KK Partizan

1. Cekaj brate, ja kapiram da tepic nije primio ni jednu platu ali mene zanima KOLIKO BI TREBALO DA PRIMI PO UGOVORU. Sad da li ce to dobiti i kada i da li ce se aktivirati bat je meni trenutno totalno nebitno, samo me zanima kolike su cifre predvidjene ugovorima.

Ne znam dal je sa rsb foruma, ne idem tamo, dionisio je okacio tekst a truc tabelu na nasoj temi, kaze da je takvu imao i covic u utisku nedelje looool

2. Da bre pukla cedevita, izgleda da je Zadar jači nego što je očekivano, što znači da će gostovanje biti dosta teže od onog što sam očekivao, a zna se da nam je Zadar jedno od najtežih gostovanja.

3. sAd citam Vilijams u Kubanu 1.3 milki neto income. LOL BRE za 250 ne bi podigao telefonsku slusalicu

4. Tepic jeste los za pleja, ali stvarno se trudi i gine na terenu pa ponekad iz tog truda se izrodi i solidna utakmica. Voli Partizan i stvarno ga postujem.

5. A posto se pominju drzavne pare, da li pseto znas da vam je SC Tasmajdan sponzor?! Zbog? Zbog para koje je dobio za renoviranje pa ih prosledjuje u sponzorstvo?

Da li si siguran da je sponzorstvo izrazeno u parama? Ja kapiram da je neka mutljavina ali ne da pare kruze...

6. EVo moja procena, i ono sto znam:
    Gagi 170k
    Macvan 8k mesecno
    Sasa max 100k
    Dalo, Andric, Milutinovic, Bogdanovic, Bezbradica max 3-5k mesecno ponaosob
    Gagic oko 70-100k
    Milutinov 100k
    Tepic oko 60k
    Marinkovic nema profi ugovor

po ovome vi nemate budzet ni milion ako sam dobro sracunao

7. fali tu Murič i njegovih 150.000

8. Gagi oko tih 170, Pavlovic slicno nek i bude 200 dobiti ih nece, nazalost jer zasluzuje i mnogo vise. Macvan je tu negde ne znam tacno, Muric oko 150. Tepic ne vise od 120 a ni to ne dobija. Gagic recimo negde oko 80-100. Milutinov bar 20 k manje od Gangule brata najludjeg.
    Milutinovic 20 k maks ali vrv za dzabe jer je svestan da je propao i otisao u zaborav, mi smo mu bukvalno jedina sansa. Vanja, Dalo, Andric, Bezobraznica po 10-15 k. Vanja jos nema ni ugovor pa mislim da nema ni toliko. Luka igra na otvoreno za burek vrv.
    to ti je neko moje misljenje, za par igraca znam a ostalo vrednost na trzistu trenutno.

Kod vas sigurno znam da Bobi i Djenka imaju vise jer nisu sigurno pristali na smanjnje plata u odnosu na proslu god. Ostalo nemam pojma. Dangubic realno oko 150. Vilijams sigurno vise. Blazic 200.

9. Pa to zaokruzuje pricu na milion. Ok, moze biti...

A da li znate otprilike o kojim ciframa se radi kada su sponzorstva u pitanju?

I da, znam da je dule izjavio da nisovo celo ide na vracanje kamate itd ali ostali? (ako ih ima, ajde da budem politicki korektan do kraja kad sam poceo lolo)

edit: ovo je bilo po gazimudu, po tucanom je za 200-300k vise

10. ako zna neko odma-ako ne da idem da gledam nas protiv metalca :)

11. ко то може да зна брате мили

12. pa po onome sto su izjavljivali, ne mislim da je neko ovde todoric niti da bi nam rekao cak i da jeste

13. Nemamo mi drge sponzore, mts se povukao ove godine. Ostalo su 20-50 k. Prodaja igraca nas sponzorise.

14. hoces da kazes da cete od prodaje igraca namlatiti milionce? ili makar 500k pa da se nesto i oprosti ili prebije?

15. Pa uzeli smo milionce na kraju sezone i jos pola treba za Bogdana da dobijemo na kraju ove sezone. A koliko cemo na kraju ove za sadasnje igrace zavisi od mnogo faktora, ko ce da eksplodira kolko je trazena pozicija u Evropi itd.

