Zagonetke

1. Evo moj brat je rešio ono sa šeširima, rekao sam vam da zna. Ali zadatak nije isti kao onaš to je on meni pričao, samo je sličan.

Jebeš mu mater. 15 minuta sam smišljao kako da vam objasnim a da bude razumljivo i nisam uspeo. Jebiga. U svakom slučaju svaki šešir gleda kao jedinicu ili nulu u zavisnosti od boje i sabira ih. Kreću da viču boju od kraja reda. Onaj na kraju reda što viče prvi, on preživljava pukom srećom. Tako se radi. Sad motoriku ne merem vam objasniti.

A taj o kojem je on meni pričao je sledeći:

Imaš "n" patuljaka, sa kapicama u "m" boja (m<=n). Kakvu strategiju da smisle tako da bar jedan patuljak vikne svoju boju.

2. Jasno sam rekao u pravilima:

Takođe, jedna zagonetka ostaje dok ne bude rešena, i ne sme da se postuje nova zagonetka dok prethodna nije rešena.

Ja nikad nisam bio dovoljno uporan da rešim ovu, hajde oprobajte se, siguran sam da neko zna rešenje iste... Sigurno je neko čuo z'nju. :)

Sa iste strane ulice ima pet kuća u pet različitih boja. U svakoj živi osoba različite nacionalnosti. Pet vlasnika piju različite napitke, puše različite vrste cigareta i imaju različite ljubimce. Nijedan vlasnik nema istog ljubimca, ne puši iste cigarete, niti pije isto piće.
    Drugi podaci:
    1. Britanac živi u crvenoj kući;
    2. Šveđanin ima psa za kućnog ljubimca;
    3. Danac pije čaj;
    4. Zelena kuća je odmah levo u odnosu na belu kuću;
    5. Vlasnik zelene kuće pije kafu;
    6. Čovek koji puši "Pall Mall" gaji ptice;
    7. Vlasnik žute kuće puši "Dunhill";
    8. Vlasnik srednje kuće pije mleko;
    9. Norvežanin živi u prvoj kući;
    10. Čovek koji puši "Blends" živi u kući do vlasnika mačke;
    11. Vlasnik konja živi odmah do onoga koji puši "Dunhill";
    12. Čovek koji puši "Bluemasters" pije pivo;
    13. Nemac puši "prins";
    14. Norvežanin živi odmah do plave kuće
    15. Čovek koji puši "Blends" živi odmah do vlasnika koji pije vodu.

Pitanje je:
    Ko za kućnog ljubimca drži ribice?

3. To nije zagonetka nego čuveni Anštajnov test inteligencije, rešio sam ga i trebalo mi je oko 10ak minuta.
    Ima na nekim sajtovima to, ne mora da se zapisuje.

4. Пчела

Ево моје:

Ако типус изађе из продавнице, ти уђеш и видиш да је празна, он се врати унутра и из продавнице изађе потпуно други типус, шта се десило?

5. Браво Пеки!

Цепај даље...

6. Па рече Пранк горе да идемо редом, што је паметно. Једна по једна.

Ај да решимо, то, па пичимо даље.

7. Nemac ima ribice...

8. ja sam prvi .i. :D

9. Za sekundu brži jebo te ja!

10. evo je moja:

Imamo istu majku, ali ne i istog oca. šta sam ti ja?

11. Брат од тетке? Паде ми на памет могућност да под "имамо исту мајку" мислиш на сестре близнакиње. Јесте ретардирано, али ко га јебе.

12. У једном селу у Воши има само један брица, који брије све у селу. Ко брије брицу? (не брије се сам одма' да вам жем)

13. 1. mogućnos': Ne brije se.
    2. mogućnos': Žena.
    3. mogućnos': Brijač olololo.

14. brica iz drugog sela. Mora da se odgovori prvo na moju zagonetku!

Rekli o sajtu

Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).

Skodin blog · 04. Septembar 2010.