Prijava

jel ko gledao Rock star film? Bas se tice zivota jednog Rockera koji postaje slavan...nego...Kurd the boy nijesam ja stara - modna ba vec nista extra kvalitativno pojavilo se nije u poslednje vreme sto bi mene zaintrigiralo...ovde je rec o rock - hard rock bendovima...nekako mi se cini da je rock malo izumro...Queens of the stone age nisu rock..imaju primese ali nisu.. :) :)

Gledao sam ga. U filmu se pojavljuje grupa Kiss. Nije los.
Hoces hard rock band?

THE BEST OF THE BEST:

GUNS 'N ROSES

Ma znam bre da nisi stara...upravo suprotna su moja zapažanja,'al 'ajde sad.:-) :svašta nešto bezobrazno mu se mota po glavi:

I ja slušam Dorse,pa nisam godište sa Morisonom,zezao sam se.:-)

Meni je omiljena rok pevačisa Mira Škorić :))))))))))

GERI MUR UKRAO SOLO za "Still got the blues"!!!

Čuvena gitarska solo deonica Garija Mura u numeri "Still Got The Blues" iz 1990, plagijat je nepoznate kompozicije jednog neafirmisanog nemačkog muzičara, presudio je danas sud u Minhenu.

Posle osmogodišnjeg procesa, sud je dao za pravo Jirgenu Vinteru koji je 1974. komponovao numeru "Nordrach" za grupu Jud´s Gallery.

Autor, pesma kao i sama rok grupa nikada se nisu proslavili.

Sud nije naredio obustavljanje emitovanja ili prodaje pesme Garija Mura, ali je otvorio put novom procesu na kojem bi nemački muzičar mogao da traži odštetu.

Iako nemačka grupa nikada nije snimila spornu numeru, izvodila ju je na koncertima i snimak je emitovan na radiju. Sud je morao da utvrdi da je postojala mogućnost da Mur čuje pesmu tokom njegovih brojnih boravaka u Nemačkoj.

Sud nije poverovao Murovom negiranju optužbi, ocenivši da su sličnosti dveju pesama toliko frapantne da njegovo svedočenje ne može biti istinito.

Jedan stručnjak posvedočio je da je pamćenje profesionalnog muzičara takvo da on može i nakon više godina da se seti neke melodije koju je čuo sasvim slučajno, „u prolazu”. (Beta)

Vidi ti to...

Nego, moj favorit je Bowie. Čovek je pokušao da od sebe stvori boga tako što se predstavljao publici na nastupima kao vanzemaljac. I uspelo mu. Kada nekome neka tako glupa zamisao uspe, onda je vredan poštovanja.

Pa dobro, Bowie je valjda malo vise od toga uradio u zivotu i kao covek i kao umetnik da zasluzi postovanje... Ja mu se licno divim do imbecilnosti.
Ako neko vec treba da se pljuje, to je Lars Ulrich, samoproglaseni najbolji bubnjar na svetu, egomanijak iz Metlice, koji zvuci kao da pravi shupu dok svira... :)

broj 1 pink floyd a ostale ne bih klasifikovao nego nagomilao: led zeppelin,stones,bowie,deep purple,dire straits,zappa,iggy pop i stooges fleetwood mac van morison. metallica iron maiden queen.Novija mi je uglavnom bezbojna,od relativno novijih najtoplije preporucujem morphine,originalan bend sa posebnim groove-om.Radiohead su mi jedni od boljih,progresivnijih danas iako gaze u melanholiji do guse.Nije rock ali vrijedi pomenuti depeche mode,uskoro u bg,nemojte blizu bine,david gahan se mnogo znoji.U nedostatku nekog novijeg tvrdog zvuka koji bi mi ispunio usi sa ugodjajem okrenuh se mekim zenskim vokalima: Norah Jones,Tori Amos,Eva Cassidy..Dobre su za uspavat (*superhik zijeva ) To bi bilo ukratko iz moje kolekcije od preko 100 000 pjesama.Sad se moram baciti na pravljenje sina da ne propadne ova kolekcija =D