16. Od Lovernja 600k dolara, od Bogdana milionce u dve rate

17. Хахаха, Псето, претпостављам да си и раније укапирао, али да неко други не разуме погрешно, ту ексел табелу сам ја направио, ево ми је на десктопу још увек. Само сам хтео да илуструјем колико су смешне те "поуздане" информације о буџетима. И те расправе о свакаквим глупостима што неко окачи на фејс те неће навести ни на какав закључак.

Ако хоћеш да стекнеш неку објективну слику, имаш сасвим довољно информација и овако на нету. Нпр, БИРН је објавио податке о донацијама и спонзорствима јавних предузећа где можеш да видиш да је Партизан 2012. добио 4 милиона динара од ЕДБ Крагујевац (!). Али можеш и да видиш и да наслутиш по новијим подацима и кукању Вујошевића да су такве славине заврнуте и да не може да добије шта хоће и кад хоће.

Али са друге стране, можеш да погледаш мало како су се пумпале паре у ЦЗ. Нпр. Српска банка је сад отишла под лед, држава ће преузети њене обавезе пошто је била у већинском државном власништву. А овде: http://javno.rs/baza-podataka/donacije-i-sponzorstva/detaljna-pretraga можеш да нађеш да је та иста банка донирала ККЦЗ 250.000 евра. Српска банка је последњих година имала најбоље стопе камата на штедњу. :) Наравно Српска банка није на сајту КК наведена као спонзор, пошто се гимнастиком покушава сакрити да се Звезда финансирала политичким везама из државних извора, а не од некаквих приватних фирми које су одједном навалиле да спонзоришу црну рупу звану српски спорт.

Не знам каква је ситуација код вас у клубу сад кад је Вучић отишао, али не верујем да ће много проћи док и то не сазнамо. Значи, или ће бивши играчи кренути да туже клуб или ће да испливавају нова спонзорства "приватних предузећа". Али поента је да оба клуба живе од сипања пара из државних предузећа које субвенционише држава и зато ми је смешно да лик напише како је Звезда добила од државе "само" 750.000 евра (на страну што ни то сигурно није тачно), па натеже плате како њему одговара, онда изводи закључке из тако постављених података и сад треба неко о томе да дискутује.

Ето, имао бих и још шта да напишем на ову тему, али боље је само илустровати. Значи, немојте да падате на лоше бајке, Звездин маркетинг не може да привуче спонзоре који би издржавали евролигашку екипу, већ раде исто што је радио и Партизан, музу државу користећи политичку везу, а све те акције су ту само да замаскирају праву слику.

18. jebem ti ja sport koji je vise politika nego sport

19. U Srbiji se slobodno može reći doktorirao sam na košarci, a u slobodno vreme treniram politiku.

20. Nijedan kosarkaski klub sa ovih prostora ne moze da obezbedi budzet za EL od privatnih sponzora. Prvo jer nemaju interes ulaganja, ne dobijaju za to poreske olaksice kao na zapadu i drugo jer je Srbija kurton trziste i niko nece da plati reklamu od npr milion evra, nije lud.
    Te price o privatnim sponzorima su za one malo gluplje npr sa nase strane se loze da je Partizanov marketing kurac i zbog toga teraju Vujosevica u upravu jer igramo EL oni ne mogu potpisu francusku firmu igro Lovernj za nas drzava duradi nesto i sa njihove strane koji se loze da coki marketinski mag koji nabavlja sredstva lako i nadasve efikasno.
    koji kurac i privatna sponzorstva, svako ko je procitao par strana o marketingu zna da je to kurcina. U stvari dovoljno je da imas dve vijuge u glavi i nista vise.
    Sem NISa sve slavine su nam zavrnute a i to sipamo u porez samo sto mi uvek prodamo nekog pa se krpimo nekako.
    Privatna sponzorstva jedino u fazonu neki prijatrlj kluba resio da pomogne sa nekom kintom i to je to. A i to mahom ide iz drzavne kase.

Rekli o sajtu

Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.

Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.