Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Pa lupam u njega :D
Sklanjao sam metal sa kulera prestao je da tandrce do sutra...
A graficka je nova msm da je jos u garanciji.
I kada sam otvarao komp svu sam prasinu ocistijo.
Е па не знам онда САЛЕ, НЕ ЗНАМ!!!!! Шта мене питаш, ја сам овде другим послом!!! хДДД
haha :D
Aj sta te muci?
Ма дрка ме комп кад га укључим стоји пар минута и тражи бутабл дивајс, и тако га рестартујем пар пута (или сачекам рецимо 5 мин) и онда проради... Све ми се чини да ми је неки од хардова на издисају.
Pa pokusaj da butujes system, ili jednostavno reinstaliras windows...
Jebi se Sale, ja htjedoh isto pitanje postaviti. :D
Kad upalim komp ko da sam motornu testeru pokrenula, lupim dva, tri puta po vrtilatoru i prestane i ko što ti kažeš, nije do prašine očistih ga napokon.
Намажите га графитном машћу. Вентилатор.
Упалим комп, он се угаси. Кренем опет, издржи мало дуже, воздигне виндовс, опет се угаси. И тако једно добрих десетак пута док коначно не проради нормално. Кад га угасим, јово наново, зато га држим на стендбају већ данима. Који му је курац?
provjeri napojnu, zna baš ovako da se dešava kad je napojna slaba pa ne može da potjera sve.
Шта је напојна? х)
napojna jedinica, kad otvoriš kučište ona kutija na vrhu odakle izlazi brdo kablova, raznih boja i dezena, na nju se kači kabal iz utičnice. :)
А напајање. Па ставио сам ново напајање пре месец и по дана, јер ми се дешавало ово исто што и селенијуму.
Meni se to dešavalo, ali je bilo do hlađenja procesora. Ona pasta se sjebala i temp. mu rasla do 100 celz. i stalno se gasio. Promjenila pastu, dobro očistila kuler i proradilo.
Uđi u BIOS i vidi temperaturu procesora.
Не би требало да је до прегревања процесора. Нема смисла да му гаси одмах по укључивању (кад је хладнији), а не гаси после.
Ако је до напајања, пробај да искључиш ДВД, дискету и сличне ствари које ти нису неопходне, па онда пробај да га упалиш. Рачунар.
Jebem li me ćoravu, ovo nisam ni registrovala :D
Osim napojanja još jedino što mi se čini logično je hard disk.
Шљакао ми је нормално две године са дупло лошијим распалим кинеским напајањем, сад сам узео нешто јаче, па се гаси. А није да имам богзна какву моћну конфигурацију и сто кураца па да не мож све то да тера.
Jebem li me ćoravu, ovo nisam ni registrovala :D
У ствари, могућа је и та варијанта, ако се вентилатор из неког разлога не покреће одмах по паљењу. Мени је тако било са графичком док је нисам подмазао; неће да ради док га мало не дрмнем.
Kad se hladan gasi, šanse da se gasi od temperature su male.
Jesi ti još nešto mjenjao u njemu u zadnjih mjesec dana? Možda bi mogao da promjeniš hard :)