Jadne moje, pričajte u svoje ime!

1. Stefane Kostiću ja se ne koristim tim izrazima koje si spomenuo, to samo znači da nisi ni čitao to što sam napisala, nego samo sudiš po dužini teksta. Moje rečenice su sve jasne i smislene da može i prost čovek da razume. Kako je moguće da su svi koji učestvuju na ovoj temi uspeli to da pročitaju, razumeju, pa čak i diskutuju o mom postu, a ti jedini o prepametni Stefane Kostiću nisi!?

2. Само мислим да су угрожене јер смо ми једна примитивна средина, дао сам ту разлоге и зашто. Имамо предрасуде и то је де факто тако. Је л ти мислиш да су жене и мушкарци једнако добри возачи? Је л мушко шмекер ако јебе ко луд, а ако је женска јебена ко луда, она је курва... и тако то. Имаш милион ствари због којих никад равноправне бити неће. Пази, ја идем у машинску школу па су тамо девојчице мало ретардираније, и тачно могу да видим шта ће бити са њима кад заврше школу. Неће њих десет да оде на факс или нешто слично, све су глупе ко ноћ и имају да се удају за неког лика који их не воли, а мораде да је узме јер је заборавио да стави кондом и тако те приче. Другарице мог бураза се све поудаваше, само даје паре за нове кошуље, јер мора на свадбу. :)

3. Stefane Kostiću ja se ne koristim tim izrazima koje si spomenuo, to samo znači da nisi ni čitao to što sam napisala, nego samo sudiš po dužini teksta. Moje rečenice su sve jasne i smislene da može i prost čovek da razume. Kako je moguće da su svi koji učestvuju na ovoj temi uspeli to da pročitaju, razumeju, pa čak i diskutuju o mom postu, a ti jedini o prepametni Stefane Kostiću nisi!?

4. Stefane Kostiću ja se ne koristim tim izrazima koje si spomenuo, to samo znači da nisi ni čitao to što sam napisala, nego samo sudiš po dužini teksta. Moje rečenice su sve jasne i smislene da može i prost čovek da razume. Kako je moguće da su svi koji učestvuju na ovoj temi uspeli to da pročitaju, razumeju, pa čak i diskutuju o mom postu, a ti jedini o prepametni Stefane Kostiću nisi!?

5. Само мислим да су угрожене јер смо ми једна примитивна средина, дао сам ту разлоге и зашто. Имамо предрасуде и то је де факто тако. Је л ти мислиш да су жене и мушкарци једнако добри возачи? Је л мушко шмекер ако јебе ко луд, а ако је женска јебена ко луда, она је курва... и тако то. Имаш милион ствари због којих никад равноправне бити неће. Пази, ја идем у машинску школу па су тамо девојчице мало ретардираније, и тачно могу да видим шта ће бити са њима кад заврше школу. Неће њих десет да оде на факс или нешто слично, све су глупе ко ноћ и имају да се удају за неког лика који их не воли, а мораде да је узме јер је заборавио да стави кондом и тако те приче. Другарице мог бураза се све поудаваше, само даје паре за нове кошуље, јер мора на свадбу. :)

A ti vidiš Zemlju kao mjesto đe su svi pametni?To je druga priča. Normalna,zdrava žena nema probleme sa okolinom i svojim statusom u društvu.Ne mora biti pametna,samo neka bude normalna.

6. Dakle, ugroženos'.

Ja nisam ugrožena jer se ne osećam tako, a sve zato što mislim da me trenutno moja životna pozicija ne stavlja u grupu ugroženih žena. Što ne znači da neće jednog dana.

Elem, koje žene su ugrožene? Evo par primera iz glave:

- Žene ispod 30 godina koje su udate a nisu još rodile prvo dete.
    Zašto? Zato što će na razgovoru za posao daleko veću prednost imati prvenstveno muškarci jer sa njima ne rizikuješ da ćeš za šest meseci morati da im plaćaš porodiljsko odsustvo, a ne možeš da je otpustiš jer zakon to ne dozvoljava. Osim ako nisi privatnik, tad ti se jebe mnogo za zakon.

- Žene koje trpe fizičko zlostavljanje jer nemaju hrabrosti i veru u zakon da može da ih zaštiti.
    Zašto? Zato što postoje muškarci koji misle da je batina iz raja izašla, pa udri dok ne počne da te sluša. Zato što ona ima troje dece sa kojima ne zna gde će ako pobegne od njega. Jedan šamar, jedno motkom po glavi, jednom glava o zid - za policiju to je zapisnik, za nju to je svakodnevnica, pa ti vidi kome se žuri da obavi stvar po hitnom postupku.

I jebi ga, ovo mi je prvo palo na pamet. Ne mogu da se setim, ali verujem da ima još nekih stvari.

Iako se ti lično ne osećaš ugroženom enerdži, ima onih koji to zaista jesu. Možda su same krive, da, ali šta ako nisu?

