Slanine i paradajza

1. Šta volite da jedete, a drugi mrze? Ja npr jedem džema i pavlake, a ljudi se krste kad čuju. A mrzim kokice iako ih svi obožavaju, ebale ih kokice.

2. Zeljanicu i kečap.

3. Ne volim nesto sto je puno slatko da jedem i lojavo meso.

4. džema i pavlake

И ја. Најбоље иде џем од јагоде.

5. И ја. Најбоље иде џем од јагоде.

Prvi čovek na svetu koji jede džema i pavlake pored mene! Šta znam, meni kajsija najbolja.

6. Грожђе и хлеб.

7. azza, пробај слатко од шумских јагода на павлаци. Е то је плафон.

8. Грожђе и хлеб.

Бело грожђе плус лебац.
    А волем леба, масти и алеве паприке, а тога се све зиљавуше грозе кад чују.

9. Leb i mast su zakon, otkad nisam jeo to. A obožavam kad je masan burek, onako suv nije nikakav.

10. uuuu stavljam čips u sendviče, niko to ne konta i još uvijek sa svojih 25 godina drobim hljeb u grah, drukčije ga ne mogu jesti :D

11. Volim da pijem rakiju i mezim je belim lukom, bez išta. Kombinacija ubija živo i mrtvo.

Grožđe i hleb je standardno meze u dalmaciji, kad je sezona jede se sveže, kad nije onda suvo, domaće je baš specifično, mnogo drugačije od ovog po prodavnicama. E baksuzi, sad mi se jede.
    http://www.dodaj.rs/f/2k/Q0/4wXjzLvx/2208623644db9a7331e1.jpg

12. Leb i mast su zakon, otkad nisam jeo to.

И алева преко, уф. Па има једно седам, осам година да то нисам јео.

13. Мајонеза преко масног похованог меса. Моче, и то подоста. А и даље не могу да се угојим.

14. Grožđe i hleb je standardno meze u dalmaciji, kad je sezona jede se sveže, kad nije onda suvo, domaće je baš specifično, mnogo drugačije od ovog po prodavnicama.

Ем сам пореклом из Далмације, ем волим грожђе и све од њега што се прави, ем гајим грожђе (и моји, поготово деда (док беше жив), тај је правио суво грожђе, вино (црно и бело) и сок од грожђа).

15. vruceg leba i moce u pekari od tek ispecenog praseta (dok neko ne pljune u tepsiju)

16. Znao sam curu koja je preko paštete kečap stavljala, uh majko...

17. Мајонеза преко масног похованог меса. Моче, и то подоста.

Мој чо'ек.

18. A inače, na temu: Slanina i luk - neophodne su novine kao podloga.

Šta znam, išao sam na proverene vrednosti, najbolja kombinacija ikad :) Inače kad pomenuste majonez, jedno vreme sam ga stavljao na sve živo. Čak sam probao i sa sarmom...al ne ide.

19. (dok neko ne pljune u tepsiju)

Što bi iko pljuvao u tepsiju kojega kurca?!

20. Ем сам пореклом из Далмације, ем волим грожђе.

Zemljak, znači. Ma nema dalmatinca da ne voli grožđe i prerađevine mu.

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.