Zagonetke

1. Je l' ovo kao ono sa vratima, kolima i ovcom?

2. Ај реци ову другу загонетку, оћу да спавам.

3. Ima logike, ima logike.

Plava kapa. Jebiga, da svi imaju crvene kape, onda opet neriješeno, a pošto si ti dobio posao, onda mora da budeš plavi.

4. Ali, niko nije primljen dok ne pogodi, ne?

5. Pa valjda je logično da bude crvena kapa, jer u suprotnom ne bi bilo fer prema tom što ima plavu kapu, testovi moraju da budu izjednačeni da svako ima iste šanse da dobije...

Znači rešenje je Crvena mu je kapa na glavi, ali poenta nije u cilju nego u putu do tog cilja, kako je on zaključio?

6. Ali, niko nije primljen dok ne pogodi, ne?

Pa ne znam šta se dešava kad neko kaže koja mu je boja kape a ne pogodi, računaj da ga ubiju, pa zato svi ćute dok nisu 100% sigurni.

7. Onda je on zaključio istom logikom kao i ti što si rekao. Skontao je da nije fer da kod njega bude plava, pa zna da je crvena. :)

8. Onda je on zaključio istom logikom kao i ti što si rekao. Skontao je da nije fer da kod njega bude plava, pa zna da je crvena. :)

Ali ne može da bude siguran na taj način, možda su kreatori napravili nefer test, a on se izlane i roknu ga...

9. E ja tek sad video da ste pričali ovo hhahaha, kad se rifrešovalo.

10. Ne znam, ja išao logikom iz onog Monti Hola iako je netačno.

11. najlogicnije je da ćeš reći da je plava kapa kod tebe jer je veća vjerovatnoća da ćeš ti da imaš kapu druge boje.

12. Ista je verovatnoća sunce ti jebem.

13. Ista je verovatnoća sunce ti jebem.

Ostala je jedna crvena i dvije plave kape. Znači, odnos je 1:2, što će reći da je veća vjerovatnoća da je plava kapa.

14. Ček je l' oni biraju koje će kape da im stave ili stavljaju rendom? Ako biraju onda je ista verovatnoća, ako je rendom onda je 2:1.

15. Знам ја, чекајте да откуцам. :)

16. Bira onaj ko zadaje test.

17. Ako su izjednačeni u svemu i nisu načisto kome da daju posao, a ne možeš da dođeš do boje matematikom, sledi da su svima dali iste kape pa čekaju da vide ko će da bude najhrabriji i kaže crvena. Svi imaju iste šanse.

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.