Kvarovi na računaru

1. Ка што каже Неш Бриџиз, одабери нешто, трудили смо се лоло

2. Banuj koristoljubiva govna!

3. Имам проблем са youtube-om. Наиме, пре пар дана је кренуо да сецка звук, као да прескаче... Проблем се не решава, ево већ четврти дан, а не знам шта да радим. Помоћ?

4. Јеси пробао да промениш браузер?

5. Ево управо промених, на мозили хоће. Иначе имам још један проблем, траје већ годину и по дана, кад год уђем у неки видео на јутјубу, забагује комп на неко време, и после се пусти. Питао сам све које знам, посетио мали милион форума, нико не може да ми реши проблем.

6. и ја имам велики проблем са јутубом, деси ми се и на мозили и на хрому, некад ради нормално, а некад чим отворим неки клип (некад поготово ако је дуг и хд) све живо стане и морам гасити комп. на хрому некад искочи оно као шоквејв се сјебао угаси га да или не, а на мозили ништа само стане. некад успијем и да отворим таск менаџер и ту набрзака угасим или мозилу или хром али ништа опет остане закочено, мислим да је онај плугин-контејнер проблем ал ајд. јебе ме ко каубој коња.

7. A da li ste ikada od kad imate racunar update-ovali
    drajvere za graficku kartu,
    zvuk
    i flash player?

8. што се мене тиче, скоро сам и инсталирао виндовс, флеш и шоквејв је већ био апдејтован ал ето малоприје сам опет апдејтовао а графичку ћу послије погледати, па ћу јавнути ако опет јутуб буде зезао

9. Riknuo mi disk. Poceo da stekece pomalo, pa onda zablokirao. Reset je morao da radi, ali je izgleda u to vreme upisivao sistemske fajlove, pa su osteceni, jer ne moze da startuje. Ne zelim nista da popravljam, samo me interesuje kako da pristupim fajlovima iz My Docs i Desktopa, jer je W7 u pitanju, pa izgleda ima zastitu tih fajlova. Skopcao sam disk na drugi komp, ali kada pokusam da pristupim pomenutim folderima, dobijam access denied gresku. Da ne moram mozda to pristupanje da radim isto sa W7, jer je na ovo drugom kompu XP. Da napomenem, nije bilo password zastite na riknutom disku...

10. Da postujem i ovde
    Crko mi HDD. Ne vidi ga ni jedan leteći OS ni na jednom kompu. Znam da je "crko" širok pojam, al da li postoji neki način da se spase podaci? Odgovori koji sadrže "ako", "u slučaju da", "ako je baba deda" su takođe dobrodošli..

11. Ne radi mi "strelica dole" na tastaturi. Do sada sam uspijevao i bez toga, jer imam skrol, ali me nervira mnogo to ćopavo dugme.
    Da li mogu nekako da premostim funkciju tog dugmeta na desni ctrl, jer njega ne koristim?

12. E ovako, mislim da mi mozda crkava napajanje, mozda i nesto drugo, u svakom slucaju da potrazim savet iskusnijih :)
    Problem je krenuo pre jedno 2 meseca kad je komp krenuo da mi zabada u igrama, odnosno zabode ceo komp i cuje se zujanje (vise kao jedan bit koji je zabo i ponavlja se iznova... iz zvucnika, a ne iz kucista). Kako je vreme prolazilo taj problem je bivao ucestaliji i desavao se ne samo u zahtevnim igrama, vec i u nekim starim igrama, kao i dok ''surfujem'' internetom...apdejtovao sam drajvere za graficku (na neciji predlog), ali i dalje se isto desavalo. A od pre neki dan komp je postao bucniji, kao da se neki kuler muci...
    Otvorio sam komp i ocistio kulere od graficke i procesora, ali ne i onaj od napajanja (mnogo me mrzelo da da odsrafljujem skroz, i vadim iz kucista...), ali buka iz kompa se i dalje cuje (nekad manje, a nekad vise...) i zabada kao i pre.
    Ako je neko imao slicnih problema, ili ako neko ima neki savet da udeli, nek' ne okleva... :D

13. http://www.piriform.com/speccy/download/standard
    Skini ovo i provjeri sve temperature!

EDIT: I ne igraj se sa napajanjem!

14. Definitivno proveri temperature, imao sam iste simptome na laptopu.

15. Ok, mada nisam primetio da se nesto pregreva komp...
    EDIT: Evo upravo sam proverio komp sa ovim programom, i kaze sledece:
    temperatura procesora 50'C
    temp. maticne 50'C
    Temp. hard diska 39 'C

16. možda se pregreva samo grafička (to je bilo kod mene slučaj)

17. MMaster: hvala i od mene. Temperature su mi oko 65 stepeni.
    Edit: 10 minuta kasnije su na 77, jebomatersvoju!!!

18. Treba znati da svaki procesor ima svoju radnu temperaturu, kao i svaka graficka. Neki procesori rade do 60C, neki idu i preko 90. Dakle, da bi se znalo da li vam se procesori/graficke pregrevaju, morate napisati KOJI su. Takodje je korisno testirati procesor zahtevnim programima kao sto su Linx, SuperPi, a grafike testirati sa 3dMark, MSI Kombustor i slicnim. Onda se nedvosmisleno pokazu najvise temperature.

19. Temperature do 70 stepeni i nisu strasne... Ja sam imao prethodnu graficku koja je sa 40C skakala u roku od par sekundi na 105C... Nedugo zatim je i crkla, tako da ako dostizete te temperature ocekujte slican ishod... Ja mislim da je njoj otisao kuler i tad sam to znao, ali komp mi je pod garancijom jos dugo i dugo i vise mi se isplatilo da sacekam da rikne i da odem da mi daju novu nego da nosim ovu da je krpe... Na kraju sam dobio noviji model koji naravno ima neku falinku, tako da mogu samo reci: jebi se ATI, ja se definitivno vracam na NVidia-u, samo da skupim dovoljno para...

Rekli o sajtu

Kada pitate dva čoveka o nečemu, dobićete više od dva mišljenja. Na toj osnovi je stvoren Vukajlija. Rečnik slenga i idioma.

Kompjuterska Biblioteka · 7. Maj 2009.