nas možda nije bilo jer nas jednostavno to šta su oni radili i pregovaralinije nije doticalo ili obavezivalo?

@kizo знам, зато тражимо сад ако је неко негде другде чуо о томе. ми само предпостављамо да је могуће да је био ипак је део ту неке васељене.

написо ми лик тамо неке изворе шатро али не могу да отворим мртви сајт мртви србин инфо.

едит
мистер но могуће

jerusalimski, antiohijski i aleksandrijski nisu baš bili potčinjeni carigradskom....
onda se postavlja pitanje, da li su bili pozvani i jermenski i gruzijski crkveni velikodostojnici i da li su i oni prisustvovali :/ i dal se spominju, i to...gluposti. i da, mi uopšte nismo bili nezavisni od carigrada, kao patrijaršija smo priznati od vaseljenskog patrijarha tek 1830-ih, tako da je tu možda vatikan izašo u susret carigradu i nije nas ni pozvao...ostrogorski spominje samo vizantijske i ruske velikodostojnike na saboru. a i Srbija je u veoma zajebanoj situaciji u tom trenutku, ako uzmemo u obzir da Mađari započinju rat sa Turcima radi oslobođenja Despotovine, logičnije bi bilo da smo mi među prvima potpisali uniju, jer je poznato da je to jedan od glavnih uslova za zapadnu vojnu akciju :/ a pritom u ovo vreme mesto patrijarha je upražnjeno zbog rasula države i crkve...tako da verujem da smo možda pozvani, jer je to ranije ugovoreno, al da se nismo odazvali iz nemogućnosti, ne inata nekog. i kao što reče David, da se to desilo, verujem da bi bilo isticano bar u našoj literaturi a ne sećam se da sam to pročitao igde.

не можемо коначно да закључимо, фали нам нешто још.

ево шта ми је лик одговорио хехе

Ово је позната архивска историјска грађа... литература...има више извора и записа...ништа непознатог нема...
Приметио сам да смо ми СРБИ чудан народ, да било шта неко напише у корист СРБА ...ми то одмах оспоравамо ...питамо за литературу...побијамо чињенице...док код народа у окружењу ретко се оспоравају чисте лажи ...као на пример Хрвати оспоравају Јасеновац, својетају ћирилицу...своје генерале величају...Албанци својетају Скендербега, присвајају Карађорђа, Обилића, кажу да потичу од Илира, кажу да смо од њих преузели обичаје и културу ...све лаж до лажи . А ми на то ћутимо...не тражимо од њих изворе и литературу...што је најгоре не оспоравамо њихове лажи и креирање историје. Због тога нас можда нико као народ и не цени...размислите о томе ...

а јој...

Ok, kao što rekoh sve mi je to mutno, odavno sam to učio, ali je valjda postojao neki primat carigradskog patrijarha.
U svakom slučaju ima logike da su trenutno odnosi između cvrkava imali neku ulogu u pozivanju ili ne pozivanju, a i lepo rečeno da se sve to odigravalo u sred najgoreg sranja po nas.
Ma bilo bi u našim knjigama sigurno tako nešto, pre će biti da je ovo neka malo ulepšana verzija.
Ali ovi 7 500 godina su carevi, majke mi, Srbi i kinezi ratovali pre 7 700 godina. Mi pobedili, naravno. Fuck yeah!

Тзв. примат Васељенског патријарха је само у томе да је ''први међу једнакима''.

Ово је огромна глупост, али ЕНОРМНА.
1. Русија није ни имала патријарха до 1589, а и у периоду Фирентинске уније су им митрополити још увек били Грци те је разумљиво да ће им митрополит подржати одлуку Васељенске патријаршије.
2. Ни ми нисмо имали патријарха у периоду од 11 година, од '35 до '46, а и да смо имали питање је колико би га болео курац да се бави тиме пошто су Турци у годинама Фирентинске уније опет почињали са освајањима.
3. Да се то догодило, остало би негде забележено у изворима и неко би од историчара то написао (то је небитно за ''Историју Византије'' од Острогорског јер је то премала књига за, за Византију, небитну ствар, већ би се пре нашло код Успенског и Слијепчевића).

ето ако си сигуран у то онда смо решили. супер. стварно идиотска вест.

Искачу ти ликови редовно по интернету.... Нервирају ме јако.... Разумем да лик хоће да постигне као неки квази патриотски пост/блог/шталивећ, ал' нека барем користи ствари које су истините.... Имамо тога на претек....

Ово је позната архивска историјска грађа... литература...има више извора и записа...ништа непознатог нема...

Какав ''Има пацови'' аргумент је дао лик....

Је л' неко чуо нешто о овоме? О којој ли се ово цивилизацији ради да ми је знати?

http://www.alo.rs/vesti/svet/pronadena-jagodinska-venera/3672

Ваљда су Старчевци у том подручју..

Izvinte, što vraćam na prethodnu temu, ali danas sam pogledao ''Istoriju srpskoga naroda'', drugi tom, strana 247.
Elem, bilo je planova da se zovu predstavnici pravoslavne crkve iz Srbije i Bosne, i čak su se prikupljali podatci o tome, Dubrovčani su savetovali da od toga neće biti ništa zbog stanja u tim zemljama. Despot Đurađ JESTE odbio učešće, samo izgleda da se ovo dešavalo u periodu oko 1433. g. O pretnjama vešanjem nema ničeg, kaže samo da se despot izgovarao pred katolicima da bi ''narod mislio da je pomerio pameću, da je tako nešto dozvolio'' itd. bla, bla, bla.
Kao izvori se navode neka zbirka mletačkih (mislim) dokumenata, dubrovački arhiv i Mavro Orbini. Ovo s bešenje je možda iz njegovog dela preuzeta anegdota, deluje mi tako, imam tu knjigu negde na drugom računaru, pogledaću.

Чија ''Историја српског народа''? Ћоркетов други том нема ни 200 страна....
Велика је разлика између планирали су да зову и били су позвани и дошли су и одбили унију....
И тих година ('33-'34) је посланство могло да буде једино са Базелског сабора....

Grupa autora, to je ova najnovija i najobimnija (6. tomova), drugi tom je od Maričke bitke do pada despotovine.
Kolko sam ja skapirao to se ispitivalo za volju da se učestvoje na saboru/pregovorima o uniji, ne za neki konkretni sabor.
Bio sam sinoć kod drugara koji još studira, pa ima te knjige, i baš sam uzo da pogledam, ali me mrzelo da prepisujem ceo pasus. Moje fotokopije bog sveti zna gde su ili kod koga su. Tako da kog zanima nek traži u biblioteci, pošto ceo komplet tih knjiga košta ko bubreg.