Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).
Skodin blog · 04. Septembar 2010.
Moze da se upotrebe Ceska i Mali. Bilo bi dobro kad bi imala drzava da se zove Mudo ili Rcma, pa da bude Mali Ceska Mudo ili tako nesto.
Ovoga sam se i ja setio. Fale mi dve...Hm...Moglo bi Kosovo...Je l' Kosovo država?
Није држава Сингрифсе, ал ево пошто нико није успео недељу дана:
Мали Јордан чешка Перу.
I nije nešto....Očekivao sam bolje...
Kakve su to gej zagonetke, lole, a?
Ocemo malo da osvezimo ovo? Aj ko vidi neka zada neku zagonetku.
Pazite jedan problem, zajeban:
Na ostrvu živi 1000 ljudi, od toga je 123 osobe sa zelenim, a 877 sa braon očima (ali ovu statistiku ne zna niko na samom ostrvu). Svi oni žele da pobegnu sa ostrva, ali još više žele da ostanu živi. Razumite da ovo nije naš svet, na njihvom svetu NE POSTOJI NIKAKVA FORMA KOMUNIKACIJE IZMEĐU LJUDI, a NI ODRAZA, iz ovoga sledi da niko ne zna svoju boju očiju.
E sad, mogućnost da pobegnu sa ostrva im pruža brod koji dolazi na kej svake ponoći i odvozi SVE LJUDE KOJI SU NA DOKU, a imaju zelene oči. One koji imaju braon oči, ubijaju, tako da na kej dolaze samo oni koji su 100% SIGURNI da imaju zelene oči.
Pitate se kako mogu da saznaju koja im je boja očiju? Pa ne tako lako, jedinu šansu im pruža šaman, duh sa plavim očima, koji svakog podneva NA TRGU OKUPI SVE LJUDE, i uzvikne "IMA ČOVEK SA ZELENIM OČIMA", ako se bar jedan čovek sa zelenim očima nalazi na ostrvu, a u suprotnom vikne "NEMA ČOVEK SA ZELENIM OČIMA!".
Kog dana će šaman uzviknuti da na ostrvu nema čoveka sa zelenim očima?
EDIT: Ja se nadam da se ovo računa u operativne teme, i da će se banovati svako ko odgovori poput "Pa samo kupe zelena kontakt sočiva, hehe".
Kad ne bude na ostrvu nikoga sa zelenim očima. A neće ga biti odmah poslije prve noći. :D
Svi će otići tamo prvu noć, poubijaće ove sa braon očima, zeleni će se spasiti i čiča miča gotova priča. :D
Ја мислим да је ово што каже Чемпара. Прву ноћ ће сви да оду на кеј, ту ће зелени да преживе, а ови браон да буду измасакрирани ко Звезда у Суботици. И онда кад шаман дође на тај трг рећи ће да нема нико са зеленим очима јер су сви побегли бродом.
Ja mislim ban za obojcu
Haj baš da vidim... :)
Ovo ti je totalna glupost, zato moraš po nekoj svojoj logici da kontaš šta će oni da urade. Ovi brojevi 123 i 877, oni su tek tako dati. Ne igra ti nikakvu ulogu, jer kako ćeš ti znati koliko njih će otići? Ne možeš ući u njihovu psihu. Jedino možeš logički kontati da će prvog dana šaman na trgu reći da tu ima neko sa zelenim očima, jer faktički će svi biti tu. Onda će svi ti ljudi da odu na kej, jer svi žele da se spase. I ti da si na njihovom mjestu, odmah bi uhvatio šturu i otišao tamo, pa šta bude-bude. Drugo, takođe je logično da ti se boja očiju neće promijeniti ni za dan, dva ili X dana. Znači, ako su mi danas zelene oči, ja ću odmah danas otići, jer nemam šta izgubit. Tako da mislim da bi prvi dan svi oni otišli, zeleni bi se spasili, braon bi izginuli, pa drugi dan šaman ne bi mogao nikoga da prozove. Eto...
Imam pitanje: Znaju li oni, prije nego prvi put odu na kej, da prevoznici ubijaju kafenooke?
EDIT: Posto ako ne znaju, onda je logicno da prve noci svi odu na kej i da Champy bude u pravu.
Znaju da prevoznici ubijaju kafenooke, a što se Čampijeve logike tiče, rekao sam već da će radije da sigurno žive nego da rizikuju da ih prevoznici ubiju.
Znači idu na kej samo kad su 100% SIGURNI da imaju zelene oči. Takođe, ako su 100% sigurni, otićiće na kej.
Како знају кад међу њима нема никакве комуникације?
Ali na osnovu čega će on da skonta da ima zelene oči? Ni sa kim ne priča, nema ogledalo nikakvo, jedino duh kaže. Ne možeš skontati da si pita koliko će njih otići ili ostati. Možeš reći jedan, dva, pet, svi ili nijedan, sve je nagađanje i sve je u veličini muda.
Mogu da iskopaju oci. Tada na ostrvu nece biti ljudi sa zelenim ocima. :)
Ili da iskopa jedno oko, pa da vidi koje je boje, lololo
Пишамузветре, лоша ти је загонетка. Ај реци решење па да се разилазимо.
Čempi je u pravu iskopaš jedno oko vidiš koje je boje i fino ako je braon ne mrdaš se a ako je zeleno opet se ne mrdaš jer prevoze samo one sa zelenim očima, ne zelenim okom. :D