![](/assets/vukajlija-8a1b5c1cfaa37915a8b4d51bf02b92cb0e9e1dd235e6e15aa94e201901a8c758.png)
Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Ovo bi pre menjalo nekadašnju opciju Najomiljenije danas, ali samo za modovske oči, eto. A ljudi znajući da postoji mogućnost da njihova na taj način dođe više će se truditi, više čitati. Jer nekad su se ovde čitale i definicije, ako su pre kad je bilo manje ljudi što ne bi sad kad ih je duplo više, zajebi posterdžije, uostalom neko će i s tih postera doći vremenom i pisati štagod.
Ja više ne znam šta tu reći. Ko je skontao-skontao, ko nije, jebaji ga. Laku noć.
Ја мислим да каизен треба свима да нам направи нешто овако па да кликћемо по вас бијели дан
http://cache.gawkerassets.com/assets/images/2010/01/custom_1262730344402_mf.jpg
Иначе, нисам нешто за, тј јесам али кад не би било малверзација, ја сам и за то и за дугме за присање и све то, али ми смо такав народ да то код нас не може без неких подвала.
Мислио сам да неће тако често падати ти кликови на појединачне дефке, али кад поразмислим сада, добра дефиниција може да накупи доста кликова. Мада, ко зна. Био би занимљив експеримент, мада мислим да Каизена заболе да експериментише са таквом ствари.
Džaba vam sve dok gazda to nema u vidu.
добро је овако, шта фали?
Ja više volim da čitam definicije i kad provalim nekog dobrog autora i ga čitam. Tako sam još poodavno provalio strajuKG i pratio ga iako nisam imao nalog ovde, dečko je sad #1. Hoću da kažem da se sve pretvorilo u neko dokazivanje i skupljanje poena + i to, poenta je da treba da se napravi što bolje filtriranje definicija i da ostanu one vredne čitanja. Bar mislim. I cenim svaki pokušaj da se to izvede. Ovo je teško izvodljiv mada dobar predlog.
E straja je bas fin posten decxko.
ovo je kul idejica
Bravo, pravi si hipster dechko.
ZaZaZaZa!
превише малверзација, овако је најбоље.
Što to me bi malo drugačije bilo? Što te opcije ne bi dobili ljudi koji su pročitali preko 40 000, 50 000 definicija? Po meni je najbolje da se tako podstaknu ljudi, što više čitaš, dobijaš po neku opciju dodatnu. Ajd da vidim šta drugi misle o ovome.
Ofrlje ovako:
Kada predješ 10 000 ocjena dobijaš još jedan poster da praviš i još jednu definiciju (4 def. 2 postera)
Kada predješ 20 000 ocjena dobijaš dugme "za brisanje", 5 definicija, 3 postera
Kada predješ 30 000 ocjena dobijaš dugme "za odabrane".
Kada predješ 50 000 ocjena nemaš ograničenje za definicije i postere.
Eto ofrlje kako bi ja to uradio
Ofrlje ovako:
Kada predješ 10 000 ocjena dobijaš još jedan poster da praviš i još jednu definiciju (4 def. 2 postera)
Kada predješ 20 000 ocjena dobijaš dugme "za brisanje", 5 definicija, 3 postera
Kada predješ 30 000 ocjena dobijaš dugme "za odabrane".
Kada predješ 50 000 ocjena nemaš ograničenje za definicije i postere.
Eto ofrlje kako bi ja to uradio
Пази, то има великих предности, али људи би штанцовали оцене пребрзо. Само би лупали минусе и плусеве офрље. Тако би за два дана дошао до тог лимита и ктитор би изгубио сврху.
50 000 za dva dana? A mislis da moderatori to ne mogu da vide? Ako je 50 000 malo ajd onda da se poveca granica, ajd na 80 000.
Evo jos i ovo, da moderatori imaju listu top 20 clanova sa najvise ocjena, ili 30, pa da prate tu situaciju da li se neko brzo penje i tako to.
ijao, još da i to pratimo! pa gdje će ti duša, remče?!
Ja čekam samo da dođe Stefan i odobri da se zaključa tema, pošto vidimo da od ovoga nema ništa.
De vi odoste...
ne slažem se sa predlogom...okreni obrni - opet moderatori krivi ako se nekom ne sviđa šta je na naslovu.
Meni je ovo super predlog. Onda kad govno dospe na naslovnu, onda barem znadem da ga narodne mase volidu. A ne neka memljiva defka s negativnim skorom koja je bila aktuelna pre tri godine, a i onda je bila krš živi.
žaneta, nemaš pojma kolko nisi u pravu.