7. Zašto? Zato što će na razgovoru za posao daleko veću prednost imati prvenstveno muškarci jer sa njima ne rizikuješ da ćeš za šest meseci morati da im plaćaš porodiljsko odsustvo, a ne možeš da je otpustiš jer zakon to ne dozvoljava. Osim ako nisi privatnik, tad ti se jebe mnogo za zakon.

Ja mislim da taj mali "nedostatak" popunjava činjenica da one mogu da rode dijete.
    EDIT:

- Žene koje trpe fizičko zlostavljanje jer nemaju hrabrosti i veru u zakon da može da ih zaštiti.
    Zašto? Zato što postoje muškarci koji misle da je batina iz raja izašla, pa udri dok ne počne da te sluša. Zato što ona ima troje dece sa kojima ne zna gde će ako pobegne od njega. Jedan šamar, jedno motkom po glavi, jednom glava o zid - za policiju to je zapisnik, za nju to je svakodnevnica, pa ti vidi kome se žuri da obavi stvar po hitnom postupku.

Zakon će uvijek(bilo da je žena zlostavljana ili da ona sama zlostavlja) biti privrženiji ženi,pogotovo ako ima đecu. Dok se ne razjasne stvari,bar do tada. I žene zlostavljaju,koliko god to čudno zvučalo.

8. - Žene koje trpe fizičko zlostavljanje jer nemaju hrabrosti i veru u zakon da može da ih zaštiti.

Pa šta ako ima pojedinačnih slučajeva? Imaš i slučajeve gde žene maltretiraju muškarce. Ovde se priča o generalnoj ugroženosti. I ko je tim ženama kriv što nemaju hrabrost da kažu nekome šta im se dešava i što su se udale za majmune. A ovo "majmun" je uslovno rečeno, možda su pojedine prevarile muževe ili nešto drugo loše uradile pa dobijaju po zasluzi, a možda se jednostavno degeni iživljavaju. Sve zavisi od slučaja do slučaja, ali to je svejedno manjina.

9. Озбиљна тема. Енерџи, свака част.

Пажљиво сам прочитала, слажем се са многим стварима изреченим овде.

Zašto se žene u relativno normalnom okruženju i sa svim pravima i dalje bore za nekakvu ravnopravnost?

Као што је већ у више наврата речено навика. И доконост. Неко ко може до изнемоглости да прича како је угрожен као жена, има вишак слободног времена. Жене које су заиста угрожене, никад нећете чути да се жале, јер у већини случајева не смеју ни да зуцну о томе.

10. U Italiji su,još dok je veliko Rimsko carstvo bilo u moći imali običaj da kad ulicom prođe žena(tzv.matrjona,koliko se sjećam) svaki muškarac,a pogotovo vojnik je morao da je pozdravi.
    I mislim da su problemi počeli onda kad su muškarci počeli da maze i paze svoje žene. :) Sad se polako vraćemo u normalu.

11. energija

A ako mene razapnu što sam ubačena kao špijun u nji'ove redove? :)))

Ти лепо васкрсни након три дана, знам једног лика са брадицом који је причао о неком чикици од пре 2000 година ког су исто разапели. :)

12. Stefane Kostiću ja se ne koristim tim izrazima koje si spomenuo, to samo znači da nisi ni čitao to što sam napisala, nego samo sudiš po dužini teksta. Moje rečenice su sve jasne i smislene da može i prost čovek da razume. Kako je moguće da su svi koji učestvuju na ovoj temi uspeli to da pročitaju, razumeju, pa čak i diskutuju o mom postu, a ti jedini o prepametni Stefane Kostiću nisi!?

Za kuhinju nisi. Tako da, molim te, idi lezi u krevet i čekaj sledećeg. Iskoristi svoj sexality.

13. zene sefuju, zene vicu, zene piju, zene jebu, zene, zene, zene, zene ne udaraju, ne udaraju ni muskarci, u danasnjem normalnom drustvu.
    zene su dobile sva prava, samo neke od njih su mislile da ce sa pravima da steknu i vjestinu, pa kad vide da i dalje ic ne napreduju, traze nova prava i ravnopravnost.

i jebote ladno ima riba koje pizde kada im neko tipa ja pridrzi vrata ili ustupi mjesto, ponudi da ponese prtljag kategorije koferi i slicne geste vrste djentlmenski. neka idu u kurac.

