Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.
Status Magazin · April 2009.
E ovako, ja imam sledeći problem, moj DVD čitač je puko još odavno, zajebavao me samo tako, otvarao je i zatvarao sam vratanca, ali ne računajući to očitavao je i rezao diskove kako treba. E sad, taj problem s vratancima je skoro rešen jer je komp bio na popravci, međutim, danas rezao neke filmove, ubacim nakon rezanja da proverim nešto, kad ono prepoznaje disk kao prazan, ja u trenutku pomislim da nije narezano ništa, ubacim disk u DVD plejer, kad ono svi filmovi koje sam narezao su tu. Probam sa drugim diskovima, ista priča. Ubacim prazan disk opet, nareže ga bez problema. Dakle, moje pitanje je vrlo jasno, koji mu je kurac i ima li mu spasa?
Ma jednostavno se otvori 15ak evra i kupi novi.
Ja sam imao sličan problem sa rezanjem dual layer diskova, i jebavo se dok nisam primenio rešenje iz prve rečenice.
Nema potrebe, proradilo govno :)
На лаптопу имам Виндовс Висту, а пошто је релативно дуго имам (око 3 године) почела је да кочи, а сад ми се појавио један велики проблем: неће да прихвата дискове које ставим у лаптоп, једноставно их не учитава, а пошто сам хтео да инсталирам Виндовс 7, који имам на ДВД - у, неће да га учита... Шта да радим?
Ne čita DVD diskove ili ne čita diskove uopšte? Ako je ovo drugo, onda je verovatno crko cd ROM, a to je malo teže naći za laptop, osim ako ne odeš u neki servis, pošto mislim da ih nema u prodaji.Ako ti lap nije pod garancijom, otvori ga, dođi do cd ROM-a i isključi kablove. Ostavi ga malo da bleji tako pa probaj opet da ga povežeš. Ukoliko neće =>
Možeš da probaš sa butabilnim flešom, imaš na netu programčić za formatiranje fleša, nađi uputstvo i stavi sistem koji želiš.
Moz bit da ti je riknu citac, a moz bit i da je abnormalno prljav. Ako je ovo prvo - zamena, ako je drugo - ima onih diskova sa cetkom na povrsini, pa oni to valjda pociste, nemam iskustva sa tim, pa ne znam koliko je efikasno. To sto nece da ti procita disk nije do Viste, tj. nije do Viste ako si u BIOS-u pravilno postavio Boot order, jerbo ako nisi, on prvo butuje sa diska, nadje OS i nikada ni ne proveri DVD.
Висту сам добио уз лаптоп, начи већ инсталирана. Ове остале дискове неће да чита, а Виндовс 7 прочита као празан диск...
Instaliraj vin7 sa uezbea.
Јбг, уезбе ми 2 гб...
Pa probaj onda i sa čišćenjem, ako ne pomogne jebiga. Pravac kontejner.
pa pozajmi od nekoga usb
Naci, osim ako nije moguc neki upgrade sa viste na 7 (a meni nesto ta opcija nije poznata, a nije ni preporucljiva ako ti je vista pred krahiranjem), nemas sta da gledas kako vista vidi disk (moguce da ti OS kvari zabavu). Proveri boot order u BIOS-u, pa ako nije, stavi citac za prvi. Ne znam koliko se razumes u tematiku, pa ne znam ni kako da opisujem proces. Ako si nekada inst. OS, sve sto sam napisao je suvisno...
Мислим да не може да се инсталира преко УСБ - а, пошто у тренутку брисања прошлог ОС - а, нестаје конфигурација за УСБ...
napisi koi model leptopa imades
ACER Aspire 5720ZG
Čuj, ne može preko usb? Prevara.
Могу ја да пребацим, није проблем, али ће у току инсталирања Седмице да се избрише из харда, ко зна шта ћу онда да направим...
Kako može da nestane konfiguracija kad je ona podešena i nalazi se u BIOS-u?
Neće se izbrisati, to ti je u BIOS-u.
Samo moraš naći odgovarajući USB (tačnije - odgovarajuće formatiran).
Amin.
<preskoci ovo>
Pazi ovako. Prvo da razgranicimo neke stvari. Operativni sistem nije aplikativni softver (igrice, office paketi i tome slicno), vec operativni sistem. Operativni sistem se ne instalira tako sto puknes dva klika na ikonicu i pritisces next. Zasto? Zato sto ako zelis da instaliras nesto uvek moras iti korak pre toga (jerbo se ne sece grana na kojoj stojis).
Dakle:
Masinski kod-->Firmware-->Operativni Sistem-->Aplikativni software
Ako hoces da instaliras igrice i tome slicno to radis iz OS-a, OS kada instaliras moras da budes u Firmware delu (ili base OS delu, ali da ne komplikujemo, ovo nije ovako ali ce ilustrovati poentu u dovoljnoj meri). Dakle, kada instaliras OS rebootujes (restartujes) racunar i bootujes disk sa instalacijom. Ne interesuje te da li Vista ili postojeci OS ima drajvere za komponente, to je njena stvar, ti si grana iznad i instalacija novog OS-a ne zavisi od postojeceg.
Znaci, potrebno je da narezes instalaciju na disk (nemoj da narezujes na svom, jer ako vista riknjava ili kakav vec problem ima moze da ispadne kurslus) ili preneses na usb (prethodno gugluj bootable usb windows 7 installation, pa prati postupak). Posle toga restart racunara i pritisces F2 da udjes u BIOS. Na Boot sequence (order) postavis da ti ono na cemu je instalacija bude prvo. Pustis ga da pokrene instalaciju (pritisnes enter ako kaze press any key to bood from cd-drive... ili sta vec kaze). Tek onda pocnes da pritisces one nextove i tome slicno... Pre svega toga kopiraj podatke na nesto jer je bolje da odradis instalaciju na cisto, tj sa formatiranim diskom (to znaci da ce da pobrise sve na disku)...
</preskoci ovo>
Za kraj da kazem da ti je moj savet da ne citas ovo gore i to ne radis sam. Plati vops nekom ortaku sa cvidzama i 123838239 bubljica (ili mu, jos bolje, nabaci ribu) i pitaj da ti to on odradi. Sam ces 100% nesto da zajebes.