Вукајлија куп - октобар 2011. - ЗАВРШЕН ::: Победник - боби браун! :::

1. Čestitke Samuelu na pobedi. U finalu Severa, kvalifikanti. :)

Okse, da li samo kažeš da se vara generalno, ili bi, kad bi hteo, mogao da kažeš "cenim da je taj i taj varao u tom i tom meču"?

2. Da, i onda se sva fama oko varanja svaljuje na te glave, ko je s kime dobar ortak i ko je kome na fejsu ljubio dupe da bi mu dao dobru ocenu. Mada u suštini i nije loša ideja, ali trebalo bi porazmisliti.

Ja sam za to da pustimo da se ovaj kup privede kraju i ostavimo ideje i predloge za sledeći. Ako bude organizacije sledećeg, otvorićemo temu za predloge najboljeg načina ocenjivanja, pa ćemo valjda naći najprihvatljivije rešenje.

3. Ja sam za to da pustimo da se ovaj kup privede kraju i ostavimo ideje i predloge za sledeći. Ako bude organizacije sledećeg, otvorićemo temu za predloge najboljeg načina ocenjivanja, pa ćemo valjda naći najprihvatljivije rešenje.

Apsolutno se slažem, a ne znam dal' sam već negde napisao na temi da je možda bolje računati razliku pluseva i minuseva, a ne količnik, jer defka sa rezultatom 40:2 po ovoj računici puši od autora koji ima definiciju sa skorom 21:1. Preveliki uticaj imaju minusi. I dalje ostajem pri tome da ako se neko uhvati u muljanju u kupu, da usledi ban i kačenje na stub srama.

4. Ma može garantovano da se smisli nešto bolje. Recimo: skor = (broj pluseva - broj minusa) * odnos. U bojanbojevom primeru 40:2 bi imao 760, a 21:1 bi imao 420. S druge strane, 10:1 bi bilo bolje od 40:20.

5. Ne znam šta bi vam rekao, ne pratim nešto posebno kup, ni vukajliju čitavu pa ne mogu da reknem nešto pametno. Ali da bi mogla neka neovisna komisija da ocjenjuje definicije, mislim da bi bilo realnije. Jedan plus od nekog moderatora znači više nego 10 pluseva klinaca iz prvog srednje. Da li će to biti moderatori ili će moderatori izabrati taj žiri, neam pojma.

6. Eto konstruktivnih ljudi. Tetka, mogao bih da navedem 10 ljudi koji verovatno muljaju, ali to ne donosi ništa jer nemam dokaze. Mada, u pravu je Mes, sada ne vredi srati, eventualno pred sledeći kup.

7. Ja bih da mi to ukinemo i do kurca. Pošto smo stoka ne treba nam ništa, nek fejsbučari prave postere i gotovo.

8. Čestitke Samuelu na pobedi. U finalu Severa, kvalifikanti. :)

Hvala na čestitkama. Realno sam mislio da neću proći ni kvalifikacije jer imam jako malo pratilaca, ali teme su bile inspirativne :)

Osećam se prozvanim od strane Oxa pa da odgovorim:
    Što ne priznaš lepo poraz od autora koji ima 10 puta manje pratilaca tj. mene. Iskreno, na onu tvoju defku bi udario minus da nije kup. Ovako sam je plusirao i znao sam da ću pobediti jer je nikakva u odnosu na tvoje starije defke.
    Kako sam skontao optužuješ me da sam varao preko nekih drugara koji su ti lupali minuse. Jedina osoba koja zna da ja pišem ovde je moja bivša devojka, a ona bi mi svuda lupala minuse da ima nalog tako da ti priča ne pije vodu.
    Neka moderatori pročitaju moje definiciju i tvoju pa da čujemo koja je bolja.

9. Pratio sam kup koliko sam mogao, i nisam u pitanju ja - mnogi vrhunski autori ispadaju od lošijih. Sad, možemo da hranimo svoj hipsterski poriv i da se ložimo kako je kul kada lošije rangirani autor ostavi srce na terenu pa svojom vrhunskom defkom eliminiše nadobudnog bolje rangiranog autora. Možemo to, a možemo i da kažemo istinu.

10. Evo ja ću hiljaditi put linkovati moju i defku autora koji me je prošli kup izbacio:
    Moja defka: http://vukajlija.com/dinar-i-dalje-u-lakom-padu/361014
    Bedujinska defka: http://vukajlija.com/u-bolnici-pacovi-pojeli-bebe
    Ali okse, da ne kažem vole, montiraju se takmičenja sa mnogo većim ulozima i gde su interesi zilion puta veči, a neće ovaj šaljivi kup! Ma daaaaj! Jedino žiri od 10 ljudi glasa, mada i to nije skroz objektivno.

11. Јесте! Знате, и мени је било сумњиво када ме онај мали Бурзум победио, волео бих да се то испита.

12. NAt i Alex, javite mi termin.
    Bobi, pošalji Burzumu PVT, dogovorite se za termin, sada ću videti da ga neko odbanuje.

13. Ja sam učestvovao u kvalifikacijama.

14. Славко немо си слепац толики молим те

15. Burzuma sam pustio iz tamnice...

16. mnogi vrhunski autori ispadaju od lošijih.

Па брате зар није ово и била поента купа? Да би лепо могли да се пробију и познати и непознати? У почетку је било речено да ће број пратиоца играти велику улогу, али је онда и то елиминисано ограничењем трајања меча на 2 сата. Па како је синграфеас прошле године победио? Био је много добар, познат аутор? Није имао ниједног пратиоца, а види сад. То је и поента овог купа, ваљда? Да се афирмишу неафирмисани.

Поента - Ограничење за гласање од 2 сата игра пресудну улогу. Присети се прошлогодишњег купа. Исто тако су испадали ''искуснији'' аутори. Тако сам ја испао од Френки Вајлд-а, за којег до тад нисам чуо, а сад ми је један од омиљенијих аутора овде.

Али, постоји једна велика грешка на коју сте сви до сад указали, а то је мерење гласова. Оно са количницима, курцима, палцима, није ни за курац. Мора се осмислити нови начин рачунања гласова под хитно. Или лепо угасити куп.
    Ал' мене боли курац, ни из џепа ни у џеп. Ионако немам право да учествујем.

И дај зајебите више нон стоп свађања и дурење након што се испадне из купа. Пружи виртуелну јебену руку и реци свака част.
    И немој да мислиш Оксе да је ово теби упућено, упућено је генерално свима који не воле да губе. Нико не воли да губи.

17. NAt i Alex, javite mi termin.

Sređeno.

18. Ово што каже букснетина. потпис

19. Мора се осмислити нови начин рачунања гласова под хитно. Или лепо угасити куп.

Kao što je Messalina rekla, ovaj kup završavamo po dosadašnjim pravilima.
    Za sledeći, ukoliko se nađe tim za organizaciju, će se videti za neki drugi sistem glasanja.

Sređeno.

Zahvaljujem.

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.