14. A, sto ne biste sebe posmatrali kao stvorenja? Pukim slucajem ste zensko ili musko i sta sad. Ako neko nekog ugnjetava zbog te takoreci slucajnosti, onda je zao, dakle glup. Dobrota je istinska pamet. Javilo mi se mnogo davno u snu. Nego, pod "stvorom" podrazumevam bice koje cini i radi stvari u skladu sa svojim interesovanjima i licnom pamecu, ne obazirajuci se previse cesto na svoje seksualne organe. I, da. Verujem da je razlika u muskom i zenskom mozgu teorija zavere ili bar posledica samoubedjivanja, uticaja drustva i ostalog. A i da nije, koga bole brige. I pevajte! To pomaze.
    P.S. Ja takodje ne volim da mi neko nosi stvari i slicno, zato sto necu da se muci kad mogu sama, ali valjda se radi o ljubaznosti osobe, ko bi ga znao. Ljudi su cudni. Sreca, a ne moc!

15. A sad kukaju zato što će tako one dobiti primat, jer realno, sve je više primera 'diskriminacije' muškaraca. Aj čik da vidim procenat muških kasirki??

Е, то, то... Ја се зајебо једном ко клинац, па реко ајд да узмем коју кинту током лета, требало ми за нешто, узео ја лепо распитао се пар недеља пред крај школе, и наватам ја једног шефа бензинске пумпе да он мене пусти да ја перем стакла, само да ме он не тера одатле.
    И он ме човек пустио, и ишло лепо првих две недеље....а онда се једног јутра појавила комшиница једна.... још три дана сам одлазио тамо, и више није било сврхе...неће нико да му перем шоферку... Издува га ја... Али пошто сам мушко, и припадник тог пола који угњетава други пол, боле ме бриге.

А данас... ја лично никада на факс не идем у шорцевима, бермудама и тако то, увек гледам да се обучем по пропсима, али отераше момка једног у овом року на преко 40 степени због бермуда, а колегинице долазе у хаљиницама и сукњицама, па не знаш шта ти је горе, испит или оне...

Ето, чисто два примера из личног искуства, која за мене значе да је та прича о равноправности обично балезгање.

Опет, дешавало ми се да се налазим у ситуацијама у којима ми је мука од неких мушкараца, а касније ми буде мука и од тих жена, зато што су квочке. Имао сам исто тако искуства са женом коју је муж баш злостављао, али њој није падало на памет да то некако спречи, тада сам први пут чуо :"Што ме више бије, то га више волим"...

Моје мишљење је да је данас ретко која жена угрожена стварно, а и те које су угрожене и које злостављају, пре ће бити да се налазе у тој позицији зато што неће да се побуне, не зато што нису у могућности, него им можда такав положај одговара, шта зна ја... и слабо ко чује да се те жене, које су стварно угрожене, жале на неравноправност, ја више слушам о тој родној неравноправности од оних жена које, бре, али буквално у неким ситуацијама имају више права од било ког мушкарца.

16. Muškarci koji imaju izraženu potrebu da dominiraju nad ženom imaju ozbiljnu falinku u vaspitanju i razumevanju ženske prirode.
    A, žene koje imaju želju za dominaciju nad muškarcem imaju ozbiljnu falinku u prihvatanju sebe i razumevanju muške prirode.

Sve se svodi na borbu za nadmoć nad onim drugim. Ugrožena je uvek ona strana kojoj prvo popusti koncentracija, a duboko sam ubeđena u to da ima mnogo više ugroženih muškaraca nego žena... psihički ugroženih od strane žena koje im mnogo godina unazad tupe o tome kako im je neophodno da budu nezavisne i ravnopravne. A zar se to ne podrazumeva? Zašto bi bilo ko zavisio od onog drugog? Zar nije najzdravije da u svakoj vezi JA nadjača MI? Dva jaka JA su snažnija od jednog neodređenog MI. Pravi je blagoslov imati vezu u kojoj se niko ne bori za prevlast.

Zaista ne vidim veliku razliku između muškaraca i žena, naravno osim fizičke i mislim da je sve to palamuđenje oko toga kako funkcionišu muški, a kako ženski mozgovi čista glupost. Muška priroda, ženska priroda...bzvz. Razlikujem ljude, a ne polove.
    Da se nadovežem Enerdži na onu Frojdovu da nama fali par centimetara - samo toliko i bili bismo apsolutno jednaki :))

17. kod zena je smisao veoma prilagodljim, cas jedno ima smisla, cas drugo, kod muskaraca je nesto konstantniji

sad ste napisale eseje o svojim stavovima, al kad vam naidje uradicete suprotno od njih, zatim cete iste tolike eseje pisati, samo cete ih prilagoditi novonastaloj situaciji

nista ja vama zenama ne verujem
    http://www.youtube.com/watch?v=WXX1WnLKdOU

18. nista ja vama zenama ne verujem

Okružen si pogrešnim ljudima, da ne kažem ženama, ili si mnoooogo mlad :)

19. idem u osmi-3 xD a ti?

Rekli o sajtu

Kada pitate dva čoveka o nečemu, dobićete više od dva mišljenja. Na toj osnovi je stvoren Vukajlija. Rečnik slenga i idioma.

Kompjuterska Biblioteka · 7. Maj 2009.