![](/assets/vukajlija-8a1b5c1cfaa37915a8b4d51bf02b92cb0e9e1dd235e6e15aa94e201901a8c758.png)
Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).
Skodin blog · 04. Septembar 2010.
Jao i ja sam bila VIII-3...ali 1987. :)))
Lol. Pobeda.
To je lijepo,ali neke misle da tim tvojim postupkom ti na njih gledaš kao na nesposobne. :) takve stvari radiš samo starijim ženama. :) osim ako nije u pitanju your own đevojka.
Ako samo mogu da dodam, ne znam kako sam na to zaboravila:
Manjak seksa UVEK utiče na ugroženost. Oba pola. Toliko.
Prvo da kažem da ti je post preseravanje. Žene, naročito u manjim sredinama, ostaju sa nasilnicima jer nemaju gde da odu. Rodbinu je sramota da ih prime (raspuštenice), okolina okreće glavu (toe njen problem), ne mogu same da se izdržavaju ako su nezaposlene, a nasilnik im obično preti oduzimanjem dece ako se ne vrate (i još onda nju njeni krive šo je decu ostavila, ju, ju).
Sad, zamisli sebe sa troje male dece u nekoj selendri kako se vučeš sa slomljenom rukom i gipsom, tegliš decu za sobom na minus pet i misliš se ko će te primiti. Radije bi otrpeo dva šamara, elda?
Nepostojeća ugroženost...Jbt, kakvih klovnova ima na ovoj temi.
I to kažem ja koji sam mizogin generalno.
Kontraverzan(na) si ti lik, butina, to je svima poznato. Međutim, možda si u pravu a možda i nisi.
Ima stara kineska poslovica: "Razlika između kineza koji bije svoju ženu i onog koji je ne bije je u tome što onom prvom žena to dozvoljava". Neću da kažem da je sasvim tačno al ima tu nešto.
Pričao mi komšija jednom kad je malo popio kako je jednom u početku braka ošamario ženu a ona ni pet ni šest nego njega po glavi tiganjem a onda je skočila na njega i zatukla ga nogama. Eto ih već 15 godina u braku nikad više ni prst nije digao na nju.
Gledao sam jednom prilikom scenu kad je jedan moj bliski rođak u blago pripitom stanju skočio na ženu i krenuo da se dere da će da joj razbije zube, ona tu ni pet ni šes nego ga pogleda i kaže: "ako ih razbiješ, kupićeš mi druge". On tu, pošto je prilična cicija opipa buđelar i odustane od čitave rabote. Mogao bi možda da pomenem kako je tog lika prethodna nevenčana supruga napustila zbog batina, ovu ne dira.
Većina nasilnika ima neku slabost koja može da se iskoristi, samo je pitanje da li je žena voljna da pruži otpor, najveći deo njih jednostavno "nije tako vaspitano", a u manjim sredinama još je na snazi tradicija da se muž strahopoštuje.
Na ovoj temi se ne priča o zlostavljanju.
Mm, mislim da i fizička ugroženost spada u ugroženost.
A to je krivica čija? Da nije našog društva uklještenog patrijahalnim stegama? Da nije možda da mi i ne verujemo u ravnopravnost?
Samo da naglasim-ja ne verujem u ravnopravnost. Ja mrzim žene, ja sam mizogin. Ali zato ne trubim da su one jednake dok ih vamo šamaram pred klincima.
A jel', što? I odakle je to poznato, ja pojma nesam imao?:)
To ne sporim, ali poštujem
Ama bre ljudi, ne pričam uopšte o zlostavljanju, zlostavljanje je skroz druga tema. Zašto se žene u relativno normalnom okruženju i sa svim pravima i dalje bore za nekakvu ravnopravnost?
Što da ne, i to je atak na ljudska prava. I opet sličan zaključak kao na početku teme, neke žene će samo da kukaju kako ih muž zlostavlja a neke će da preduzmu nešto. Ako se pogleda malo ono što izlazi u crnoj hronici vidi se da nasilje sa smrtnim ishodom najčešće nastupa u porodicama s dugim istorijatom nesmrtonosnog nasilja kao kulminacija dugogodišnjeg maltretiranja. I onda se zapitaš, da li bi bilo bolje da je žena pokušala nešto još u početku, ako ima tih sklonosti ubiće je kad-tad tako da ništa ne gubi.
A jel', što? I odakle je to poznato, ja pojma nesam imao?:)
Piše ti žensko na profilu. Kontraverzno bato, kontraverzno :)
Jbg, to za vaspitanje, širom sveta je tako, po africi su vračevi još uvek poštovaniji od lekara, ogrezli smo u tradiciji koje se držimo kao nekog iskaza nacionalnog identiteta a od nje imamo sumnjive koristi.
Zato što feminizam nije ono tipično srpski "da mom dupetu bude dobro". Feminizam ima tu dozu (ne)zdrave zabrinutosti za položaj SVIH žena širom sveta. Dakle, ne možeš sebe smatrati ravnopravnom sa muškarcem ako tebe, jednu u deset, muž ne bije, dok se ostalih devet pojavi sa modricom na oku na poslu sledećeg jutra. Isto i da je odnos devet prema jedan,
Drugo, ima i taj istorijski kontekst koji zahteva da postoji odredjeni stepen...pažnje i osetljivost što se tiče ravnopravnog statusa žena. Meni je logično da ako su bile potlačene od veka i sveta, budu na oprezu što se tiče kozmetičke emancipacije i ravnopravnosti. Time što enerdži ne daje da se diskutuje o platama (statusu trudnica, žena koje iste poslove kao i muškarci radi za manje para) oduzima jedan dobar argument za raspravu o ugroženosti, al ajd dobro.
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/310514_1764529771332_1781761477_1223666_1637131416_n.jpg
Pička sam u duši, nema to veze s polnim sklopom.
Ko jk, jebo te!
No, samo da se složim sa gospod bogom-feminizam je izgovor za ružne lezbače:)
Kad smo kod ružnoće i seksizma:
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/319020_1764528611303_1781761477_1223663_164485136_n.jpg
Manjak seksa UVEK utiče na ugroženost. Oba pola. Toliko.
Ovo stvarno ne treba zaboraviti. :)
A te ugrožene žene su dosadne. Neko im mora biti kriv za životne neuspehe. Nažalost, takvim jedinkama muškarci su opsesija, pa samim tim i krivci. One jadne daju, one se žrtvuju, a on, nezahvalnik ih zezne najstrašnije jer je to u muškoj prirodi. Ne slušajte ih, samo blebeću u prazno jer im je i život takav, rupa bez dna, nikako ispunjena. Stvaraju lanac nesrećnog razmišljanja, tako da to kokodakanje i nije tako bezopasno. Ako ste žensko, ignorišite te "mudrosti", a ako ste muško... šta znam, nemojte samo i vi da budete jadni.
http://i193.photobucket.com/albums/z229/jaredteaton/ATT00052-1.jpg
A jes, čemu to?
Da ženke medju predavačima ne bi ostavljale sluzav trag za sobom.
Ovako se ne učestvuje u diskusiji decxko.
Javlja Kristina da joj je krivo što ne može da učestvuje u temi i da bi rado objasnila neke stvari :)
EDIT: I poručuje muškarčinama da se opuste, jer posle određene doze, čak i one, feministički skrdelji kako je neko napisao, deluju privlačno :D http://www.youtube.com/watch?v=7h_U9TmRgFQ