God gave rock n roll to you, kazu momci iz Kiss-a. :-)
Volim sto-sta, mada u poslednje vreme vecinom hard rock, heavy i power metal. Nabrojao bih grupe koje mi su izuzetno svidjaju, koje nikad necu 'prerasti' :D -
Whitesnake, Iron Maiden, Sonata Arctica, Dream Evil, Kraljevski Apartman. Preporucujem svima, mada bojim se da se mnogima ipak ne bi dopalo, jer je stil suvise specifican. Dalje, tu je nezaobilazna Riblja Corba, Prljavo Kazaliste, Parni Valjak, Van Gogh, Alogia, Blind Guardian, Kamelot, Iron Savior, Deep Purple, Guns n Roses, Scorpions, Kiss, Metallica... Da se primetiti - volim tezi zvuk, ali ranije sam slusao laganije stvari. I dalje ih cenim, medjutim ne slusam mnogo.
U pesmi trazim brzu, kvalitetnu gitaru, po mogucnosti 'duplu pedalu', klavijature su pozeljne.
Na kraju, predlazem svima da poslusaju bar ponesto od gore navedenih bendova, ako vec nisu.
Omiljeni bend - Iron Maiden. Koncert u BGu, 10.02.2009., Beogradska Arena, 2700din tribine, 4000din parter. rrrrrrrrrr..... :-))

!!!rnr 4ever!!! _\../

Obozavam Gunse, Deep Purple, Whitesnake, Alice Cooper. Ali Hendrix i B.B. King nikad nece biti prevazidjeni!!!

10 najboljih pevaca svih vremena:

1. Robert Plant - Led Zeppelin
2. Fredi Merkjuri - Queen
3. Pol Rodzers - Free
4. Ijan Gilan - Deep Purple
5. Rodzer Daltri - The Who
6. Dejvid Koverdejl - Whitesnake
7. Aksel Rouz - Guns 'n' Roses
8. Brus Dikinson - Iron Maiden
9. Mik Dzeger - Rolling Stones
10. Bon Skot - AC DC

E sad, ovo istrazivanje je vrseno u Britaniji na nekoj njihovoj radio stanici. Ucestvovalo je mnogo ljudi u anketi. Izvor - Blic.
Recite sta mislite o tome! :-) Ja bih se donekle slozio, mada bih na listu ubacio i Dia, definitivno.

Da, bas sam danas videla to u Blicu. Ok je lista, samo sto bih ja izbacila Dzegera, a umesto njega ubacila Krisa Kornela al' ko mene pita... Inace, ja najvise slusam grandz, ali podjednako su mi dragi i Gunsi i Whitesnake...

Lista je ok, mada, izbaciti Aksela, staviti Fredija na prvo a Džima Morisona na drugo...
Jel lista pravljena samo za rok, ili...?

1. Interpol
2. Gomez
3. Elliott Smith
4. Sigur Rós
5. Spiritualized
6. Pixies
7. Radiohead
8. Morphine
9. The National
10. The Beta Band

(11. My Morning Jacket)

ovako, bez razmišljanja nekog većeg. to je manje više lista u poslednje 2 godine. ranije je bilo malo drugačije :)

'Alo, Kate Perry lover, ne čačkaj mečku u pičku. E, e, tebe velim JTU. Mojne da ti pošaljem Alicea Coopera da te izije. :)

Juuu!!! JTU, samo ću citirat' Hot Roda iz isotimenog filma:"Have fun being married with Satan!". Eto ti ga na sad...

Zlo i naopako! Munje i gromovi! Prokletstvo! Heaven and hell! Pobrinuće se dobri Bog da pošalje apdejtovanog super-ultra-uber-ekstra Satanu koji će sa takvima ka' što si ti (i ja, da se ne lažemo) da čisti izbažđale zube!

Ja volim EKV i Milana Mladenovica

Ja slusam uglavnom psihodelicni rok i indie. Nemam pojma The residents, Tuxedomoon, Frank Zappa, Pink Floyd...

"H.I.M.,Rammstein,Green Day,Sabaton,Killswitch Engage", sta rece ovaj dr death? Momak promasio temu! :S Ma da, ponavljaju se bendovi, zna se vec ko je naj i tu je kraj, ali evo vam malo rockeri da vidite sta je zapravo rocker! :D http://www.youtube.com/watch?v=eemWZzLplVA